Träningskungen Nico Rosberg med snabbaste tid på träning 2 i Bahrain

Det är något med Nico Rosberg och träningar som fungerar bra ihop. Synd bara att han inte får med sig samma fart in till kvalificering, och definitivt inte in till tävling på söndagarna.. Och vad stallkollega Nakajima pysslar med börjar man ju undra. Så stor skillnad kan det inte vara på bilarna. Han ligger i samma gäng som Bourdais och Piquet som kandidat att bli första föraren som åker ut ur sitt stall den här säsongen.

Satt faktiskt och spanade lite på live timing på f1.com som jag skrivit om tidigare. Var lite orolig över Alonso där som låg sist länge. Så gick han ut och satte ett varv och la sig helt i toppen. Det kommer bli många fina poäng det på f1manager..

Annars bra insats av Toyotas Jarno Trulli också. Red Bull rykte upp sig från första träningen, medans Brawn börjar halka lite. Mest imponerande, om man nu kan säga så efter en träning, är väl kanske Force India. Båda förarna slog till med bra tider och det är ytterst lite som skiljer hela fältet åt.

Ferrari tillbaka i bakre regionerna av fältet och McLaren får glädjas över att de i alla fall har Hamilton som kan köra fort..

Tider;

1.  ROSBERG       Williams      1m33.339s

2.  ALONSO        Renault       1m33.530s

3.  TRULLI        Toyota        1m33.616s

4.  VETTEL        Red Bull      1m33.661s

5.  WEBBER        Red Bull      1m33.676s

6.  BUTTON        Brawn         1m33.694s

7.  SUTIL         Force India   1m33.763s

8.  GLOCK         Toyota        1m33.764s

9.  BARRICHELLO   Brawn         1m33.885s

10. NAKAJIMA      Williams      1m33.899s

11. HAMILTON      McLaren       1m33.994s

12. FISICHELLA    Force India   1m34.025s

13. BUEMI         Toro Rosso    1m34.127s

14. BOURDAIS      Toro Rosso    1m34.366s

15. PIQUET        Renault       1m34.411s

16. MASSA         Ferrari       1m34.564s

17. KUBICA        BMW           1m34.605s

18. RAIKKONEN     Ferrari       1m34.670s

19. KOVALAINEN    McLaren       1m34.764s

20. HEIDFELD      BMW           1m34.790s

8 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  En helt annan sak, måste säga att BBC är toppen! Janne & Eje i all ära, men…

  Jag satt också och var litet småorolig över en viss bottenplacering men så gräver tjejen som står nere i depån fram Pat S och han förklarar vad de pysslar med och säger litet lugnande att det blir bättre så småningom. Och hur rätt hade han inte! Det dröjde inte så länge innan de lila sektortiderna började ticka in.. 😛

  Och Ant Davidson ska vi inte tala om. Inte nog med att han kan tolka alla mystiska radiomeddelanden, blir det problem med nån bil säger han “jaha, det är det och det som är fel”. Önskar man fick honom till loppen också, jag har litet svårt för Brundle, även om han naturligtvis också är kunnig.

  Och visst var denhär nya grejen med att lägga två bilar ovanpå varandra i datorsimulering och jämföra häftig?

 2. bbc är sjukt bra. ingen anledning att se någon annan. just att de har folk överallt gör att man får reda på allt som händer. ofta innan tv-bilderna hinner hitta det. gillar han de har placerad i depån hela tiden också under tävlingen som kilar in i garagen och frågar folk om saker hela tiden.

  det har börjat dyka upp lite spam och irrelevanta/olämpliga länkar igen här/eller på tidigare poster. försöker hålla rent. det är som tidigare en och samma ip, så försöker plocka bort det som kommer. slinker något igenom så ignorera det så hoppas jag det upphör till slut och att systemet tar bort det automatiskt.

 3. Magenus

  Det spelar ingen roll att Rosberg tränar bra. han hade kunnat kvala in på Pole och ändå missa poäng. Vad fan är det som går fel lopp efter lopp. Och Nakajima har jag ju vädrat mina åsikter om innan. Inkvoterade japaner ger jag inte mycket för.

  • Lisa

   Kunde vara värre, det kunde vara Piquet – som redan sabbat en av Renaults nya framvingar, så nu har de ingen i reserv, de hade bara tre. Puckot (f’låt Piquet) fick köra största delen av träningen med gammal för att spara den enda återstående nya till kvalificeringen. (och så säger de att Alonso får alla nya grejor! Vore väl bättre om han fick det, Piquet kör ju bara sönder iallafall)

   Men visst, det är litet mysko att Rosberg alltid toppar träningarna. Kan det möjligtvis bero på att han kör med nån sorts kvalificerings-setup som sen inte fungerar hundraprocentigt när det väl kommer till race? Eller är Williamsbilen bara snabb när den inte har så mycket bensin ombord eller vad är det?

 4. Affe

  Hur skall jag göra för att kunna se BBC, snackar vi streaming eller snackar vi på TV:n och isåfall vilken kanal och hur får man in den?!?

 5. al

  Kval tiderna i Q2 kommer troligen hamna ner mot 1:31 så rosberg 1:33.3 visar nog mer på hur långsamt resten av fältet kör och inte hur fort han kör. Rosberg kommer så klart också förbättra sin tid men långt inrån vad button, rubens, vettel trulli och co. kommer göra.

Leave a Reply