KERS största hotet mot Jenson Button?

Det blir ännu en ovanligt spännande racehelg som kommer. Tävling nere på Monza, bara det gör ju sitt, men också mer spänning i VM-tabellen.

Det har snackats mycket på sistone om Jenson Button och hans miserabla form nu för tiden. Efter att ha tagit hem de första tävlingarna back-to-back som man säger har han haft svårt med poäng eller att komma i mål på de senaste. Nu läste jag just en intressant artikel i brittiska The Mirror om hans nästa stora utmaning; KERS på Monza.

Förutom McLaren och Ferrari, som haft stor framgång med sin KERS efter att ha varit tveksamma till det länge, så är det nu också bekräftat från Renault att man ställer upp med de extra 80 hästkrafterna till Monza. Det är till nu de stall jag sett som ska ha det, och Monza anses vara en bana där man verkligen kan få utnyttja de där extra hästarna och den där extra accelerationen.

Det hela, precis som The Mirror skriver, gör att helgens tävling blir ännu mera spännande. Button riskerar att i ett svep hamna bakom de tre stallen, han utmanas redan sedan tidigare av stallkollega Rubens och inte minst Red Bull. Kan alltså bli spänning om de där åtta poängplatserna lite utöver det vanliga.

Snart fredag och första träning..

11 comments

Leave Comment
  • Erik R

   Button behöver inte ta så många poäng, så länge Vettel och Barichello inte heller gör det. Det kanske till och med gynnar Button om Red Bull och Brawn får kämpa om enstaka poäng resten av säsongen.

 1. Johanna

  Har svårt att tro att Renault kommer få ordning på sin bil med KERS istoppat med bara fredag och lördagsträningarna på sig för att utmana om de stora poängen.
  Det har ju tagit mer än halva säsongen för Ferrari och McLaren att lyckas med det. Och Alonso har ju inte direkt gjort några underverk med bilens utveckling hittills.

  • Lisa

   Nu är det iofs svårt att utveckla en bil när det inte finns några testdagar längre. I år har det mest handlat om att kasta på nya delar på bilen på fredagen och funkar det så funkar det. Om inte – too bad.

   Annars tror jag inte heller att KERS kommer att göra så stor nytta för Renault, de har haft problem med både viktfördelning och bakdäcksslitage med KERS.

   Å andra sidan har de heller inte mycket att förlora på att pröva igen, så friskt vågat… 😛

 2. sant, det kanske egentligen är red bull som ligger illa till när de andra kör med kers på monza. en titt på tabellen http://f1bloggen.se/tabell/ visar ju hur ruggit långt före button ligger. också brawn gp ligger ju finfint till i konstruktörs-vm, knappast så att det är de som är rädda för ferrari eller renault. och så länge inte rubens kör med kers, vilket han ju inte gör, så är nog button ganska trygg, så vida inte button försvinner ut och rubens tar hem det.. så hade det börjat bli giftigt där uppe i toppen. men ok.. att rubens skulle gå och vinna monza samtidigt som button kammar hem 0 poäng.. kanske inget man sätter en tia på en gång..

 3. xzqw

  Tror nog att Rubens kommer att komma ikapp Button för att Rubens jagar och et är säkert lättare än att försöka köra säkert som Button gör just nu.
  Det är fler förare som har torskat när dom har haft en stor vm ledning och Button har nog inte så bra nerver att han kan köra bra resten av säsongen.
  På dom senaste tävlningarna har han gjort för mycket små missar som har kostat i slutändan, han ska vara glad att det inte är nån mer rutinerad topp förare som är med i toppen.

 4. Sebastian

  Button kommer nog hantera däcken bra i Monza. Hans problem har ju varit att det har varit rätt svalt ett tag så han inte får värme i däcken. Finns flera lopp framöver med högre temperaturer och monza är ju aggresiv.

  En annan fråga är om Grosjean klarar av att köra med KERS. Han verkade ju ha svårt att läsa trafiken sist och nu ska han fippla med knappar också… kan blir intressant 🙂

 5. REP

  Många säger att KERS passar bara vissa banor.
  Det kan vara sant, alltså mitt under tävling på vissa banor passar KERS.

  Men KERS är värdefullt vid start ! Och det passar på alla lopp !
  Titta bara på Kimi ! vinner många placeringar vid starter…

  Med summan av alla årets lopp, så är KERS en fördel…..

 6. FINNPWRUSA

  Och på den här banan torde KERS bilarna klara av bra mycket snabbare varv…

  De kommer alla att korsa start linjen i ungefär samma fart men sedan följande rakor kommer att gå mycket snabbare med KERS, kanske liknande fart vid inbromsningen men att snabbare komma till den farten och hålla den längre kommer att ge mycket. Jag gissar runt en halv sekund per varv!

  Sedan har vi ‘fördelen’ av viktfördelningen för icke KERS bilar… den blir ju som bort blåst då de flesta kurvor tas i låg fart. Lite ofördelaktigt CG hindrar inte så mycket… fast nog en del specielt om kanterna nu är ‘okross bara’ och de redan har låg downforce…

  Skall bli kul att se! Tänker på Fisi med… han har ju ny bil (bara ratten!!), nytt team, nya (hemma) fans, PLUS KERS för första gången….

  Två dagar till!!!

  • FINNPWRUSA

   Och vad jag försöktekomma till var att KERS bilarna kanske inte behöver passera icke KERS bilar i starten då de har bra chans att ta plays 1-6 om Renault får ihop det…??

 7. Kenneth

  det största hotet för Jenson Button är han själv…. killen pallar inte för trycket!

  men nu har han ju tur att inte red bull bilarna är perfekta och att Rubens haft alla problem, för då hade inte Button varit i ledning…

Leave a Reply