Ronnie Peterson Museum i Örebro stänger – sista chansen nu till helgen!

Riktigt tråkig nyhet som kom i nyhetsbrevet igår från Ronnie Peterson Museum. Problem med att få ekonomin att gå ihop, kombinerat med svalt intresse från de ansvariga i kommunen, gör att museet tvingas stänga ner.

Jag har själv varit på museet flera gånger och det är en pärla! Nu till helgen är sista chansen att få se det, så alla som är i närheten bör passa på. Länk till museet finns här, och genom att klicka på bildrutan till höger, som är mitt lilla ideella bidrag till museets drift.

Så här står det i nyheten från museet;

2009-10-20: Ronnie Peterson Museum flyttar ut
Efter drygt 14 000 besökare väljer Ronnie Peterson Museum att flytta ut ur lokalerna på Storgatan 19 i Örebro. Ansträngd ekonomi är huvudorsaken, museet har dragits med minustecken i kassaboken ända sedan starten den 31 maj 2008.

Museet, som till största delen drivits ideellt och med hjälp av sponsorer, hade med relativt små medel från kommunen kunnat stanna kvar i den gamla biografsalongen. Alla möten med beslutsfattande politiker har dock varit fruktlösa.
– Vi har haft gäster från exempelvis Italien, Brasilien, Tyskland, USA och England som enbart kommit till staden för att besöka museet. Dessa, plus alla svenskar från när och fjärran, har placerat Örebro på kartan och gett en hel del intäkter till kommunen och turistnäringen. Trots det har viljan att vara med och stötta eller utveckla museet om världens mest kända örebroare varit svalt, konstaterar museets ordförande Joakim Thedin.

Föreningen som driver museet lever vidare och man ser sig om efter nya lösningar. En variant är att öppna ett nytt museum utanför kommunens gränser. På skissbordet ligger även ett mobilt museum som skulle det göra det möjligt för än fler att ta del av samlingarna av Ronnierelaterade föremål. Motorevenemang som STCC skulle naturligtvis passa bra men även internationellt uppmärksammade tillställningar som de på Goodwood i England. Nyhetsbrevet samt webbsidorna kommer att finnas kvar i någon form.

Sista chansen att besöka Ronnie Peterson Museum i sin nuvarande form är nu i helgen den 24 – 25 oktober mellan klockan 12.00 och 17.00, och det är även sista helgen som webbutiken är öppen.

För mer information kontakta Joakim Thedin på telefon 0735-90 90 82 eller via mail joakim.thedin@ronniepetersonmuseum.se.

Mer i media (AB, Teknikens Värld, SBF, NA.se, Bilsport.se,).

7 comments

Leave Comment
 1. Magenus

  FAN!

  Jag skulle ju dit till sommaren och titta på bilar. Där har man för att man inte kan ta tag i saker och ting.

  • Lisa

   Ja precis. Säger väl det mesta om hur styvmoderligt behandlad motorsporten är i Sverige. Att Ronnie tillhör legenderna i en internationellt sett mycket stor sport tycks inte spela nån roll.

   Undras om ett Alonso-museum i Oviedo eller ett Schumacher-museum i Kerpen skulle ha samma problem? Knappast…

Leave a Reply