Tider för Formel 1 på svensk TV – hur #&”/&!* svårt kan det vara?

En något frustrerad rubrik på ett något frustrerat inlägg. Sedan några veckor är det en sida här på f1bloggen som får helt överlägset flest besök.. jepp, ni gissade rätt. Kalender & TV-tider.. En vecka kvar och nästan ingen information ute på nätet och överallt pågår febrila diskussioner med folk som bara vill veta en sak; när kan jag slå mig ner framför TVn, och visas överhuvudtaget loppen någonstans??

Tänk om det var samma sak en vecka innan fotbolls-EM drog igång. Eller allsvenskan för den delen. Oavsett, jag har via tips på TV6s forum hittat till lite mer information på dagenstv.com. Inte helt oväntat krävs en doktorsavhandling i algebra för att förstå hur tiderna hänger ihop, och vilka dagar de egentligen avser. Men så långt jag kunnat tolka det så sänder TV6 kval och lopp från Australien. Jag har lagt in det jag hittat så här långt under rubriken tv-tider i menyn. Säg till i en kommentar om något är fel, eller ni hittar mer information!

13 comments

Leave Comment
 1. haha – ja, egenreklam är inte mediahusens starka sida. Men kanske klarnar det på måndag då TV6/Viasat kallat till presskonferens på Undici för att berätta om årets tv-f1-säsong. Hoppas att F1bloggen är bjuden. Jag skrev häromveckan om TV6 “stor”satsning på F1 med Blomqvist ute på fler lopp och mer stålar till intervjuer i depån. Men – som sagt – TV6 berättar säkert mer på måndag.

 2. oj tjenare, anfäkta och anamma, en pressis på en krog hade man inte haft något emot att vara inbjuden till.. men, men, bara det kommer något spännande ur det så är jag nöjd.
  bra med presskonferens, men ärligt talat borde den kommit en god stund tidigare. men kul om de har något bra att berätta där. får följas via vanliga kanalerna över nätet!
  måndag är en date.

 3. Lisa

  O jag är bara överlycklig över att TV6 sänder också kvalificeringen och inte bara själva loppet.

  Det betyder att jag slipper underliga internetströmmar från Kina eller sydostasien i år! 😀

  (Speed channel är så sopigt så det vägrar jag att strömma ens på datorn)

 4. Mavin

  Hett tips!

  F1 Racing prublicerade alla TV-tider i senaste numret på sidan 89 🙂
  Dock skriver dem att tiderna kan komma att ändras under säsongens gång… men varför?

 5. bra tips, såg det att f1racing hade en genomgång, har inte hittat magasinet här bara (finns inte överallt här i oslo direkt..) men får nog bli en sväng ut och se efter den idag också.

 6. jepp, fick tag på tidningen. ser riktigt bra ut, med alla tider. ska lägga in dem under kalender & tider på en gång.
  men som de skriver, jag skulle inte alls bli förvånad om det ändrar sig under säsongens gång. kanske inte tiderna, men vilka kanaler som sänder och sånt.
  blir spännande att se efter måndag vad som kommer ut den där presskonferensen de ska ha från tv6 borta på brolins krog.

 7. Direktsändningarna – här är tiderna

  Alla tävlingar i formel 1 direktsänds i TV6 denna säsong med repris i Viasat Sport.
  Träningen och kvalet direktsänds i Viasat Sport.
  Här hittar du sändningstiderna för samtliga 18 race under 2008.

 8. Lennarth B

  En klocka som alltid har rätt när ett lopp startar är nedräkningsklockan på http://en.f1-live.com/f1/en/index.shtml. Tydligen så verkar http://www.formula1.com/ också ha en liknande nedräkningsklocka.

  Denna visar visserligen inte vilken tid loppet startar utan en nedräkning till nästa F1 lopp. Jag har inte litat på någon kvällstidining mm då jag blivit lurad av dessa tidningars tryckta sändningstider ett flertal gånger.

  MVH Lennarth B

 9. jo det finns en del såna, men nedräkning är inte så praktiskt med mitt matte-snille.. och när loppen startar är ju en sak, men när tv-sändningar startar en annan. men länken ovan till tv6 hemsida är ganska bra, där finns alla tider för själva loppen nu. ser klart lovande ut. nästa problem blir om de byter kanal fram och tillbaka, formel 1 har en förmåga att få flytta på sig ibland..

  och det lite märkliga är ju att tiderna presenterats så sent, några dagar innan första loppet.. men men, nu är det snart bara att bänka sig framför apparaten och njuta!

 10. Niklas

  Men vad då är det inget race för än 6april?? jag missade ju senast o inte vill jag vänta så länge på att få gå upp o kolla på F1..

Leave a Reply