Kimi kraschade i Arctic Rally – här är första video

Kimi Räikkönen kör ju rally nu för tiden, och just nu är det Arctic Rally i Finland som gäller. Första dagen slutade dock i ett träd. Här är första video, inte från Kimis bil, men från en förare bakom honom. Som jag förstått det så kommer han dock kunna fortsätta i morgon, någon där ute som vet mer?

Ser ut som att han fastnat ganska bra upp på vallen där. Inte direkt i en kurva ser det ut som? Video;

Här annars en rätt skön film som visar uppvärmning (?) inför rallyt där Kimi ordnar lite med bilen, och sen tar den ut i snön. Ganska coolt!

Hittade förresten en ny bra film som visar Kimis krasch i Rally Finland förra året.

Uppdaterat: Apropå något liknande, hur skönt är inte detta; hittade en kille som också heter Daniel Molin och som håller på med nån slags folkrace eller rally eller liknande, men som kör med adressen danielmolin.se. Värt ett besök alltså (men ärligt talat.. en scroll inne i en annan scroll.. är inte det lite 2002?). Min nya favorit ute i de värmländska skogarna, eller var han nu håller till..

Mer i media (AB,).

23 comments

Leave Comment
 1. RJ

  Kimi har aldrig varit min favorit i F1 men utan tvekan i WRC. Skulle vara fantastiskt om han någonsin skulle lyckas ta ett guld även i WRC, Va i Finland förra året och såg honom köra, helt otroligt va mjukt och fint han kör! lite mer tid i en rallybil så kommer ni se ännu en flygande finländare!

 2. den är lite seg den där videon ibland märkte jag just. men den funkar, så startar den inte försök att ladda om sidan bara. som sagt, man ser inte så väldigt mycket mer än kimis kraschade bil.

  tror han är igång med racet igen.

 3. Lisa

  Tror Kimi nog får ta det litet lugnare innan han lärt sig hur man kör rallybil. Red Bull blir inte glada om de får betala alltför mycket reparationer…

 4. elvis

  Det va precis vad jag hade förväntat mig av honom.
  Ska han fortsättta så här så lär han inte åka wrc särskillt länge.
  Han kommer nog inte att fixa en top 20 i svenska rallyt.

 5. Lisa

  He he f’låt detta är eg inget emot Kimi – jag gillar honom – men vi kanske ska tona ner hypen litet. Vem var det Kimi förtvivlat försökte komma i fatt? Jo Dani Sordo. Dani Sordo är andreförare i Citroëns WRC-team efter Loeb och som sådan naturligtvis en oerhört duktig rallyförare. MEN! Dani Sordo är erkänt usel på snö. (kolla hans resultat i snörallyn om ni inte tror mig) Han ställde antagligen upp i detta icke-WRC-rally bara för att slipa på sina snökunskaper. Kimi hade inte en suck att komma ifatt honom. I likadan bil. Och denne snöklåpare Sordo leder hela baletten med hästlängder. Ger litet perspektiv, eller hur?

  (Och detta är som sagt inte nåt EMOT Kimi utan snarare att litet mer respekt för de verkliga WRC-proffsen vore på sin plats.)

  • Kenneth

   haha flitiga lisa…. ska bli kul att se Alonso harva runt i mitten av fältet denna säsong….Alonso kommer att ångra att han lämnade renault!! Ferrari eller ferraris fans är inte snälla om han harvar runt som han gjort dom senaste säsongerna!!

   men lisa kan du inte kolla upp hur många km Sordo har i en wrc bil och sen kolla hur mycket Kimi har…

   Och Kimi var 5 sek efter på sin första tävlings SS i en WRC bil…. Lisa fortsätt komma med dina kommentarer om F1 låt andra kommentera WRC om du ska komma med sånna där töntiga inlägg….

   • Lisa

    Men lugn, gubbe. Du behöver inte dra in Alonso i detta, han talar nog för sig själv. 😉

    Min enda poäng i detta inlägg var – just som du själv säger – Kimi är nybörjare i WRC och ska därmed ses som en sådan. Min invändning var snarare mot de stollar som tror att han kan utmana proffsen inom rallysporten.

