Tester för teamen

Under tre dagar har teamen kört tester i Jerez i Spanien och i Mugello i Italien, Spyker kör själva på Stowe Circuit i UK. Första dagen (24e) var det McLaren som var snabbast och bland de team som testat gick det så här; McLaren (testförare: de la Rosa), Toyota (Montagny), Williams (Nakajima), Super Aguri (Rossiter), Honda (Klien), Renault (Piquet), Red Bull (Buemi). I italienska Mugello testade Toro Rosso och Ferrari. Liuzzi testade nya bromsar och var snabbast med Ferraris Badoer, som testade ny elektronik, bakom sig tidsmässigt.

Mot slutet av testdagarna brukar det bli ännu mer intressant då bilarnas riktiga förare brukar hoppa in för några varv (runt 100 stycken varv per dag och team de här dagarna). Dag två i Spanien dominerades av Hamilton som var tillbaka i sin McLaren. Han var faktiskt över en sekund snabbare på varvet än Ralf Schumacher i Toyota. Resten som testade var Williams (Nakajima), BMW (Kubica), Renault (Kovalainen), Red Bull (Webber), Super Aguri (Rossiter) och Honda (Barrichello). I Italien körde Badoer i Ferrari flera sekunder snabbare än Speed (som det snackas så mycket om i dessa dagar) för Toro Rosso.

På sista dagen visade Williams framfötterna, inte ofta, men klämde till med snabbaste tid. Wurz före Kubica i BMW, de la Rosa för McLaren, Barrichello i Honda, Buemi för Red Bull, Trulli i Toyota, Kovalainen i sin Renault och Sato för Super Aguri. I Italien tog Massa hand om snabbaste tid före omdebatterade Scott Speed i Toro Rosso.

Nyfiken på hur det ser ut på Jerez så hittade jag ett filmklipp från träningens första dag som följer;

Leave a Reply