Webber vinner spännande Ungerns Grand Prix, sätt betyg här!

ungern-flag

Vilket race det blev i Ungern! Webber valde lite märklig taktik när säkerhetsbilen kom ut och stannade kvar ute på banan. Efter en dålig start gjorde det att han gick upp i ledning eftersom ledande Vettel och tvåan Alonso gick in.

Några supersnabba varv senare hade han de där 20 sekunderna han behövde för ett depåstopp, och lyckades hålla de andra bakom sig. Vettel kom iväg för sent efter omstart bakom säkerhetsbilen när han lämnade mer än 10 billängder mellan sig och Webber, och fick en drive through för det.

Vettel kom aldrig ikapp, eller rättare sagt förbi, Alonso efter det och fick nöja sig med en tredjeplats som nog känns lagom sur. Märkligt hur få poäng eller vinster han lyckas omvandla de där pole positions han skaffar sig..

Imponerande av Petrov med en femteplats, han stärker sin plats i stallet. Hülkenberg rätt bakom imponerar också. Stallkollega Barrichello tar sista poängplats efter en vansinnig omkörning av Schumacher. Rättare sagt han tog sig förbi en Schumi som försvarade vansinnigt och nästan satte dem båda i betongen.

Tider;

 

Pos Driver    Team            Time
 1. Webber    Red Bull-Renault      1h41:05.571
 2. Alonso    Ferrari          +  17.821
 3. Vettel    Red Bull-Renault      +  19.252
 4. Massa     Ferrari          +  27.474
 5. Petrov    Renault          + 1:13.100
 6. Hulkenberg  Williams-Cosworth     + 1:16.700
 7. De la Rosa  Sauber-Ferrari       +   1 lap
 8. Button    McLaren-Mercedes      +   1 lap
 9. Kobayashi   Sauber-Ferrari       +   1 lap
10. Barrichello  Williams-Cosworth     +   1 lap
11. Schumacher  Mercedes          +   1 lap
12. Buemi     Toro Rosso-Ferrari     +   1 lap
13. Liuzzi    Force India-Mercedes    +   1 lap
14. Kovalainen  Lotus-Cosworth       +  3 laps
15. Trulli    Lotus-Cosworth       +  3 laps
16. Glock     Virgin-Cosworth      +  3 laps
17. Senna     HRT-Cosworth        +  3 laps
18. Di Grassi   Virgin-Cosworth      +  4 laps
19. Yamamoto   HRT-Cosworth        +  4 laps

 

Omröstningm 10 är topp, 1 suger;

 

Mer i media (AB, SVT, SvD, DN,).

15 comments

Leave Comment
  • ante

   Borde det inte finnas en regel som säger att om man är så långsam som Alonso var att man måste släppa för bilen bakom som är snabbare “Vettel” han var ju snabbare. Eller är det bara rättvist när Massa måste gör det till Alonso. Eje och grabbarna tyckte ju inte att det var mer än rätt för att Alonso var snabbare. Vore bättre att varje team bara har en förare som i Nascar, du kan äga flera Team där i mot.

   • Antonio

    Jättebra idé! Då skulle vi inte behöva racen, kvalet skulle räcka för där avgörs ju vem som är snabbast.

 1. Patrik Stenström

  Solklar 10:a!
  Webber kör som en kung så fort Vettel försvinner.
  Galet där med Schumi, han borde stängas av ett lopp eller två.

  Vettel står nästan på podiet och bölar. Underbart.

  Tråkiga är att både Sutil och Kubica försvann i det depån, två förare som jag har i F1-manager 😛

 2. Hawk

  10, lätt.

  Webber har en del tur med att Vettel trasslar till omstarten men jag tycker ändå att Mark förtjänade detta även om det kom lite till skänks!

 3. biffen

  tycker dock synd om vettel, han hade loppet i sina händer, sen schabbla han bort det, men men så är racingen ibland, det va som alonso sa hade det vart på en annan bana så hade han blivit omkörd av vettel, redbull va 1-2 sek snabbare, men på ungern gp går det knappt att köra om.
  Tänk en redbull bil med mercedes motor, oj oj då hade det gått undan

 4. Jason

  Banor man inte kan köra om på är av ondo. All spänning uppstod genom runtikring grejer. Tråkigt samtidigt som det trots allt blev väldigt spännande.

