Officiellt: Ross Brawn köper Honda F1 och startar Brawn GP F1 Team

Ross Brawn tar över Hondas F1-stall. Det har varit känt ett tag, men nu är det officiellt med pressmeddelanden och allt. Mer lär komma under dagen. Han har redan snickrat på en logga som jag hittade på realhondaf1.com (som ju alltid var en bra fan-site för Honda, och som nu reggat realbrawngp.com ser jag).

Mer spännande är att det redan finns en officiell hemsida! Adressen är http://brawngp.com. Inte så mycket att göra där ännu, men oj så spännande sånt är att följa.. Här är det officiella pressmeddelandet som kom inatt från Honda Motor Co;

TOKYO, Japan, March 6, 2009 – Honda Motor Co., Ltd. has announced the sale of the Honda Racing F1 Team (HRF1) to Ross Brawn, the former Team Principal of Honda Racing F1 Team.

The entire shares of the HRF1, held by Honda GP Holdings Ltd., the UK-based holding company for HRF1 that managed all operations of Honda’s Formula One racing, were sold to Ross Brawn. As a result of this sale, the team ownership has transferred to Mr. Brawn, who plans to have the new team compete for this year’s FIA Formula One World Championship.

Hiroshi Oshima, Managing Officer of Honda Motor Co., Ltd. responsible for Corporate Communications and Motor Sports: “Since announcing our withdrawal from Formula One racing on December 5 of last year, we have conducted various studies and discussions so that the team can continue its activities as a new team. We are very pleased that we could sell the team to Ross Brawn, with whom we have been partaking in the challenges of F1 competition, and are grateful for his decision. We offer our sincerest wishes for the new team which will be led by Ross.”

Det hela betyder ju också att Hondas F1-webb som inte alls var dålig har gått i graven; http://www.hondaracingf1.com

5 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Här har de blandat in någon som både är färgblind och blind för typografi. Det här kan bli RIKTIGT fult… 🙁 visst BR = Brittish Racing, men den loggan måste väl vara verboten!!!

 2. haha, kan bara hålla med er båda. det här känns som ett tvåminuters-utkast under tidspress.. och är osäker på om det är inställningarna på min skärm, men den där kiss-gula kan ju bara inte varit den bästa gula färgen de hittat..

  blir ju spännande att se de nya bilarna dock. gissar att det blir australien som blir riktiga presentationen.

  storbritannien stärker sin närvaro och grepp om f1. blir fint att få in lite frisk fläkt från usa.

 3. Emil

  Ok, bilarna kommer nog inte att vara de vackraste. Men om man bortser från det så ska väl ändå resultatet kunna bli rätt lyckat. I och med att Brawn Racing tar över all utveckling som Honda har gjort, vilket borde vara rätt mycket med tanke på hur lite de utvecklade fjolårsbilen och diverse uttalanden om att de satsar på 2009.

  Mercedesmotorer är ju en utav de bättre lösningarna, i alla fall om man ser till hur de presterar i McLaren. Brawn vet vad som krävs för att få ett team att prestera. Jenson är en förare som jag tror på och jag hoppas att han kommer att prestera. Rubens har varit en favorit sen Stewart-tiden. Det känns helt enkelt som ett team som kommer att bli en favorit här. Det är brittiskt, det är styrt av en kille som varit med förr som skaffat rätt motorer och det är två förare som är bra, eller ska man skriva var bra?

  I alla fall, ser fram emot att se Brawn Racing på startlinjen i Melbourne.

Leave a Reply