Skön video – Kimi kör in i snödriva och skottar sig ut i Rally Sweden

Såg just den här, klart avslappnade Kimi, som skottar sig fram ur en snödriva i Rally Sweden. Har inte hängt med väldigt så här i OS-tider, men det gick/går väl si så där för Kimi.

Det är ju heller inte första gången han tvingas skotta sig fram, här är video från Arctic Rally där han dessutom körde in i ett träd.. Video;

35 comments

Leave Comment
 1. Fredde

  Kimi var precis så kass som jag förväntatde mej.
  Käns skönt att han även körde av på sågen precis där vi stog och kollade, så man kunde skratta åt han. För nån hjälp ska han inte ha, det har han fått tillräckligt av när han körde ferarri.

 2. Kenneth

  jag tror dom flesta som kan nått om rally förstår att det tar ett tag att lära sig, det är inte bara att sätta sig i en wrc bil….

  och som Kimi själv har sagt så kan vi börja kolla på resultaten efter halva säsongen

  mer pinsamt är väl SM-startfältet…. PG vinner SM-delen med över 2min och då har han en S2000 bil som är klenare och åker på VM däcken som är bredare och har sämre fäste!

 3. Emil Sällberg

  Om man bortser från att han fick skotta sig ut ur en snödriva så har han ju gjort ett riktigt bra jobb om man ser till hur mycket erfarenhet han har av rally. Tar vi bort de där minuterna som han tappade i snödrivan så skulle han ligga just efter Petter Solberg. Tycker inte att det är så illa, för att vara första WRC-rallyt. Det är ju inte direkt så att man bara hoppar in i en WRC-bil och börjar piska Loeb.

  • Wag the dog

   Å andra sidan skulle nog Petter varit bättre om han inte fastnat i ett par snödrivor eller hur!?
   Tina Thörner tyckte att nån skulle ge Kimi en körlektion i present. Inte för att det gick för sakta utan för att han gjorde för många misstag.

   • Kenneth

    aha men hon kanske kan ge petter det på en gång då? a men en gammal världmästare i rally borde ju inte åka av vägen så där? herregud vilket fiasko!

    fattar inte varför Petter inte slutar? han skämmer ju bara ut sig nu

    tbx till kimi…

    jag förstår inte allt gnäll?? låt killen köra sitt eget race!! han har själv sagt att resultatet blir som det blir, utan han ska försöka lära sig bilen och köra efter noterna!!

   • Emil Sällberg

    Självklart hade Petter varit bättre om han inte hade fastnat i snödrivor, men är inte det min poäng, att även när före detta rallyvärldsmästare gör liknande misstag så kanske det inte är så mycket att hänga upp sig på?

    Förstår, som Kenneth, inte allt gnäll på Kimi. Jag tycker att det är riktigt häftigt att någon vågar byta sport och fortsätta satsa, istället för att glida omkring i F1 i några år till. Det var hans första rally för Citroën och han kommer antagligen att förbättra sig rätt snabbt. Resultaten innan dess är väl inte så mycket att titta på.

 4. daniel

  vad har folk förväntat sig?.att han ska gå in o ge de andra en match på en gång?..skulle inte tro de..men om 5 6 race så kanske han börjar bli varm i kläderna o börjar leverera bättre resultat..och hade han inte kört fast i helgen på hade hans resultat blivit betydligt bättre..förra året..va inte kimi snabb på asfalt när han körde fiat?.

  • Wag the dog

   Visst är han en benådad förare. Kolla in Petter och vad lätt det är att göra misstag när man tar i för kung och fosterland. 🙂

 5. Sebastian

  Har inte kollat alla etapptider, men Kimi hade sjätte bästa tid på etapp 15 (?). Hade problem med tillförlitligheten på noterna vilket påverkade farten, bättre andra gången på samma sträcka. Definitivt tufft med snön. Det vet man ju själv att det är balett att ta sig fram med ställ när det är snö inne i stan… :p farten får alltså godkänt, noterna underkänt.

