Vem tar över efter Alonso? Här är kandidaterna.

Efter posten för några dagar sen om vilka stall Fernando Alonso kan tänkas gå till (de är ju ganska begränsade trots allt) kommer här en fundering kring vem som tar över hans plats i McLaren (och här är utbudet större). Hamilton har själv sagt att det nog kommer vara Nico Rosberg, Heikki Kovalainen eller Adrian Sutil enligt BBC. Det gillar inte Patrick Head i Williams och har gjort klart att de kan glömma Rosberg. Däremot föreslår Head enligt tyska motorsport-total att McLaren i stället ska hämta in Michael Schumacher som teamkompis till Hamilton (oj då, var kom den ifrån?). Varför ryktas det inte om Ralf Schumacher säger jag?

Nico Rosberg. Trots uttalanden från Williams och det faktum att de i unge Nico har en potentiell världsmästare i teamet är Rosberg lite av favorit att gå till McLaren. För honom själv vore det ett steg i helt rätt riktning. Däremot är det också klart att han trivs i Williams, så verkar osäkert om han faktiskt skulle vilka lämna, ens för ett bättre team.

Heikki Kovalainen. Har gjort en grym första säsong i F1 trots att han överskuggats något av Hamiltons framfart. Helt klart är att han gjort bra mycket bättre ifrån sig än Fisichella i teamet. McLaren vore ett helt rätt steg och tror Hamilton och Kovalainen skulle se riktigt spännande ut 2008. Renault har gjort det tydligt att man vill ha Alonso till teamet och då är ju ett byte fullt möjligt.

Adrian Sutil. Ses av många som en ruggit talang. Verkar som att det är läge för Sutil att ta steget upp till ett tyngre team. Rätt in i McLaren hade varit kul och precis som Kovalainen ovanför tror jag han och Hamilton hade passat fint ihop. De båda körde Formel 3 tillsammans i samma team. Kanske är dock McLaren ett för stort steg, ett team i mitten kunde eventuellt passa bättre. Nya ägaren Mally vill dock ha kvar honom nästa säsong. Sutil är Lewis pappas favorit rapporterar Aftonblaskan nyktert.

David Coulthard. Spännande namn som dykt upp efter att Red Bull seglat fram som ett möjligt team för Alonso. Vet inte riktigt varifrån det kommer, men visst vore det kul med en “comeback” av Coulthard.

Förare utanför dagens team: Pedro de la Rosa. Redan i McLaren som testförare. Ses på som ett säkert val. de la Rosa skulle köra för det nya teamet Prodrive, men det verkar inte längre som att de kommer till start. Gary Paffett. McLarens andra testförare finns i snacket, men verkar ganska iskall för att ta över efter Alonso.

Leave a Reply