Webber kraschar ut ur VM? Och tar Rosberg med sig..

Webber

Så här såg det ut. Synd om Rosberg som är bra i regn, och synd om Webber som får det tufft i VM nu. Nu tror jag Alonso håller in i mål, använda motorer till trots. Video;

27 comments

Leave Comment
  • Sebastian

   Han styr knappast någonting i det läget…

   Finns en liknande incident för Alonso tidigare i säsongen. Samma sak. Spinner på vänstra linjen i det fallet. Slår i högre räcket och parkerar i det vänstra.

   • Daavid!

    Är ingen mekaniker precis, men framdelen verkar ta smällen ganska väl. Sen kan hjulupphängningen ha gått sönder ändå, givetvis. Men han håller i ratten och bilen styrs ut mot banan igen… Jag kan inte säga att det är han som gör det, han kan likaväl vara passagerare i det läget…

    • FINNPWRUSA

     På klippet de visade här i USA ser man hur vänster framhjul viks in mot noskonen, inte mycket men något brast och vänster fram kunde inte styras.

 1. Magnus

  Som jag skrev i den andra sektionen sa kan man ju fundera pa hur bra styrningen
  fungerar med hoger fram en halvmeter upp i luften och en kollapsad hjulupphangning
  pa vanster bak.

  Sen kan man ju spekulera i att han medvetet styrde ut i banan for att eventuellt kunna
  plocka med sig sina rivaler i VM-tabellen, men jag har betydligt hogre tankar om Webber an sa.

  //Magnus

  • .L

   Är det bara jag som tycker att Webber är livsfarlig då han styr ut i banan igen…?

   Kort förklaring:

   Ja det är bara du.

   Lång förklaring:

   Se dem som haft bättre tålamod än jag och som postat härovan.

   • Fredrik F

    Har kollat klippet några grr nu, kan bara säga att Daavid inte är ensam om att tvivla på att Webber gjorde det han kunde för att för hindra en ytterligare crash. det är nog mer som talar för att det var det han ville, alla fyra hjul är i rullning + att han inte ens har några händer på ratten så ni som säger att han styr emot -leta rätt på brillorna.

    • Sebastian

     Ingen förare håller händerna på ratten när de kraschar… de riskerar att skada sig rejält när däcken slår i och ratten piskar till.

    • fredrik f

     ja jag vet att man ska ha händerna i knät när det går åt h-vete, men det finns endel här som säger att han styr emot. Webber vill troligtvist ta med sig fler i hans eget misstag och han som var så himla angelägen att inte släppa SC, men det vet vi varför.

 2. Nick

  Som man kan se på bilderna efter han körde emot väggen så försöker han styra vänster men hjulen följer inte med.

  • Daavid!

   Fast han svänger ju höger efter smällen, ända gången han svänger vänster är in i kurvan och innan han smäller in i muren.

   • ...

    Man ser ju att ratten pekar uppåt “riktningen åt vänster” efter han har slagit i men hjulen står fortfarande höger.

 3. Johan R

  “When you spin, both feet in”, får man lära sig första dan på racingskolan. Dvs, full broms så att du låser alla fyra hjulen. Då beter sig bilen på ett förutsägbart sätt för de som kommer efter. Den största faran är inte att krocka med ett räcke, det är att krocka med en annan bil. (Jag var på plats i Tyskland när Zanardi miste benen…) Det här borde sitta i ryggmärgen på Webber som varit med så länge, men tydligen inte. Som tur var var farten på det stället hyffsat låg, annars hade det varit direkt livsfarligt beteende. Oproffsigt!

  • Sebastian

   Han bromsar iaf tills han slår i väggen. Men den gyllene regeln formel 1-förare kör på är ju annars att sikta på bilen där den är när man ser den och inte försöka köra runt den. Men det var ju så halt så jag kan tänka mig att Rosberg tippade runt på tårna.

 4. Simon

  Kom ihåg detta nu !

  Vettel vinner VM & Webber blir 2:a och Alonso 3:a.

  Alla 3 kommer att vara inom 5 poäng men underbarnet fixar det.

  Och ni , Ryssen Nollar dom 2 sista också , kul att allt inte kan köpas för pengar !

  In med den bästa 2011 ! ! !

 5. Joakim

  Klart att han kunde ha bromsat så bilen skulle ståt kvar vid räcket/muren.

  Webber gjorde ju en typisk Schumachare eller försökte i alla fall. Tyvär var det Nicko som tog smällen.

  -Nä du Mark där gick du ner några pinnhål hos mig. 🙁

 6. Magnus

  Pa laktaren ar alla varldsmastare….
  Formodar att alla Webber-hatare haller pa Alonso
  sa man kan ju fundera pa vem Alonso ville ta med sig i denna betydligt lindrigare crash.

  Schumi lekte ju mest kamikaze pa banan och tog medvetet ut sina motstandare…
  Hade inte Webber crashat hade han ju formodligen vunnit sa jag har svart att tro att han
  ser detta resultat som en “seger” oavsett han lyckats klippa Alonso eller ej.

  • Joakim

   Skillnaden var väl att han hade cirka 20-25 sek till nästa bil som han nog visste genom info från teamet. Likadan info hade väl nog Mark då han typ tyckte att det var ok att “backa” över banan när nästan hela fältet kom i typ 200 km i timmen.
   Ja just det! -Jag är världsmästare på läktaren.

   • Lisa C

    Problemet med Alonso-videon är att den inte visar vad som hände sen.

    Alonso stannar inte mitt i banan utan rullar tillbaka utanför och därifrån försöker han komma igång igen. Jag minns det bara för jag var så ilsken och undrade varför i h-e han inte fortsatte köra – smällen var ju som sagts härovan inte så allvarlig. Men då visste jag förstås inte att hans växellåda var trasig.

    Hade Alonso stannat mitt i banan hade SC kallats ut, men det var alltså inte nödvändigt vid detta tillfälle eftersom Alonso skötte sig som man ska.

 7. Lisa C

  Och litet mer on topic:

  Man kan undra varför Berger kommer ut med dessa anklagelser.

  Ingen – inte race control, inte stewards, inte de andra teamen och heller inte en såpass kunnig F1-kommentator som f.d F1-förare Brundle reagerade när detta hände. Skulle snarare vilja säga att Berger hör till den österrikiska Mateschietzmaffian och det ligger i deras intresse att svartmåla Webber till förmån för gullgossen Vettel.

  Jag kan hålla med om att Webbers beteende var både korkat och potentiellt farligt men om nån försöker slå i mig att han med flit försökt ta ut en konkurrent kan de lika gärna försöka slå i mig det med Rödluvan och vargen också. (Alonso skulle i så fall vara Rödluvan och Webber vargen :D)

Leave a Reply