Tre (nya) titel-utmanare kvar, men vem tar hem bucklan?

Kimi har ju dessvärre halkat efter, men det är fortfarande tre förare som har chansen till VM-bucklan i förar VM. Och ingen av dem har vunnit titeln tidigare. Upplagt för spänning. Hamilton har kopplat greppet, men vem tar hem det? Och så en liten videosnutt som påminner om vad som hände förra årets Kinesiska Grand Prix..

Just Hamilton har ju sett stabil ut länge nu under årets säsong. Kör snabbt, kvalar alltid bra och plockar poäng. Men så smyger det in sig en viss osäkerhet mot slutet av säsongen.. precis som förra året, och nu sist 0 poäng i Japan.

Fem poäng bakom skuggar Felipe Massa. Några fantastiska lopp under säsongen, men även han har slagit till, till exempel med sina fem snurrar under årets lopp på Silverstone. Lite mer ojämn och inte alltid den snabbaste (Kimi har ju redan tagit hem priset för flest snabbaste varv den här säsongen) men brukar också sätta kvalen bra.

Robert Kubica är väl i många avseenden årets överraskning. Inte den så kallade Quick-Nick, som Kubica parkerat i år, men kanske mer stabil körning än just snabb körning. 12 poäng bakom Hamilton och då får man hoppas på en del misstag där framme samtidigt som det utan tvivel krävs förstaplaceringar.

Google Maps har banan i Shanghai här, men fortfarande inte uppdaterad sen de byggde den för fyra år sen. Jag tror nog Hamilton tar hem det. Men så var det ju det där med förra årets Kinesiska Grand Prix… Kan lägga till att jag inte fattar ett ord vad som sägs, men bara lyssna på de här spanska kommentatorerna, Janne, Eje någon?

13 comments

Leave Comment
 1. bipen

  Normalt sett tar Hamilton hem det, men med tanke på hans nerver och att det i år är mindre skillnad poängmässigt så kan allt hända. Både Massa och Hamilton kan få spagetti armar och då kanske Kubica tar titeln.

 2. kubica är ju 12 poäng bakom, men kimi var väl faktiskt otroliga 17 poäng efter i samma situation förra året.. kan bli ruggit ruggit spännande. hoppas för racingens skull att inte hamilton går in och avgör redan till helgen.

 3. Erik R

  Tja, faktiskt ser det ju inte helt orimligt ut med Kubica som mästare. Om Massa och Hamilton fortsätter i samma stil (särskillt om Massa fortsätter att inrikta sig på att ingen av dem ska ta poäng) så öppnas ju vägen för Kubica. Det vore verkligen ödets ironi!

 4. så här skriver för övrigt f1.com om väderutsikterna inför helgen;

  Welcome to the 17th, and penultimate, round of the 2008 FIA Formula One World Championship, Shanghai International Circuit’s Chinese Grand Prix.

  It will be partially cloudy on Thursday with an ambient temperature high of 25 degrees Celsius, but showers are predicted for the remaining three days as the temperatures fluctuate between 27 and 25 degrees.

  The race will run over 56 laps of the 5.451 kilometre (3.387 mile) track, or 305.066 kilometres (189.931 miles). It starts at 1500 hrs local time, which is eight hours ahead of GMT.

 5. TOBIAS

  Jag hoppas på Massa men också Kubica… av alla de som röstat på F1.com så är det Hamilton som är minst önskvärd vinnar av förar VM… Och Kubica mest 🙂

 6. TOBIAS

  Fick för övrigt så fick jag reklam från viasat idag och det krävs Viasat Silver abonnemang för att få se Viasat Motor som ersätter Viasat Sport 3.

 7. tobias, det där låter intressant! uppdatera gärna här, eller skicka ett mail, jag får ju inga utskick här i norge. och får du epost så skicka gärna vidare. tror det är många som går och funderar på vad som gäller. viasat verkar ju inte vara något vidare på det där med att få ut bra information..

 8. Olag

  Idag beställde jag viasatsport till min Telia box…Sänkte bredbandskostnaden med 80 kr det första 6 månaderna om man förlängde bindningstiden till 12 månader 🙂 Så nu hoppas man att man får en ny upplevelse på lördag-söndag. Annars får man titta på gamla lopp hela vintern.

 9. läste om hamiltons chanser på f1fanatic, så här står det där om att hamilton vinner om;

  If Hamilton wins he needs Massa to finish fifth or lower to win the title.
  If Hamilton finishes second he needs Massa to finish seventh or lower to win the title.
  If Hamilton finishes third he needs Massa to finish ninth or lower and Kubica not to win to become champion.
  If Hamilton finishes fourth or lower he will not win the title in Shanghai.

Leave a Reply