Felipe Massa och Ferrari förlänger till ut 2012

Ferrari logo

Ferrari har meddelat att man förlänger med Felipe Massa till ut 2010. Men sen får det väl vara nog, eller? Jag hade nog trott på någon annan vid sidan av Fernando Alonso tidigare än så.

Det är ju alltid snack om Ferrari, trots att många glömmer bort att de inte nödvändigtvis är ett toppstall för tillfället. Vettel, Kubica och sist Webber cirkulerar ofta som rykten, men nu aktuellt först efter 2012 alltså.

Här är nyheten på Ferraris hemsida där de skriver;

Massa and Scuderia Ferrari together until the end of 2012

Maranello, 9 June – Scuderia Ferrari Marlboro announces that it has extended its contract with Felipe Massa, who will now drive for the team until the end of the 2012 racing season.

Felipe has been with the Scuderia since 2001. To date, he has competed in 69 Grands Prix for the team: he has taken eleven wins, 30 podium placings, 51 points finishes, fifteen pole positions and twelve fastest race laps, scoring a total of 360 championship points.

“I am happy to be given the opportunity to drive for Ferrari for a further two seasons,” said Felipe. “Throughout my entire Formula 1 career, I have always raced with an engine made in Maranello and it is a matter of pride for me to be able to continue working with a team that I regard as a second family.”

“Felipe has been part of Ferrari for almost a decade and together with us, he has grown as a driver and as a man, going through some very difficult times as well as giving us moments of great happiness,” commented Stefano Domenicali. “We wanted to show proof of stability for the future, believing in the worth of a driver pairing that is without equal in terms of talent, speed and its ability to work together for the good of the team.”

Tycker som sagt att rubriken låter väldigt mycket som att till 2012 kör de ihop, men inte längre.. får se.

Alonso kör ju förresten en grym Maserati till och från jobbet, någon som vet vad Felipe tuffar runt i?

31 comments

Leave Comment
 1. Gerrard

  Ferrari är väl rädda för att de inte ska kunna signa nåt stort namn eftersom Ferrari inte längre är nåt toppstall, därför är de bättre i safa med massa som de känner utan o innan. Redbull mclaren kommer dominera detta året ode nästkommande åren, de verkar som om renault har nåt grymt på g, de känns kul

  • Antonio

   Du trodde säkert att Brawn/Mercedes skulle dominera ett par tre år oxå, eller? Det är inte alls säkert att Red Bul och McLaren är snabbast i årets sista tävlingar.

   Det är nog skönt för alla i Ferrari att veta att de har samma förare några år till för att skapa arbetsro.

   • Lisa C

    Tänk på att det blir helt nya puckar nästa år. Inga dubbeldiffusers, inga F-ducter och – framför allt – ny däckstillverkare. Den som tror sig kunna förutspå vem/vilka som kommer att dominera då är nog aningen för självsäker.

    Detta sagt så kommer naturligtvis teamen med gott om pengar och alla tänkbara resurser att ha ett försprång. Precis som vanligt.

    Och att Massa får fortsatt förtroende var goda nyheter!

   • Daniel

    Nej de trodde jag inte, men va inte lessen för att ferrari suger förtillfället, din kära alonso lär inte vinna nåt vm detta året eller nästa år osv..

    • Lisa C

     Oj, det var väl dumt att Alonso inte frågade dig innan han ritade på för Ferrari då. Eftersom du uppenbarligen har järnkoll. 🙂

 2. Daniel

  Ferrari är väl rädda för att de inte ska kunna signa nåt stort namn eftersom Ferrari inte längre är nåt toppstall, därför är de bättre i safa med massa som de känner utan o innan. Redbull mclaren kommer dominera detta året ode nästkommande åren, de verkar som om renault har nåt grymt på g, de känns kul

 3. Erik R

  Snacka om att döda silly season innan den ens har börjat! Vem som ska köra Ferrari nästa år brukar ju vara föremål för de hetaste spekulationerna, men inte i år…

  Att de signar Massa redan nu är nog ett resultat på att det inte går så bra i år. Det gäller att skapa lugn i teamet så alla vet vad som gäller och kan fokusera för framtiden. Det kan ju inte vara så inspirerande att jobba med att utveckla den nya bilen om man inte tror att man ska få köra den. Så Massa är nog ett bra val.

  Ferrari kanske inte är något toppstall just nu, men de kommer tillbaka. Fråga alla nuvarande F1-förare anonymt vilket team de helst vill köra för, så tror jag 90% skulle svara Ferrari…

 4. Mr.T

  Det ironiska är att Ferrari la ner 09:an tidigt förra året för att fokusera på -10 års bil, det har ju gått bra hitintills, Nej redbull o mclaren har bäst ingenjörer ingen tvekan om de. Det lär dröja tills Ferrari blir dominanta,

 5. Patrik.

  Har aldrig gillat Massa. Gillar inte att han får vara i Ferrari heller. Det finns fler förare som kan ta hans plats och göra bättre ifrån sig direkt.
  Ut med killen förfan.

  • Anonymous

   Kimi har gjort sitt i F 1. Förstår inte hans popularitet, gick ju inget vidare förra säsongen dessutom tråkig kille. In med de yngre förarna tack!

