Felipe Massa visar upp hjälmen från kraschen i Ungern

Många videos här på bloggen nu om dagarna, men så är det när man laddar inför ett nytt race. Hittade en där Felipe Massa visar upp hjälmen från den där olyckan sist. Några saker slår en, som hur otroligt och osannolikt det var att fjädern skulle träffa honom i huvudet. Eller som hur sjukt nära den var att träffa visiret. Runt minuten in i videon visar Massa själva hjälmen;

9 comments

Leave Comment
 1. Saxxon

  I princip säger han att det var höjden av otur, eller om det var tur och att han kommer att behålla hjälmen med blod och allt (speakern gör en kommentar om att hjälmen har blodavlagringar). Det snackas därförinnan om att de flesta skulle nog avslutat sin karriär efter en sån krash, men inte Massa; han är gjord för att tävla.

 2. Lisa

  Han hade nog änglavakt lilla Massa, mitt i oturen. Jag hade ingen aning om att hjälmen blev så skadad.

  Läste nån artikel om hur mycket piercing hjälmarna är designade att motstå och det var inga småsaker, (vill minnas att man testar den genom att köra ett spetsigt järn mot den med stor kraft) men här har fjädern gått rätt igenom hjälmen som om den var gjord att papp.

  Läskigt vilka enorma krafter det varit frågan om. :/

  • Antonio

   Det ska bli intressant att se om någon regeländring kommer i spåren av denna olycka.

   Dessutom tror jag inte denna olycka kommer att göra någon skillnad på hur mycket stryk Massa kommer att få av Alonso nästa år. Alonso är en mycket bättre förare än Massa på alla punkter.

Leave a Reply