Video: Hamilton bakom SC och Vettel som kör in i Webber [Uppdaterad]

Det här klippet cirkulerar runt en del på internet om dagarna. Här ser man hur Lewis Hamilton nästan kör om säkerhetsbilen som är ute, samtidigt som han i nästa moment nästan stannar upp helt. Då kommer Mark Webber på insidan, och så Seb Vettel som följer upp. sidepodcast skriver om en intressant sak, FIAs reglemang, där det bland annat står så här;

Any car being driven unnecessarily slowly, erratically or which is deemed potentially dangerous to other drivers at any time whilst the safety car is deployed will be reported to the stewards. This will apply whether any such car is being driven on the track, the pit entry or the pit lane.

Så återstår frågan om vems fel det var att Webber fick ge sig med en bakvinge minus och Vettel fick bryta med saknad frontvinge. Vettel har själv sagt att han tittade på Hamilton och inte på Webber. Det bör ju också Webber gjort, så Vettel trodde väl att Hamilton gav sig och fortsatte rakt fram i samma tempo samtidigt som Webber bromsade för att följa Hamilton. Riktig soppa det där. Men ärligt talat, vad gör Hamilton ute till höger i vattnet där på slutet, värmer bromsar och däck? Nja..

4 comments

Leave Comment
  1. “This video is no longer available due to a copyright claim by Formula One Management” så har det hänt. förvånansvärt nästan hur länge den fick ligga ute. särskilt med tanke på att den nu verkar vara bevismaterial för en avgörelse om hamiltons sätt att köra och eventuellt straff.. har inte hittat någon ny ute på nätet ännu, men kommer nog. någon som ser en så bara posta en kommentar med länken!

Leave a Reply