 6. FINNPWRUSA

  Först, håller med ovan två…. tror/tycker Rob och Kimi är bättre än Masa….

  Sen…. kanske det är så att Masa har en ‘Performance Clause’? Femma eller bättre?

  Eller att han skrivit på som nummer två och skall testa 2011 delar i år medans Alonso racar???

  • Lisa C

   Är inte precis nån förararkontraktsexpert, men performance clause är väl bara för oskrivna kort typ Nelson jr? Inte för etablerade förare typ Massa. Och ev. nya delar testar man väl ändå bara på fredagar?

   Nä jag tror nog Massa tävlar under samma villkor som förut. Och han är faktiskt inte dålig, även om han strulat litet i år. Han var 1 usel poäng från att vinna VM 2008, och skulle ha vunnit lätt om det inte var för omständigheter helt utanför hans kontroll – exploderande motor i Ungern på sista varvet när han ledde = minus 10 poäng, bränsleslangen i Singapore = minus 6 poäng (troligen)

   • Sebastian

    Massa hade inte vunnit lätt 2008 även om han sluppit olyckorna. Det är som att säga att Kimi egentligen lätt skulle varit trefaldig vinnare av förar-vm… om inte… reliability… och fyrfaldig… om inte… byte av bromsleverantör…

    • Lisa C

     Javisst. Om min mormor hade ett hjul i varje hörn skulle hon vara en utmärkt dragkärra, osv…

     Jag menade egentligen bara att peka på att Massa inte är någon dålig förare. Man kommer inte så nära att vinna ett VM om man är skräp. Samma gäller förstås för Kimi, oroa sig inte! 😉

    • Sebastian

     Det är sant.

     Det som legat Massa i fatet är att han kört mot de absolut bästa och de har haft en tendens till att smickra bilen. Det är ju bara kolla på Fisichela (won’t mention badoer…). När han satte sig i förra årets Ferrari så var han way off Kimi, medans Massa kunde ge Kimi a run for his money.

     Ibland undrar man om Ferrari har haft för bra förare för sitt egna bästa…

   • Johan Andersson

    Jag håller med Lisa.
    Massa har ständigt varit en förare folk klagat på och dömt ut.
    Till en början var han inte heller i riktig nivå med de andra men titta på hans utvecklingskurva de senaste åren jag tror inte det finns någon förare i startfältet som förbättrat sin körstil mer än honom.
    Ska man vara elak så kan man ju tänka sej att dom signar honom bara för att vara en ny barrichello för Alonso men jag tvivlar på att det skulle vara så.
    Jag tror det är lite av en kombination,
    Han känner stallet gör ett bra jobb sett över hela säsonger och han funkar förmodligen mycket bra med Fernando.

    • susej

     Håller fullständigt med är trött på alla negativa uttalanden om Felipe.Han gör inte särskilt ofta misstag och är en jämn förare. Däremot verkar Ferrari inte ha lyckats särskilt bra med farten i bilen förra och årets säsong. Tror dock att Sutil kommer att vara en uppstickare framöver. Kul med tanke på hans bakgrund.

    • MAGENUS

     Vad är det med Sutils bakgrund som jag missat? Jag gillar också Sutil. Han är ju vindsnabb i jämförelse med Liuzzi.

 7. Ann

  Det snackas om att alonso är så bra på att utveckla bilen… Hmm märker de nej nån snacka om ingenjörer osv, det är där de felar hos Ferrari mclaren oc redbull har bättre ingenjörer mm.

 8. Magenus

  Fan vad jag är trött på detta ständiga tjatet. Ferrari anser att Massa duger ett år till. Han har presterat i nivå med sina stallkamrater de senaste åren. Punkt!

  • FINNPWRUSA

   Just det… sen kan man snacka ihjäl sig varför… men de e inget nytt team och han har hängt med…

 9. Adrian kommer från en musikfamilj och hade en karriär framför sig som konsertpianist. Vid 14 års ålder kom han på att han hellre ville satsa på motorsporten.

  • Lisa C

   Japp, men det är nog bara här i Sverige vi tycker konsertpianist och F1-förare är en contradiction in terms. Urlarvigt och det gäller nog bara Sverige. Och det är litet småpinsamt, faktiskt. :/

   De F1-kontakter jag har utomlands kan på samma gång uppskatta Sjostakovitj pianokonsert OCH en finfin F1- förare.

   • Lisa C

    Och bara för att förklara mig – vad är det i pianistyrket som gör att alla svimmar och tycker det är så märkvärdigt?

    På vilket sätt skiljer sig en bakgrund som pianist från (t.ex) rörmokare eller dataingenjör eller vårdbiträde när det gäller talangen att framföra bil i snabast möjliga hastighet?

    Kan nån förklara det för mig vore jag tacksam.

   • Susej

    Varför denna upprördhet? Det var ett konstaterande, ingen värdering. Skön kille dock om man får tycka det. Själv tycker du ju väldigt mycket. Förresten väldigt många vårdbiträden i F1, ha,ha. I Sverige får ingen vara bättre än ngn annan.

Leave a Reply