VM-poäng för pole position och snabbaste varv på gång?

Ferraris Stefano Domenicali har i en intervju för La Stampa sagt att det är troligt att poängsystemet ändras ännu en gång. Det verkar som att FIAs sportkommitté fått in ett förslag om att man också ska få poäng för snabbaste varv och pole position.

Sista ordet om poängsystemet är nog långt ifrån sagt, och det kommer säkert ändras innan säsongsstarten.. men poäng för massa andra grejer än placeringar är jag skeptisk till. Blir mer räknestycke än racing på något sätt. I och för sig är det bättre när tankningsförbudet införs, då går det liksom inte att satsa på just de poängen. Samtidigt får ju den som tar pole position en fördel av att just starta först så en poäng extra är ju inte direkt någon mer morot ändå.

Och poäng för snabbaste varv? Alla kör ju så fort det går oavsett..

Sedan tidigare är det klart att poängsystemet utvidgas och de tio översta placeringarna får poäng.

6 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Nej fy.

  Pole är väl nog belöning i sig? Och “snabbaste varv” är ju bara larv. T.om Sutil klarar av det. Eller Alonso i en skitbil.

  Vi behöver ingen konstgjord andning, jag tycker såna här fåniga förslag är en förolämpning mot F1-fansens intelligens.

 2. Erik R

  Håller med. Poäng för pole, snabbaste varv, snyggaste hjälm eller annan godtyckligt vald egenskap är helt meningslöst och skulle inte tillföra någonting. Racing ska handla om att komma först i mål.

 3. Tobias

  Håller med er om att detta verkar lite knäppt. Jag tycker dock att en symbolisk poäng inte skulle vara helt åt helvete.

 4. Rudolf the red nose

  Det här är hämtad från cart serien. Så var det när jag tittade på cart serien när Nigel Mansell lämnade F1 för cart serien för cirkus 15 år sedan.

  Det som är bra med detta är att plötsligt fler än 2 slåss om titeln och ingenting är självklart … Rätt så spännande faktiskt…Hoppas det går genom.

Leave a Reply