Träning 3 & kval i Ungern

Edit: Jag har tidigare skrivit om hur youtube och liknande tjänster tvingas plocka bort känsligt material (pga. upphovsrätten, fast händer bara olyckor etc.) Ser nu att de tvingast ta bort bilder från Alonsos hold-up av Hamilton i pitlane.

Kvalet, eller diskussionen efter i alla fall, kom helt att domineras av ytterligare en incident i McLaren. Inför de sista minuterna kom Alonso in i depå, tätt följd av Hamilton. Alonso får bilen klar och killen med skylten som vinkar iväg förare höjer sin skylt. Men Alonso står kvar i 10 sekunder, med Hamilton väntandes bakom. I detta läge har Alonso satt snabbaste tid ute på banan, också där följd av Hamilton. När Alonso till slut kör iväg och Hamilton byter däck så hinner Lewis inte runt ett varv innan tiden är slut. Marginalen till godkänd tid för ett varv ungefär så länge han fått vänta bakom Alonso. Just efter loppet rasade teamchef Ron Dennis inne i depån, trots två förare längst fram. Verkar oklart vad som hänt. Inciden ska visst undersökas av FIA har det ryktats om, som också ska ha bett om tillgång till radiotrafik från depån. Se själva på det här klippet;

Alltefter som säsongen har fortsatt får jag mer och mer intryck av att Alonso visserligen kör snabbt, men ställer till med massa onödigt liv också. Inställningen och attityden verkar inte rätt. Man kan till och med undra hur sugna McLaren ens kommer vara att behålla honom. Hamilton har stigit fram som en förstaförare som gör jobbet. Kan aldrig se att man skulle göra sig av med honom. Men om Alonso är där och stör Hamiltons jobb? Tja..

Mer om träning 3 och kval kommer här; Den mer spännande tredje fria träningen fortsatte med att många snurrade runt, Kimi, Hamilton och flera hade problem med fäste i början. Hamilton för övrigt klämmer ju till med snabba varv så fort han visar sig på banan. Klart imponerande körning. En kul grej under träningen var att båda Super Aguri höll sig väl framme. Sista kvarten var det dock mest silver och rött omväxlande i toppen. BMWn ser rätt bra ut också, medan Honda sliter med farten. Massa blev till slut snabbast. Återigen pratade en del förare om slitage på däcken, banan verkar slita hårt på vänstersidan. De mjukaste, super-soft, verkar förlora grepp bara under ett varv. Placeringar efter tid; Massa, Alonso, Hamilton, Heidfeld, Kimi, Rosberg, Trulli, Ralf, Webber, Wurz, Davidson, Kubica, Kovalainen, Coulthard, Sato, Liuzzi, Fisi, Button, Vettel, Barrichello, Sutil, Yamamoto.

Under kvalet visade det sig snabbt att de båda “nykomlingarna” Yamamoto och Vettel kommer få en tuff säsong, även om Yamamoto hindrades något av en Renault på sitt sista varv. Det samma gäller för övrigt teamet Honda som verkligen inte fått upp någon fart på länge. McLaren tog snabbt ett litet grepp i kvalet och Ferrari verkar ha en del problem med bilen för tillfället. Massa fick stopp i pitlane med under fyra minuter kvar. Teamet fick backa tillbaka, fylla på bensin (såg ut som tort för bensin, men kan väl inte vara så?) och massa fick ett varv. Lyckades dock inte komma vidare till Q3 och får en tuff uppgift i morgon. Synd för mästerskapet. Kubica gick inför sista varven in och bytte från super-soft till soft. Verkar väldigt osäkert om däcker inför loppet. Mot slutet fick dock Hamilton problem med sin bil såg det ut som och rullade runt ett sista varv, men först efter att ha satt andra snabbaste tid. Frågan är om det inte var så att Alonso stod för länge i depån, då Hamilton väntade bakom. Så hann inte Lewis komma runt ett varv till. Kimi kom inte riktigt igång och förlorade plats tre till Heidfeld. Placeringar efter Q3; Alonso, Hamilton, Heidfeld, Kimi, Rosberg, Ralf, Kubica, Fisi, Trulli, Webber.

McLaren ser grymt starka ut, avgörs mästerskapet i morgon?

Edit: Nu på kvällen har Ferrari gått ut och förklarat att man faktiskt missat att fylla på bensin hos Massa då han var inne. Det ledde till väntan och kalla däck och Massa lyckades inte ta sig vidare till sista delen av kvalet.

1 comment

Leave Comment
  1. btw, nu under kvällen har det kommit rapporter att nelson piquet jr. skrivit på för renault till nästa säsong. han ersätter då fisichella. får återkomma i morgon om det där. ser ju film nu.

Leave a Reply