  Dock åkte Petter Solberg också av på samma sträcka som Kimi men kom upp lite snabbare. Han kanske fick hjälp av åskådarna… 😀

 6. Sebastian

  Schysst klipp. Det hjälpte nog att någon annan kört av där precis innan. I kameran får iaf bilspåren det att se ut som vägen går rakt fram, då är det nog lätt att tveka när kaj säger “yxi kimi, sväng höger”…

 7. Sebastian

  Hade inte OM funnits… alltså om han inte följt bilspåren ner i snödrivan och förlorat ca 25:40 så hade han legat någonstans runt 11e plats, då hade han ändå tre snurrar till. Blir spännande att se hur det går i Mexico 5-7 mars.

 8. Lisa

  Fanns nog inget vidare folk i närheten på första videon (fast co-drivern kunde väl ha hjälpt till i stället för att sitta och kura i bilvärmen!)

  Här får han dock all hjälp han kan önska sig… 😀

   • Fredde

    Det är knappast en dålig artikel. Den håller sig till sanningen som ni verkar ha svårt att uppfatta. Kimi är en förlorare som bara glider, rally är inte som F1 man måste träffa folk. Tänk vad kul det hade varit om folk hade skitit i att hjälpa han upp för han ställer ändå aldrig upp!

    • Fredde

     Ni har verkligen svårt att förstå att Kimi aldrig har varit eller kommer bli en bra förare. Han vann F1 när han satt i den överlägset bästa bilen, nu sitter han i en bil av 6 som är lika bra, och då klarar han inte av att leverera. Och man kan inte som idol och världsstjärna bete sig som skit hela tiden, man måste ställa upp när journalister och fans vill det. Dags att inse det.

 9. Lisa

  Det är ju just det att han inte talar med pressen som gör att han får såna artiklar emot sig (men jag kan hålla med om den var ett ovanligt fult påhopp!!! Patetiskt och barnsligt. Det är knappast Kimis fel att P-G Andersson inte har en WRC-bil och att ställa F1 som nån slags champagnesport för fjantar mot rally där de “riktiga grabbarna” finns är ju bara SÅ löjligt)

  Men Kimi är van att bara träffa F1-jounalister som är livrädda att förlora sina dyrbara ackrediteringspass från FIA om de skriver nåt negativt, och att ha ett gäng starka Ferrari/McLarenmekaniker med sig som motar bort snokiga fotografer/journalister om de kommer för nära. Han måste lära sig att hantera den nya situationen, annars kommer han att få mer press emot sig. Dessvärre.

  • Sebastian

   Men även journalister ska uppträda professionellt och skriva sakligt. Nu var det väl ingen artikel utan en kolumn och skribenten kanske inte så välutbildad, men likväl, pinsamt. Låter mer som småsinta personer som fick drömmen om det stora scoopet spolierat för att de inte orkade göra sin hemläxa. Relationer med superstjärnor bygger man inte genom att surfa på nätet från lokalredaktionen…

 10. Peter

  Går inte komma bort ifrån att han är en förartalang. Men man blir bara så jävla förbannad när han beter sig som en jävla diva. Hade Formel 1 förarna varit lika humoristiska som rallyförarna hade det varit mycket populärare än fot-boll och is-hockey tillsammans. Det är showen som lockar

  • Lisa

   Heh, jag tycker snarare det verkar som om acceptansen och toleransen för udda personligheter à la Kimi är betydligt större inom det strömlinjeformade F1 än inom det “folkliga” rally.

   Visst måste Kimi lära sig de nya spelreglerna, men nån trevlig Loeb eller slagfärdig Marcus Grönholm blir han aldrig, och nån hatkampanj har han definitivt inte gjort sig förtjänt av. Folk är olika, det är bara att köpa.

Leave a Reply