Video – Kimi Räikkönen kraschar i Rally Finland

Dags för nästa video av Kimi borta i Rally Finland.

Denna gång dessvärre det sista verkar det som.. Kimi höll fina tider som jag förstår det, men så snurrade han av och tävlingen ser ut att vara slut.. Så här såg det ut idag;

Ny video;

Mer i media (AB, AB, DN).

21 comments

Leave Comment
  • kenneth

   finns fler videon och där går han tbx och kollar kartläsaren….men förmodligen hade dom pratat med varandra i bilen så han visste att det var OK

   sen så är han ju inte så van att publiken kan komma så nära….dom gav han ju inge svängrum!!

  • Finlandssvensk

   Om du skulle förstå finska så hörs det tydligt i in-car videon, att de frågar varandra hur det står till! Och båda sade sig vara ok! Kimi fick idel beröm av de som förstår sig på rally! T.ex. Latvala sade att denna sträcka är lömsk då flere kurvor är långsamma och fel lutande. Därför är utåkning lätt att göra om man saknar erfarenhet från rallyt, men att inga skador uppstår i den farten med dagens säkra bilar!

  • xzqw

   Annars kan dom göra som Mclaren gjorde när han körde för dom, att han inte fick göra något hur kul är det egentligen.

   Ferrari vill nog att Kimi ska vara glad och då måste dom släppa efter lite, och med glada förare så kanske resultaten kommer.
   Sen så kämpar dom inte om VM titeln eller konstruktörs mästerskapet heller, sen så har praktiskt taget teamet redan gett upp den här säsongen för att satsa på nästa säsong.

   • Olag

    Montoyas “tennis” olycka är väll bevis nog att team inte tycker att förarna ska utsätta sig för risker..

   • Anonymous

    Det skulle vara kul, de två tillsammans.
    Och enligt Lauda själv så kännar han sig ung och tvillingpappa ska 60-åringen bli snart.
    Så varför inte……

 1. cia

  Williams stoppar visst Schumacher test av årets bil – bra gjort, bara för att han är den han är ska inte få förmåner.

  • Erik R

   Jag ser ingen anledning att de andra teamen skulle vilja tillåta Ferrari att köra en extra testdag. Men man kan ju inte klandra Ferrari för att de frågar.

   Jag ser inte heller någon specifik anledning till att det skulle vara nödvändigt. Skillnaden mellan 2007- och 2009-bilen är knappast så stora att världens bästa racerförare skulle behöva mer än några varv på sig för att komma underfund med den.

  • kenneth

   vaddå förmåner? fattar ni trögt eller? ALLA team kan fråga om detta!! det är inskrivet i reglerna och är alla med på det så är det inga konstigheter….

   ska bli kul att få se när han kör åttor om hamilton….Alonso har min respekt nu mera men hamilton är en medelmåtta till förare…. har han bästa bilen så kan han göra bra ifrån sig, men ingen bra bil då harvar han där bak…

  • Lisa

   Tydligen frågade Toro Rosso också och fick nobben och då är det klart att MS också får det. Har inget emot att “nykomlingarna” får en extra test iofs, men det ska vara lika för alla. Får inte Älgen så får inte MS…

Leave a Reply