Högtryck på Ronnie Peterson Museum

Läcker nyhet från Ronnie Petersons Museum i Örebro (som jag knyckte rubriken från) som jag först snappade upp via den där Ronnie-bloggen Superswede som jag nämnt någon gång tidigare. 13 augusti, nu på torsdag alltså, slår de på stortrumman där borta och arrangerar en kanonkväll.

Så här skriver de om kvällens innehåll i senaste nyhetsbrevet;

Sommaren lider mot sitt slut men på Ronnie Peterson Museum lägger vi in en växel till. Boka in torsdagen den 13 augusti i kalendern – då blir det dubbelevenemang på museet: Vernissage och föreläsningskväll.

Kl. 18.00 slår portarna upp till fotoutställningen “Reine Wisell – racerförare, fotograf”. I samarbete med tidningen Teknikens Värld presenteras en unik inblick i en racerförares liv. Reine Wisell var verksam inom racing under samma epok som Ronnie och Reine hade dessutom alltid kameran med sig. Vi har tillsammans med tidningsredaktionen plockat ut godbitarna ur Reines omfattande samling av fotografier.

Kl. 21.00 startar sedan en föreläsning om den legendariska sportvagnen Lola T70 ledd av Picko Troberg. Picko har en lång karriär som förare under 1960-talet bakom sig och han körde såväl hundkojor som sportvagnar och formelbilar. Efter det sadlade han om, tog rollen som stallchef och har bland annat förfogat över två Lola T70. Och eftersom det just nu finns en Lola T70 i utställningssalen på museet så känns en tema- och föreläsningskväll som gjuten.

Entré till museet kostar 60 kr per vuxen och gäller för hela dagen samt kvällen.

Leave a Reply