Video på den där Formel 3-bilen som kör på choklad i stället för bensin

Det har surrats lite om den där Formel 3-bilen som ett universitet har tagit fram som är byggd helt i naturmaterial. Första gången jag såg den var nog i en kommentar här på bloggen föresten, och det var länge sen.

Nu har bilen också presenterats ute i det fria som videon nedanför visar. Det är lite svårt att hitta information just om vad på bilen som är byggt i återvinnbara material, men lite har kommit fram. Det att den går på choklad är väl lite si så där, det är väl egentligen chokladrester som de processat på något sätt tror jag (dock väldigt osäker här, hittar lite olika info om det). Av motorljudet att döma kanske inte det mest optimala bränslet ännu.. Men materialet till ratten ska vara framtaget från morötter, karossen från potatis, sätet från sojabönor och, och det här låter mest spännande, bromsarna ska vara tillverkade av chasewnötter..

Så här skriver brittiska tidningen The Mirror;

The £300,000 WorldFirst Formula 3 Racing Car was unveiled by Warwick University researchers today. They hope it will be adopted by Formula 1 teams such as McLaren and Ferrari in the future.

Det sista där tar väl ett tag.. Men det är ett intressant projekt. Dessvärre hittar jag ingen mer info när jag söker efter universitetet som står bakom skapelsen.

4 comments

Leave Comment
 1. vi har väl ingen willy wonka f1 borta på f1manager..
  http://www.f1manager.info/?do=ranking&sub_id=555
  däremot har kopparhavets kapare f1 just bytt ut det gamla red bull-chassit mot ett sprillans nytt brawn gp.
  lite risky business det också, sist bytte jag ju glock mot alonso, så här inför barcelona där det känns som att säsongen nästan startar om. men har tro på renault nu och tror fortfarande att brawn kommer hålla båda bilarna i toppen. de är stabila på det.

 2. Affe

  Kanske inte är så långt ifrån F1 ifall detta är billigare och lika bra som vanligt kolfiber, det står ju trotts allt LOLA på bakvingen och det är ju ett av de nya stallen som ev. skall komma in i cirkusen. Tänk om dem ställer upp med en rotfrukts-f1-bil, det är ett första steg på vägen isåfall.

  //Affe

Leave a Reply