Video: Hamilton kör förbi Vettel och genar över chikanen

Så här dagen efter Frankrikes Grand Prix surrar det mycket om Hamiltons drive-through som han fick efter att ha kört förbi Vettel och sen missat svängen i en chikan. Här är en video som visar det hela (som vanligt försvinner de väl ganska snabbt, men försöker byta). Tycker inte det är mycket att snacka om. Om Lewis hade tagit hänsyn till svängen så hade han inte kunnat köra om så snabbt. Alltså tjänar han en placering på att köra utanför banan. Video här;

13 comments

Leave Comment
 1. Lindeberg

  Solklar grund för bestraffning. Ofattbart att Hamilton inte fattade att han hade genat. Rena turen att han inte tappade kontrollen och petade av bilen framför.

 2. Viktor

  Håller med dig. Ser man det i repris är det inte mycket att orda om. Förvånansvärt orutinerat av både förare och team att inte släppa förbi/beordra att släppa förbi efter händelsen. Eller drog det en chansning som inte gick hem?

  /Viktor

 3. Ja jag tyckte det var solklart när det hände och undrade varför ingen reagerade förrän något eller några varv efter. McLaren själva tyckte ju inte det var något att orda om som vanligt men efter att ha sett reprisen så är det ännu klarare 🙂
  Klantigt av Hamilton eller bara orutinerat.

 4. klart märkligt, men låter ju märkligt att han skulle tagit en rövare och hoppats komma undan med det. snabbt låtit vettel förbi och tagit honom i nästa kurva så hade saken varit löst..

  appropå löst, inte kikat efter någon video på kimis avgasrör. .det såg inte riktigt bra ut. undrar om de inte vågade ta ut honom. för en bil med en stor del av ett metallrör som kör runt med andra bilar i 300 knyck kan bara inte sluta lyckligt.. får bli morgondagens uppgift att leta film..

 5. Stefan Alsenmyr

  Han tyckte säker inte att han gjort något fel då han “var om” innan han gena i chikanen…

  Kimis problem tycker jag däremot var mycket mer svårbedömt och att blanda ihop det med Hamiltons solklara gening är inte riktigt rätt.

 6. Olag

  Jag blanda inte i hopa dom… Skoja bara lite 🙂 LH gena men jag tyckte att han var förbi innan.
  Att Kimis blås fick hänga så som det gjorde tycker jag är skumt. När det flög av så var det rena torpeden..Livsfarlig för publik och med tävlare.

 7. Wag the dog

  Olag
  När LH genade berodde det på att han bromsade sent. Bromsade sent gjorde han för att komma förbi Vettel. Solklar bestraffning!

  Allt behöver inte mätas enligt metoden “om han kom undan med det ena borde den andra också komma undan”.

  Ett fel uppvägs inte av ett annat. Eller hur!?

 8. Olag

  Wag the dog

  Det blev en misslyckad smilegubbe efter mitt inlägg. Detta är två helt skilda situationer.
  Jag jämför ej dessa.

  Att Kimis blås fick hänga som det gjorde tycker jag är konstigt. Dom kunde väll få av det när han gjorde sitt depåstopp.

  Sen är det bara så att McLaren straffas hela tiden för massa saker.Dom är inte oskyldiga men jag tycker att dom straffas mer och fortare än andra team gör.

 9. McLaren straffas inte hårdare än andra det kan jag lova. Rosberg i Williams fick ju 10 platsers nedflyttning för att han körde in i Hamilton. Barichello fick 5 platsers nedflyttning för att han bytte växellåda i sin Civic. Kimi fick en drive through i Monaco för att teamet missat att ha bilen klar 3 minuter innan start. Så McLaren är inte mer orättvist bestraffade enligt mig iaf.
  Hamilton hade ju kunnat undvikit bestraffningen genom att ha släppt förbi Vettel igen och sen kört om han senare igen, så där vill jag nog säga att det är Hamiltons omdöme som brast, skulle inte vilja skylla på teamet för en sådan sak.
  Tycker dock att Kovalainens bestraffaning däremot var lite larvig då han precis var på väg in i depån vilken man inte bör bränna in i 250 blås i bara för att någon ligger bakom. Tycker istället att webber borde fått köra ett till varv direkt och tillgodoräkna sig det istället.

  Beträffande Kimis avgasrör så tror jag att Eje har lite fel i att man blir diskad för en sådan sak. Då jag inte sett någon blivit diskad på bra länge för att ha kört runt med trasiga grejor hängandes så som regnljus, trasiga bakvingar, trasiga framvingar, punkterade däck o.s.v. vilket också är precis lika farligt.

 10. Olag

  Diskad tycker jag inte han skulle blivit men blivit tvingad att ta bort det. och sedan diskad om man låtit bli att ta bort det.

  Det är just dom tveksamma bestraffningarna som jag tycker är dåliga. Det har varit en hel drös genomtiderna för alla förare. Kanske mitt silverpilshjärta tycker att McLaren får lite förmycket 🙂

  Men trafik i kvalen får man räkna med. Det var det som var det roliga på 1 timmes kvalen förr.

 11. Anonymous

  konstigt att inte stallet sa åt LH att släppa… det är ju mycket på spel. jag menar att det är ju dumt att chansa på första varvet..

Leave a Reply