 5. Magnus

  Satt och svor som en borstbindare över att RedBull inte tog in Webber samtidigt som Vettel
  och sen över Eje som svammlade om att dom inte gjorde det för att Webber skulle ha tvingats vänta på Vettel då han ändå var 8-9 sekunder efter…. mig veteligen så tar ett depåstopp 4-5 sekunder och resten är cruising i depån. Ferarri lyckades uppenbarligen och det var ju betydligt tightare mellan Alonso och Massa.

  Men så när Webber eldade på som om någon jagade honom med blåslampa och Vettel fick en drive through…. det kan väl aldrig gå vägen… satan vad han kör… hur länge ska däcken räcka…. SATAN vad han kör….JAAAAA !!! han fixade det.

  Kollision i depån och Rosberg som tappade däcket och sen Schumi’s fruktansvärt fula trängning… tja, långtråkigt är ju det sista jag skulle kalla det… 10p från min sida.

  //M

 6. Anders K

  Nja någon 10 kan det väl knappast få med tanke på att det var Liuzzis klantighet som ordnade så att det blev lite spänning med en säkerhetsbil på banan 🙂

  Men en 9a ska det alla gånger vara för Webbers, Petrovs och Kobayashis prestationer! Hade dock kunnat bli värsta snarkfesten… får Red Bull upp farten på raksträckorna till Spa så blir det jobbigt för Macca och Ferrari.

 7. Segfirre

  Det gnälls hejvillt när Ferrari fuskar, med all rätt. Men ingen som gnäller när Red Bull håller tillbaka Ferrari för att få fram Webber? Visst det kan snackas om att han satt och sov men jag tror inte ett skit på det. Han visste mycket väl att han lätt kunde styra hur loppet skulle gå, släpp iväg Webber tillräckligt för att kunna plocka Alonso men inte sig själv, lätt styrt från depån. Rena turen att Charlie och Co ser att de försöker fuska och ger honom rätt bestraffning.
  *upprörd* över att alla ska gulla med Red Bull nu när de fuskar… Webber förtjänar inte denna vinst mer än vad Alonso förtjänade sin i förra rejset.

  • Anonymous

   Håller med, vettel var medveten om det. Eje och viasat är ju så förbannat knäppa!! Dom stör mig som fan

 8. Volkan

  SEGFIRRE///

  Det var oxo min första tanke när jag såg vettel släppa sådär, att han gjorde det för att webber skulle kunna dra i från och förhoppningsvis ta andra medan vettel tar första.

  Att inte Eje & Co. inte kunde tänka så långt…

 9. sapi-jens

  Petrov! Nu när rosa tog poäng så är det hela 17 förare som har poäng 🙂 Kobayashi är ju omkörnings kung 🙂

 10. FINNPWRUSA

  8… som någon sade ovan, händelserikt men fy tusan vilken tråkig bana… man kan ju välja downforce eller toppfart… och här spelar det ingen roll… de med downforce (RBR etc.) blir för långt efter (Ferrari etc.) på rakorna… ingen stans att köra om om man inte har en hund framför sig då som Barri hade på slutet…. ;o)

 11. Antonio

  Fasen vad härligt att Alonso är tillbaka nu i kampen om titeln! Han är så obeskrivligt duktig förare.

  Dessutom en sådan gentleman! Han har haft massor av chanser att smäda alla dem som försöker svärta ner honom men han vägrar att sjunka till deras nivå.

  Sen är det lustigt med alla troll på den här bloggen som ständigt skriver skit om Alonso, inte en gång har jag läst någon vettig kritik från er. Det måste svida något oerhört när Alonso nu är på gång.

  Som Alonso själv sa, ” Vi är inte lika poppis hos motståndarna nu när vi har en snabb bil “.

  En annan grej jag tänkt på är kritiken mot den här bloggen. Jag håller inte alls med den. Min åsikt är att bloggen är bra, men flera av inläggen är skräp. Alldeles för mycket skräp där av folk med liten kunskap om F1.

  Venga, venga, venga Alonso!!!

Leave a Reply