Jenson Button besöker McLaren – tar plats bredvid Hamilton nästa säsong?

Mer och mer talar för att det blir McLaren för Jenson Button till nästa år. Han skulle då ersätta Heikki Kovalainen och få samma lön som Lewis Hamilton. Detta efter att det verkar vara just lönen som sätter käppar i hjulet för en plats i Brawn GP.

Brittiska The Guardian har en bra artikel om det här. Spännande flytt, men jag tror nog att Jenson får finna sig i att få ordentlig pisk av Lewis om det blir av.

Heikki verkar oavsett helt ute. Så här skriver Guardian;

McLaren have made Kimi Raikkonen their second choice if the Button approach fails, with Nick Heidfeld third favourite.

Heidfeld? … njaaa..

Edit: En kul grej i det hela är ju att Kimis manager också besökt McLaren. f1complete skriver;

The likelihood of a return to McLaren for Kimi Raikkonen has stepped up a gear this week.
It is reported by ITV as well as the Evening Standard that the former Ferrari driver’s managers met in recent days with McLaren boss Martin Whitmarsh at the team’s Woking headquarters.

The news is likely a blow to Jenson Button, because his negotiations for a bigger retainer at the Brawn team for 2009 were bolstered by McLaren’s apparent interest in the new world champion.

25 comments

Leave Comment
 1. xzqw

  Jenson Button visade en svaghet som genom andra halva säsongen när resten av stallen började komma ikapp, då kunde han inte prestera något vidare.
  Om han kommer till Mclaren så blir det säkert en andre roll för han i stallet och att han kommer sjunka som en sten när Hamilton kör ifrån han.

 2. HENKE R26

  Tror inte det bli något lyckat val av vare sej Button och Mclaren om det nu blir så. Kimi skulle bli en bättre stallkamrat ur tävligssynpunkt men dom vill kanske ha 2 britter i stallet……..Kimi har ju dessutom lite erfarenhet sen tidigare av stallet och hela Mclarens tänk passar nog Kimi bättre skulle jag tro. Men vem vet, bollen är rund och allt kan hända….

  • Lisa

   Själv begriper jag inte ett dugg.

   McLaren har en lång och trist historia av förste – andreförare t.om mer än vad Ferrari har. Fattar inte att nån av dem är intresserade av att spela andrafiolen bredvid Hamilton. :/

   • daniel

    men va inte button klar för brawn för nästa år?..han skrev väl på ett nytt kontrakt?..fast jag det där om att lira andra fiolen de tror jag inte kimi skulle göra eller gå med på..han är både för bra och för ego för de..vad mclaren skulle göra är att förbjuda hamiltons farsa att vara med i depån..då tror jag det skulle bli bättre för hela stallet. Har en känsla av att han styr o ställer..nej åk hem till england och ät fish &chips och kolla på din grabb på tv istället.

    • Wag the dog

     Är inte Jensons farsa med hela tiden i depån? Kan bli snygga TV-klipp på miner från McLarenfarsorna nästa år. 😉

    • Lisa

     Precis som om EN hysterisk farsa inte vore nog!

     Rosa Skjortan och Viktigpetter Hamilton på samma gång blir för mycket… :/

    • Meister

     Fyrbilsteam med Massa, Webber, Hamilton och Button skulle vara något. Det skulle kunna bli en hel racehelg med bara klipp på dessa hysteriska pappor när de flinar och visar tummen upp!

 3. Erik R

  Jag hoppas definitivt på Kimi. Tycker kombinationen Kimi/Hamilton + Alonso/Massa skulle vara perfekt för nästa år, då både McLaren och Ferrari skulle ha två förare som borde kunna pressa varandra och ingen självklar förste/andreförare i något av stallen.

  • Wag the dog

   Tror tyvärr att Ferrari gjort klart för Massa vem som är försteförare och att kombinationen Hamilton/Kimi bara kan fallera. Summa summarum: Alonso fajtas mot Vettel 2010. 🙂

   • Lisa

    Ja, det är möjligt.

    Men Ferrari ska iaf ha en blomma för att de inte hycklar om saken – till skillnad från McLaren.

    • xzqw

     Mclaren har visat tydligt vilka som är förste och andre förare i stallet när Hamilton och Heikki körde.

     Skillnaden mellan Ferrari och Mclaren är att Ferrari säger att förarna kör på lika vilkor medans Mclaren visade klart och tydligt vem som är förste och andre förare.

     Sen så har divorna Hamilton o Alonso även kallad gnällspiken förväntat sig att vara förste förare i respektive stall.

     Varken Vettel Eller Kimi (om han kommer till start) bryr sig om sånt tjafs så därför kommer dom att köra skiten ur Alonso och Hamilton på banan.

