Williams behåller förare, Honda byter?

Williams har gjort klart att de behåller både Nico och Kazuki nästa år. Herr Hülkenberg blir också kvar som testförare. Man får ju hoppas att något förändras till nästa år kanske. I år har stallet knappast imponerat. Och behålla Nakajima? Varför då undrar jag..

Snackisen annars är väl Honda som är på jakt efter ny förare. Senast in på intresse-listan är Nick Heidfeld. Alonso är fortfarande nummer ett, men allt fler tror han blir kvar i Renault. Honda kommer med stor sannolikhet behålla Button, men definitivt byta ut Rubens.. Då har Quick-Nick (som han kallades en gång i tiden..) blivit intressant. Hans plats i BMW verkar inte stensäker direkt. Ett alternativ för Honda ska vara Bruno Senna från GP2.

En snackis till är förresten att Toro Rosso lagt ett seriöst bud på Alonsos tjänster. Det hade varit en skräll det! Synd att Vettel lämnar stallet i så fall. Vettel och Alonso vore ett coolt team, som vi sa i diskussion om förare i Ferrari för några dagar sen.

2 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Tror nog att Williams får en ganska saftig rabatt på Toyotamotorerna så länge de behåller Nakajima, han är ju Toyotas motsvarighet till Hondas Sato. Så det är nog ren och skär pragmatism.

  Och Nakajima har ju faktiskt inte gjort SÅ dåligt ifrån sig heller, han har tagit poäng i fem lopp och iaf varit betydligt bättre än man kan förvänta sig av en “paydriver” (för det är vad han är i praktiken)

  Om Bruno Senna kommer till F1 så blir det Toro Rosso tror jag, med tanke på Berger-Sennakopplingen. Fråga är vem som ska ersätta Rubens i Honda. Och Bourdais, om han nu får sparken. Och Nick, om han nu inte får fortsätta i BMW. Det går ju inte att klona Alonso, dessvärre…:-)

 2. Stefan Alsenmyr

  När man parar ihop förare får man inte glömma hur det passar ihop. Vi har väl inte alle redan glömt Alonso och Hamilton i fjor?

  Att passa ihop Alonso med andra dominanta förare typ Vettel och Kubica, som verkar vara populärt här, tror jag är rena fördärvet. Jag minns Alonso- och Hamiltonspektaklet i fjor. Alonso måste köra ihop med en förare som låter honom dominera och styra och som tar andreförar rollen utan att gnälla. Typ Heiki, Massa, Nick, Piquet, Jenson och liknande.

  Dessutom ser jag ingen anledning för Alonso att lämna Renault så länge ett starkt team inte finns ledigt. Därför tror jag att Alonso stannar.

Leave a Reply