Tester på Monza

Så här en dryg vecka innan nästa Grand Prix, i Italien, så är teamen och testar, lämpligt nog i just Italien. Alla teamen rapporteras det kommer till Monza för tester, fast Spyker något senare. De kommer dock äntligen presentera sin B-spec, alltså uppgraderade bil (som blev försenad för att den inte klarade FiAs krocktest. Bara en sån sak..). Hur som helst, tisdag 28 var första dagen av tester och en viss Lewis Hamilton satte snabbaste tiden på en gång. Han var just före Räikkönen, Heidfeld, Trulli, Nakajima, Vettel, Piquet, Barrichello, Webber och Rossiter (som testar för Super Aguri). Som ni ser, de stora kanonerna på plats. Gissar att de andra förarna i teamen ansluter senare också. Exakta tider på pitpass.com.

En intressant detalj är att Renault enligt motorsport-total har kört med sin 2008-inställning i elektroniken. Den standardiserade el-tekniken inför 2008 är omdebatterad, får återkomma till den senare. Mot slutet av träningen började det regna, så lite spännande inför loppet nästa helt, kanske en liten regnskur mitt i?

Monzas racing-bana Autodromo Nazionale Monza, har en fantastiskt rörig hemsida som är värt ett besök bara därför. Där hittade jag och knyckte den snygga bilden föresten. Cool satellitbild här. Hittade en massa bra bilder från träningen på f1grandprix.it.

Leave a Reply