    • Kenneth

     “MEN! Dani Sordo är erkänt usel på snö. (kolla hans resultat i snörallyn om ni inte tror mig) Han ställde antagligen upp i detta icke-WRC-rally bara för att slipa på sina snökunskaper. Kimi hade inte en suck att komma ifatt honom. I likadan bil.”

     jo eller hur *S* inte nå påhopp…

     det är synd om Alonso, han kommer inte att få det lätt! Ferrari fans kommer att kräva att han hoppar av efter halva säsongen! man kan ju inte bara harva runt utan nå glöd eller vilja att vinna? sen att han får sitta i en medioker ferrari gör ju inte saken bättre =)

    • Lisa

     Ehhh.. nej inte påhopp om du läser hela mitt inlägg istället för att plocka ut de godbitar som passar dig.

     Kort sagt – vad är problemet? Vi har enats om att Kimi är en nybörjare i rallysammanhang och därför inte kan mäta sig med Sordo.

     Så?…

    • Lisa

     Ehhh.. nej inte påhopp om du läser hela mitt inlägg istället för att plocka ut de godbitar som passar dig.

     Kort sagt – vad är problemet? Vi har enats om att Kimi är en nybörjare i rallysammanhang och därför inte kan mäta sig med Sordo.

     Så?…

    • xzqw

     För att bli bättre så måste man misslyckas också eller man tar två steg framåt och ett bakåt det är nog så det kommer vara dom första tävlingarna för han eller kanske hela säsongen.
     Tror nog att hans f1 karriär är över och han kommer satsa på wrc istället.

    • Kenneth

     haha jaja…kalla det vad du vill Lisa

     “He he f’låt detta är eg inget emot Kimi – jag gillar honom – men vi kanske ska tona ner hypen litet. Vem var det Kimi förtvivlat försökte komma i fatt? Jo Dani Sordo. Dani Sordo är andreförare i Citroëns WRC-team efter Loeb och som sådan naturligtvis en oerhört duktig rallyförare. MEN! Dani Sordo är erkänt usel på snö. (kolla hans resultat i snörallyn om ni inte tror mig) Han ställde antagligen upp i detta icke-WRC-rally bara för att slipa på sina snökunskaper. Kimi hade inte en suck att komma ifatt honom. I likadan bil. Och denne snöklåpare Sordo leder hela baletten med hästlängder. Ger litet perspektiv, eller hur?”

     vet inte vad du vill få fram av detta? tror dom flesta vet att det kommer att ta minst halva säsongen om inte mer att få stabilitet i sin körning och kunna köra efter noter!

     kimi själv säger att han skiter i resultatet denna tävling och är där för att lära sig bilen och testa olika inställningar….

     och testar man gränsen som Kimi säkert gjorde så kommer det att bli avåkningar….

     så varför gapa att han inte hänger med en sopa som Sordo? förstår inte vad du ville ha sagt?! Att Kimi valde WRC är det nog det största som hänt WRC på evigheter!

     Om Kimi fortsätter och ger det tid, så kan han bli den första att vinna både WRC och F1….

 6. Sebastian

  Problemet är ju att han måste lära sig att köra efter noter. Jag tror att det är lätt att falla in i att köra visuellt istället för på hörsel. Kan man dessutom köra fort då blir det ju lätt over and out tills det lossnar.

 7. klas

  skulle kimi klara sig bra i wrc så får man nog allt se han som en av de största förarna genom tiderna..själv e jag schumi fan..men va det inte scumi som åkte med petter solberg och han kunde inte fatta att dom kunde köra så snabbt på grusvägar osv..det skulle vara kul att se kimi alonso hamilton och scumi raca mot varann..skulle nog sätta mina pengar på kimi..fast hjärtat säger schumi

 8. bengt asserfeldt

  Till Lisa, dina kunskaper om vad Kimi kan uträtta är nog inte så bra, Jag har däremot bevistat helgens rally i rovaniemi o kan intyga att kimi har alla kvalifikationer som behövs för att tillhöra toppen i wrc o andra rallyn. d Sordo är heller ingen duvunge på snö som några påståare säger , det var max laddning för båda o det blir spännande att följa forts, för är det någon som drar publk nu så är det KIMI…. Racerfeldt.

 9. ankan

  hur kan ni påstå att sordo suger. 3a totalt i wrc är väl inte så pjåkigt. han börjar ju behärska dom flesta underlagen nu.

Leave a Reply