Toyota TF109 är här!


Nu har också Toyota presenterat sin nya utmanare! Det hela skedde i ett online-event (någon som fick det att fungera??). Första intryck? Tja.. gäsp kanske? Jag hade ganska stora förhoppningar om att Toyota skulle införa någon nyare och roligare färgkod på sin bil. Nu ser den ju likadan ut som sist. Tur att slicks gör bilarna så snygga då!

Något som också ser spännande ut är Toyotas hemsida,  toyota-f1.com, som de uppdaterat lite. Den var riktigt mesig tidigare, men det här ser lovande ut. De har dessutom lagt in massor av info om den nya bilen, som på toyota-f1.com/en/car/tf109. En annan bra sida jag hittade är den tyska racingblog.de/2009/01/15/premiere-toyota-tf-109 där har de en del riktigt snygga och annorlunda bilder i hög upplösning.

Själva presentationen ska nog finnas på en film på sidan tf109-premiere.com, men jag får inte upp någonting där just nu. Någon där ute som sett filmen? Dyker väl upp på youtube så småningom tänker jag.

Men som sagt.. jag är ingen stor fan av Toyotas färger.. Och så är det så märkligt att de inte byter ut oftare tycker jag. Var är meningen med att ha i stort sett samma färg år efter år. Honda förstod ju det där, men så försvann de ut.. Så här har deras bilar sett ut de senaste åren.

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001 test car

9 comments

Leave Comment
 1. stryk det där sista, hittade bilder från toyotas hemsida som jag la in i stället. men kika in på gpupdate också, de har lite andra bilder där som är ganska snygga.

 2. Lisa

  Vaddå samma färg år efter år? – säg det till Ferrari… 😉 Det är bara bra med litet tradition, de där som ändrar färger allt utifrån vilket sponsor som råkar vara aktuell för tillfället eller får ryck typ “earth dream” är mindre lustiga. Tycker jag.

  MEN jag kan hålla med om att Toyotas livery är ganska trist. Fast i dethär fallet är den nog bara bra, den tar bort litet av chocken i de nya proportionerna. I mina ögon ser Toyotan helt OK ut. Förutom valrossframvingen. De har också småvingar på sidepodsen precis som Ferrari, så det är alldeles uppenbart nåt som är tillåtet. Och jag gillar den pyttelilla hajfenan längst bak på motorlocket!

 3. Lisa

  Och nej, det fungerade inte. Kollade visserligen inte förrän runt halv ett, men det funkade inte då heller… 😛

 4. Meister

  Det gör riktigt ont i själen när man ser de nya bilarna, fy fan vad fula de är!! Med “normala” vingar hade de sett riktigt snygga ut men inte nu.
  Tyvärr så är det väl bara att konstatera att bilarna aldrig kommer bli lika snygga som de var vid milleniumskiftet.

 5. De vackraste bilarna i F1 byggdes tycker jag åren 1989-1992. Precis efter turboeran. Bilarna var otroligt cleana. Inte en extravinge någonstans. Kommer ni ihåg Leyton House mintgröna bilar med BP-reklam. De var fantastiska! Den vackraste F1 bilen någonsin är dock Ferrrari F1 640 från 1989. Jag har precis skrivit om denna på MONZABLOGGEN, med bilder och allt. Läs gärna och säg vad Ni tycker!

  För övrigt tycker årets Ferrari och Toyota ser bra ut. Bäst är att slicksen är tillbaka.

 6. kimi

  jag personligen tycker inte att årets f1 bilar är fula, men toyoya har så enformig färg på sin bil med röda sträck hit å dit.

 7. TOBIAS

  Toyota är lika ful som vanligt den också.

  @Lisa – Ferrain är ju snygg det är det som är skillnaden mellan den och Toyotan, som alltid varit “butt uggly”. De har ju inte direkt lyckats vinna ett F1 lopp så de kunde ju försöka sig på att göra en snygg bil någon gång iaf. Att kombinera ihop vitt och rött brukar ju inte direkt vara svårt men Toyota lyckas iaf inte. Till och med Super Aguri var snyggare…

 8. Lisa

  Ha ha Tobias, har du vaknar på fel sida i dag? Beauty is only carbon fibre deep anyway, och det är bättre att den är snabb än att den är vacker. 🙂

  Inget som säger att denna Toyota skulle vara snabbare än sina föregångare iofs men jag begriper inte detta ständiga hackande på de stackarna – jag gillar deras tråkiga polkagris!

Leave a Reply