Trulli och Sutil kör ihop och börjar nästan slåss

Här video som visar hela sekvensen då Trulli och Sutil fightades om position på första varvet. Trulli kommer långt ut och snurrar av både sig själv och Sutil. Sutil fortsätter över gräset och tillbaka på banan, rätt på Alonso som rycks med och får dagen förstörd. Trulli blir förbannad och är nära att börja slåss med Stutil ser det ut som. Det coola är ju Alonso, som i bakgrunden kallt sätter tillbaka ratten och snabbt hoppar in i bilen som står där. Dessvärre får man ju inte se om de andra också kommer med.. Men att snabbt ordna en transport tillbaka till depån är rutin! Video;

24 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Trulli får verkligen skylla sig själv. Kasta sig ut på yttern utan förvarning i en kurva som är blind, kuperad och väldigt knepig, samtidigt som den andra bilen är involverad i en annan omkörning och sen missa banan. Fanns inte en chans för Sutil att se honom. Ska man köra om på yttern i den kurvan måste man visa sig tidigt.

 2. Antonio

  Alonso är hur cool som helst! Tänkte även jag på hur otroligt professionellt han alltid uppträder. Aldrig ett ont ord om någon. Aldrig gnällig eller yviga gester trots att han är spanjor (som jag).

  Ska bli fantastiskt roligt att följa honom i Ferrari nästa år. Bästa föraren i den coolaste bilen!

   • Antonio

    Jag antar att du är ironisk. Kan du specifiera på vilket sätt han skulle ha varit oprofessionell under den tiden. Och jämför gärna Alonsos uttalanden med Hamiltons ang den relationen.

    Min gissning är att dina antaganden är grundade på det du har läst i svensk kvällspress alternativt svenska motorsporttidningar som citerar brittisk press. Därmed har du en uppfattning som är väldigt enögd och proanglosaxisk.

    Hade McLaren skött sig professionellt säsongen 2007 så skulle de vunnit två titlar det året. Alonso lämnade dem med högburet huvud och har ett mycket högt anseende i motorsportvärden. Något som inte alltid snappas upp av personer som inte är insatta och inte kan inhämta information från olika källor.

    • Antonio

     Ja, och vad vill du säga med det här inlägget? Dem skulle ju turas om att gå ut först i slutet på kvalet. Alonso lät Hamilton gå ut först i kvalet till loppet innan, och nu var det Hamiltons tur att låta Alonso gå ut först. Men han vägrade och Alonso gjorde misstaget att “läxa” upp Hamilton eftersom Ron Dennis med största sannolikhet inte hade gjort något.

     Det var ett misstag av Alonso, men skulle Hamilton visat sportmansship som Alonso gjort innan så hade detta inte hänt.

     Hamilton visade genom detta att han är en gris och inte en lagspelare. Och Alonso visade att ingen sätter sig på honom.

     Det är inte så konstigt att de flesta på gridden ogillar Hamilton. Det vore kul om Kimi gick till McLaren nästa år. Dem är ju inte bästa vänner direkt och jag tror att det skulle slå gnistor om det “lagarbetet”. Ungefär som det kommer att göra mellan Alonso och Massa i Ferrari nästa år.

    • Lisa

     Vi ska heller inte glömma att det inte är en slump att detta händer just i Ungern. Alonso hade i loppen innan (GB, Tyskland) nafsat i sig Hamiltons poängförsprång rejält och slagit honom efter noter. Hamilton pallade inte trycket och tog till ojusta metoder för att försäkra sig om pole position, vilket i Ungern är nästan = vinst.

     Dessutom får Alonso fel däck på bilen i detta berömda sista depåstopp. Han får begagnade skrubbade istf nya och får nån krystad förklaring att det var “fel tryck” i de nya. Jo kyss mig… Tacka f-n för att hans förtroende för hela teamet inklusive Hamilton gick i botten som en sten.

    • Sköld

     Tycker att du höjjer Alonso lite väl till skyarna. Hade inte Hamilton gjort si hade inte Alonso gjort så… Så kan man inte resonera! Håller dock med dig att Alonso tillhör de renare spelarna och att nästa år kommer bli ljusår intressantare ur ferraris synvinkel än vad detta året varit.

  • Fredrik

   Grunden till mclaren bråket var att hamilton var en andreförare som hängde med försteföraren och sen efter ett par lopp körde ifån honom. Hamilton höll nog till och med igen lite för att han just var andrefiol och inte ville störa alonso.

   Detta kunde nog inte alonso ta och gnällde till pressen. -“Det är ingen som bryr sig om mig i mclaren, ingen tycker om mig” sen var ju kriget igång och se hur det gick.
   Proffsigt värre.

   Kan bara hålla med om att om hamilton bara snällt hållt sig bakom alonso hade nog titeln varit spansk.

   I Söndags såg Alonso, “Eh, what ever. det är bara en tävling kvar i den här skitbilen”

    • Lisa

     Hmmm… tycker nog det tjafsats nog om 2007 för längesen, men det må jag säga – jag läst mycket dumheter om 2007 – men “Hamilton höll igen” var en suprem nyhet.

     Vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta. :/

    • Fredrik

     Jag antar att du läste spanska tidningar, dom skrev väl sanningen, hmmm??
     Partiskt eller opartiskt, vad som igentligen hände/sades där bakom dörrarna vet nog inte vi, men som man brukar säga det är sällan ens fel att två bråkar, 🙂
     Skit samma. På nått sätt så blev det kanska rättvis endå, varken Ham el Alo vann VM dessutom på samma poäng, Dennis fick sparken.

     Vi får väl hoppas på att inte Massa ställer till det för Alonso nästa år (att vara snabbare). 😉

    • Antonio

     Håller med dig Fredrik. Vi vet inte vad som sker bakom låsta dörrar, och det är sällan ens fel att två träter. Men var och en får skapa sin egen bild. Och jag håller på Alonso i vått och torrt.

     Jag läser helst spanska nät-tidningar. Vet att dem är minst lika partiska som de brittiska. Men jag tycker de spanska är närmare verkligheten än de brittiska.

     Men försöker mig även på italienska, franska och tyska så gott det går. Och så läser jag naturligtvis de brittiska oxå även om de brukar lämna en taskig smak i munnen.

  • Fredrik

   Det är klart hamilton höll igen de första racen, Alonso var från början no:1 och hamilton var nog från början införstådd med att han skulle låta vara det vara så.

   Eller skulle ni förneka att barrichello inte släppte av rätt ofta under sina år i Ferrari. nej troligtvist inte för han var ju andre förare.

   • Antonio

    Ingen hade räknat med att Hamilton skulle vara så snabb. När han visade att han faktiskt kunde utmana Alonso tänkte Ron Dennis om och la om strategin så den gynnade Hamilton. Så små är marginalerna att det räckte för att sumpa Alonsos chanser. Trots det, och trots debaclet i Ungern så stannade dem på samma poäng.

    Glöm inte att 2007 var året då Hamilton kunde göra i stort sett vad som helst utan att bli bestraffad för det.

    Lisa har som alltid rätt när hon säger att detta ämne borde vara färdigdiskuterat. Men jag har så svårt varje gång någon icke insatt påstår att Hamilton körde ifrån Alonso med SAMMA förutsättningar. Så var inte fallet.

    Satan vad jag längtar till nästa säsong!

 3. XYZ

  Fighter att minnas.

  Piquet den äldre och Salazar på Hockenheim 1982

  Schummi gör bor sig på Spa 1998 (2.30 in i filmen)

Leave a Reply