Video: Vettel och Kubica kör av varandra några varv före mål

Eftersom såna här videor brukar försvinna ganska snabbt kommer här ett litet gäng. Sammanstöt mellan Sebastian Vettel och Robert Kubica (AB). Blev 10 platser ner nästa lopp för Vettel. Ser lite märkligt ut, men man ska tänka på vilken enorm skillnad det är mellan Vettels slitna super soft-däck och Kubicas bra vanliga soft. Video;

7 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Tja, mer “race incident” än såhär kan det knappast bli. Köra om på utsidan är mycket riskfyllt; det är Kubica medveten om. Vettel sätter emot med en obalanserad och mycket långsammare bil, det är också en medventen risk. Båda förarna väljer att riskera sin pallplats och tyvärr går det illa.

  Jag ser hellre förare som försöker och misslyckas än förare som inte försöker alls. Vad tycker ni?

 2. Stefan Alsenmyr

  Jag får nog också hålla med dig. Race incident kryddad med “premiärnerver”.
  Det största felet Vettel gjorde var att inte stanna vid sidan av banan.

 3. TOBIAS

  Jag skulle vilja påstå att det till viss del var Vettels misstag då han borde insett och kännt tidigare att hans däck inte fungerade optimalt och kanske inte borde gett sig in i den där fajten. Men även FIA har sin del i det då dem anser att det ska vara ett större gap mellan däckstyperna vilket jag tycker är en säkerhetsrisk… de här däcken som var supersoft höll ju inte mer än 10 varv sen var de slut. Men jag hade nog som domare inte gett någon ett straff mer än lite böter för att Vettel inte stannad med den trasiga bilen, den kunde ha orsakat mer problem för övriga på banan om det hade gått riktigt illa.

 4. Erik R

  Förra året var skillnaden mellan däckstyperna knappt märkbar och tillförde egentligen ingenting. I Melbourne var det däcken som var nyckeln till att skapa ett race med dramatik och omkörningar hela loppet igenom. Jag gillar det; ska man ha olika däck ska det vara ordentlig skillnad, annars är det meningslöst.

  OK, de mjuka däcken kanske borde ha hållit några varv till, men som helhet skapar det en spännande dynamik och svåra strategival för stallen. Omkörningar och spänning i racing uppstår oftast när bilarnas prestanda förändras olika under loppet. Med de nya däcken kanske vi inte behöver hoppas på regn varenda racesöndag…

 5. Lisa

  Nja jag fattar inte vad det ska tjäna till i långa loppet – teamen kommer naturligtvis att anpassa sina strategier till vetskapen om att de måste köra en stint på tuggummi och sen är det som vanligt. Anledningen att det blev dramatiskt denna gång var att många blev tagna litet på sängen och valde en överoptimistisk strategi för tuggummistinten – nu har de lärt sig av den betan och kommer att vidta lämpliga åtgärder för att se till att det inte händer igen, inget team gillar väl att se sin förare långsam som en snigel eller att krascha för att däcken är totalt slut.

  Jag gillar inte sånthär krystat som FIA inför bara för att “krydda upp tillställningen”. Däck som är slut efter tio varv! Korta stintar blir det…. Jag fattar heller inte att Bridgestone ställer upp på det. Ska “våra däck delaminerar snabbare än alla andra” bli deras nya reklamslogan?

  Jag glädjs hellre åt de gånger vi får regnlopp. Då blir det spänning och Bambi på hal is alldeles av sig självt utan konstgjord andning från FIA.

Leave a Reply