Är Kimi Räikkönen & Felipe Massa de nya Lewis & Fernando?

Dagen efter ett spännande race är alltid tid för kontemplation, utvärdering och fundering. Och tid att spekulera vilt, göra en höna av en fjäder, en hund av en kringla, en … eh, ja.. Räcker väl där. Dagens småsak att blåsa upp till sanslösa proportioner är en artikel jag läste på tyska Welt Online där Felipe Massa uttalar sig om förhållandet till Kimi.

Det har ju varit förvånansvärt lugnt på förarmarknaden, inom stallen i år. Kan inte direkt påminna mig någon antydan till interna bråk eller liknande. Så inte heller nu, men är man lagd åt det hållet så är det intressant att läsa vad Massa säger. Översatt säger han så här;

Vi arbetar tillsammans och önskar att Ferrari ska bli världsmästare. Vi är inte vänner,

och har inget privat förhållande. Vi sitter bredvid varandra under tekniska möten i stallet och diskuterar våra tekniska problem. När mötena är över, reser sig Kimi och går därifrån. Så var det med det, tydligt och öppet.”

Wir arbeiten miteinander und wollen, dass Ferrari Weltmeister wird. Wir sind keine Freunde, haben keine private Beziehung. Wir sitzen bei den technischen Meetings des Teams beieinander und diskutieren unsere technischen Probleme. Wenn die Konferenzen vorbei sind, steht Kimi auf und geht zur Tür raus. Das war es dann, klar und offen.

Hmm.. som sagt. Vill egentligen bara blåsa upp något och har inte läst in något annat än ren sensation i det. Men visst kan man börja fundera? Läget i stallet har ju spetsat till sig under den andra halvdelen av säsongen i alla fall..

Å andra sidan är det klart att ett bra stall utgörs inte nödvändigtvis av förare som läser god-natt-sagor för varandra. Eller?

8 comments

Leave Comment
 1. Tobias

  Varför ska man vara vänner privat när de är konkurrenter på banan?
  Kan tänka mig att Felippe och Kimi är totalt olika sig och jag hade nog inte heller suttit och chit chatat med Teamkollegan. Tror dock att båda har respekt för varandra vilket är det viktigaste så att det inte blir som hos McLaren.

 2. Robin

  Jag förstår att dom inte är vänner, men ska jag vara ärlig så skulle jag faktiskt föredra att va rätt bra vän med min stallkompisen än att ha det helt stelt och så, såvidare det inte handlar om segern oss två i mellan.

  Kimi är nog en rätt svår typ att umgås med, för han verkar inte vara den hurtigaste typen direkt. Ser ju inte många leende från honom under tävlingsdagarna.

 3. Meister

  Tror inte det är så svårt att umgås med honom, han är en typisk skandinav. Vi är ju inte direkt kända för att visa massa känslor eller göra mycket väsen av oss i den här delen av världen.

 4. David

  Han gillar helt enkelt inte mediahysterin. Han gillar att köra bil, och det gör han bra. Vill man ha en linslus som stitrrar in i kameran, gå till stureplan.se

 5. oj, ser den där “anonym” där på slutet. den där typen av kommentarer har vi klarat oss ifrån här på f1bloggen hittills. för att gnälla finns det diverse sidor eller forum att göra det på.. så segla vidare.
  men som sagt, är nog första gången. så får hänga kvar. nästa gång blir det radera-knappen i admin.. kom med något ordentligt uttalande i stället, så får det vara kvar.

Leave a Reply