 4. FINNPWRUSA

  Wow…. tror verklige Button att han är SÅ bra…?? Samma lön? Lika villkor? Brawn vann mästerskapet åt honom, och han gav nästan bort det. Han är ingen talang! Bättre än mig jovisst! Men inte nära de tre världsmästarna före eller t.ex. Vettel och Massa (Och jag gillar inte ens Alonso, Hamilton och Massa (de två första kan köra åtminstonne….) McL måste fatta att det blir mera Kovalainen resultat och Alonso bråk…??

  Det måste bli Kimi? Fast om inte skulle det vara bra drama att se Hamilton och Button bråka och Kimi i Brawn med samma motor och antagligen jämförbart chassi köra jalingarna av dem…

 5. berra

  Jag tror Kimi är nog den som har bäst psyke i hela startfältet, han är den som är mest kylig kan få ut mest ur en bil som är bra eller dålig, sen är han inte lika lättpåverkad som tex hamilton eller alonso, jag tror att kimi o vettel samt alonso är de starkaste, men jag håller kimi som NR 1, naturligt snabb mest rutin, samt han är DEN som får ut mest ur sin bil. inte hamilton inte alsono, inte massa osv.
  Se hur det för tex button när inte bilen leverera, då leverera inte han,

  • hans

   Jag är nog beredd att hålla med dig..det känns som att kimi alltid fått ut mer ur bilen än vad den klarar av förutom förra åren när han va obekväm med kvalen framför allt..men race pace har han så de räcker och blir över.

  • FINNPWRUSA

   Berra o Hans, WELL SAID! Ville inte komma ut och säga det igen…. ;o)

   Ferrari måsta sätta bilen för Massa för att ha två chanser. Massas ‘setting’ är väldigt ‘lös’ då han inte kan spara däck och inte hittar gränsen utan ‘söker’ och glider lite här och där.

   Kimis kör stil är mera på känsla, som Alonso, de ‘känner’ bilen bättre och KÄNNER/vet hur den kommer att reagera. Detta inebär att de ligger alltid i spåret, alltid på gränsen. Massa m.fl. måste känna bilen överstiga gränsen innan de korrigerar. Gränsen är var bilen börjar glida vilket leder till däckena värms och nöts snabbare. Då Ferrari måsta sätta bilen för Massa passade den inte alls Kimi, specielt för kvalet då Kimi aldrig fick värme i däckena.

   Det är också officielt at McL teknikerna vill ha tillbaks Kimi för han ‘känner’. Och istället för att säga over/under steer, loose in the rear, loose, etc. Säger han exakt vad de skall justera och hur många gram, grader, mikro millimeter, eller dylikt….

   Det ser ut som ett SUPER 2010 (så länge Kimi kör)!!! Jag hoppas på Kimi i McL fast Brawn vore inte dumt heller…. fast (igen) om Brawn inte kan betala Jenson hur skall de göra med Kimi??? Kanske de e så att Merc är villiga att betala Kimi men inte Jenson i Brawn för de vet vad vi vet?

   • daniel

    kimi alonso är de 2 förare som är de snabbaste på hela gridden överlag..håller med hans berra finnwrusa.men sen tycker jag att hamilton och massa när dom har en bra dag är dom lika snabba..vi har ju sett de förut..men va tex kimi detta året..han fick nog ut 5-8 tiondelar mer i bilen än va den klara av..men de beror på hans enorma talang hur han kan anpassa sig efter hur bilen är och sen få ut max och lite till..

 6. hans

  året ska de vara 2008..jag tror klanen hamilton är rädda för att kimi kommer de ser nog hellre medel måttan button i mclaren

 7. Anonymous

  Är Ferrari fan men måste säga om Button kommer till McLaren komme han vara som Nakajima i Williams 😉

  Sedan att McLaren ägs ju lite av någon arabiskt gubbe vrf Inte stoppa in en Arab förare?

  Tror inte Marcedes aceepterar Att ha två brittiska förrare!

  Massa sluta gulla och kör!
  Fan va gött om Ferrari vinner igen VM ( det gör dem ju )!!!

 8. FINNPWRUSA

  Ja nu e de ju ännu lurigare med McL och Merc isär och Merc med Brawn…??

  Jag tror bara Lewis är klar som förare till dessa fyra säten? Med Kimi, Button, Nico, Nick och möjligtvis Heikki utan stol?

  Att Merc (= Brawn) vill ha (minst) en tysk är ju välkänt. Gissar Nico är första val?

  Jag vill ju ha Kimi i en utav dessa stall men nu känner jag det kan bli hel tyska/britiska förar par…??

  Heikki till Renault och Kimi till rally?? =o( Vitto va SURT det skulle vara!

  Vi vet nog snart hur bitarna faller…. Kom igen Kimi!

 9. gypsie

  McLaren= Lewis, Kimi
  Mercedes= Button, Rosberg

  Kovalainen drar till renault om dom inte lägger ner verksamheten. Heidfeld får ta en plats i en av de nya teamen eller sauber.

Leave a Reply