Dagens pudel: Viasat backar och visar sista loppen i TV6

Tack till alla er som sagt ifrån via epost, telefon eller vanligt brev! Fick just in ett tips från Björn (tack också för alla kommentarer som nämnt det här runt om på bloggen) om att Viasat ändrar sig och visar de två sista loppen i TV6, precis som utlovat innan säsongen. AB skriver om det här, Teknikens Värld här. Här är en artikel på Viasats hemsida. All insats från bloggar och forum har alltså gett resultat, så här säger sportchefen i intervjun om varför de ändrar sig;

När det blev ett sådant liv så ville vi vara tillmötesgående

Eh.. hello.. det kunde jag sagt innan. Bra att man ändrar sig, men Viasats stil och sätt att hantera sina kunder och de trogna F1-fansen svider fortfarande.

16 comments

Leave Comment
 1. bipen

  Kul att ens ansträngningar gav resultat. Det trodde jag faktiskt inte de skulle göra. Och ja, det svider fortfarande och har nog permanent skadat bilden av Viasat.

 2. riktigt god känsla att det gav resultat! och som sagt, kul att se att f1-fans är så engagerade och bryr sig om sporten.

  men det här måste ju gå till historien som klantigt agerande från viasat. bara tanken på att ändra i slutet av säsongen, sen dessutom gå ut med nån slags attityd av att det är en glädjens dag för alla f1-fans.. nä usch, det knyter sig fortfarande i magen bara jag tänker på det..

 3. Sebastian

  Håller med, irriterande från början till slut. Vadå i lugn och ro installera en parabol… och försöker man förstå utbudet på Viasats hemsida så har man en sisyfosuppgift framför sig. Riktiga virrpannor.

  “- Nu kan alla de som känt sig oroliga över att hinna få tillgång till Viasat Motor till helgens lopp i lugn och ro teckna sitt abonnemang och få sin parabol installerad inför 2009 års säsong av Formel 1, fortsätter Per Tellander.”

 4. själv har jag ju upptäckt att jag i mitt paket (har en digital dekoder i ett canal digital-abonenmang) kan ändra en kanal till danska tv2. de visar ju racen på söndagar. har ett sånt där speicalpaket, två kanaler bara, till bra pris. men får ju fortfarande inte in träning och kval är jag rädd, men viasat-paket för flera tusen om året är inte helt aktuellt..

 5. Janne

  Riktigt nöjd med resultatet! Skulle va kul o veta hur många som mailat dit o klagat? Och måste hålla med bipen att bilden av viasat är nog permanent skadat…

 6. Magenus

  Daniel:
  Viasat ha köpt de danska rättigheterna för 2009 också. Så DTV2 komemr inte att visa F1 2009 som jag har förstått det.

 7. Stefan Alsenmyr

  Det var roligt att våra gemensamma krafter löste krisen. Riktigt roligt. Man får tillbaka lite av förtroendet till Viasat men som någon nämnde ovan svider det allt lite. Man har ju i bakhuvet hur Viasat agerat under åren och man kan inte annan än undra hur länge man kan se F1 i Viasat Motor utan att betala extra extra (se Viasat Golf).

  Men en seger i istunden i alla fall för F1-sporten i Sverige.

  Eftersom man kontakta dem för att klaga är det inte mer än rätt att man kontaktar dem för att berömma nu, antar jag.

 8. Lisa

  Viasat har väl inte precis gjort dethär av någon slags människokärlek, utan för att de blev rädda för att förlora alltför mycket anseende – och därmed pengar, men det var ju bra att de ändrade sig.

  Ska någon tackas är det väl alla F1-fans som ställde upp och sa ifrån, så de insåg vidden av sitt idiotiska agerande.

 9. ja det verkar inte ljust, trots danska tv2.. ni har nog rätt. har inte ens kollat upp det, men hade på känn att det nog skulle ske förändringar också i danmark. men jag får i alla fall sett de två sista loppen. ännu inga nyheter här i norge om tv3 tar sitt förnuft till fånga och följer den svenska modellen att ta ett steg tillbaka och visa de lopp man på förhand har utlovat.. och det är ganska stor skillnad på responsen, här i norge är det inte på något sätt samma storm om det som i sverige.. lite synd. men till i mars när nästa säsong drar igång får det bli att ordna så man säkrar sig alla lopp.

 10. Andreas Johansson

  Det är ju riktigt gött att man kan se de två sista loppen i alla fall, men jag sitter ändå i ett jävligt taskigt läge. I lägenheten jag bor är det kabeltv via Canal Digital och de har idag bara Viasat sport 1 i bas utbudet, inga övriga Viasat sport i något annat paket på den adressen jag bor. Jag får inte montera en parabol på huset…
  Jag ringde Viasat nyss och pratade med dem, och då försökte de sälja på mig ett abbonemang med parabol trots att jag sa att jag inte får montera det.

  Jag frågade dem om Viasat On Demand, där kommer de inte heller visa Formel1 som det ser ut i dagsläget?

  Är det fler som har detta problemet som jag har kan vi väl ännu en gång försöka hjälpas åt att få dem till att sända det Live i Viasat On Demand. För alla som kommer hit har ju uppenbarligen tillgång till internet 😉

  Hoppas ni håller med mig

  /Andreas

 11. TOBIAS

  Nu har de också släppt en himla nice vidoe frå Japans GP på f1.com… skön text i låten. Passar bra in 🙂

 12. surt läge andreas.. viasat har visst inte rättigheter till att köra f1 på nätet. är ju för dåligt om man tänker efter, alla andra stora kanaler som satsar på f1 har det ju, itv, rtl..

 13. Ole

  Vi vil ha begge de siste løpene på norsk TV3/SportN også! Det ryktes at vi kanskje får se Kinas GP, men vi vil se Brasil også før de bytter til betalkanalen! Nordmenn som leser dette bør sende en e-post til stian.kleppo@tv3.no og kreve at vi får samme løsning som svenskene!

 14. Erik R

  Skulle man vara lite konspiratoriskt lagd skulle man kunna tro att det hela var planerat i förväg. Genom att ta bort loppen och sen ge dem tillbaka har de fått enorm uppmärksamhet för sin nya motorkanal… 🙂

Leave a Reply