Ferraris nya berg- och dalbana är så snabb att den kräver skyddsglasögon

Ferrari-logo-2

Ok, jag blev just mer sugen på den där Ferrari-parken i Abu Dhabi.. De bygger ju en gigantisk anläggning med tema Ferrari och en av attraktionerna är en berg- och dalbana som kan komma klå det mesta där ute.

Ok, det med att klå det mesta är kanske lite tidigt att spekulera i, men imponerande verkar den oavsett. Hastigheterna är så höga att det kommer krävas skyddsglasögon under turen (!). Berg- och dalbanor är ju alltid kung på ett nöjesfält, däremot är jag väl lite skeptisk till det där att den ska se ut som en F1-bil. Liknar Nyckelpigan tycker jag..

Det där med skyddsglasögon får mig osökt att tänka på Felipe Massas desperata rop på klart visir, och stallets “Felipe baby, stay cool“. På temaparkens hemsida finns mer. De skriver bland annat;

Technical Specifications:

• Speed: Up to 240km/h
• 0 to 100 km/h in 2 seconds
• Horsepower: 20,800
• G-Force: 1.7Gs
• Maximum elevation: 52m
• Lowest elevation: 1.5m

De har också några bilder från Spaniens Grand Prix där Alonso och Massa visade fram just hur den kommer att se ut. autocar har också en samling bilder här.

Här en video med lite uppdaterad info;

Och en lite äldre som visar slingan;

Hittade uppslaget i norska VG.

Glöm nu inte att sätta betyg på Spaniens Grand Prix!

6 comments

Leave Comment
  1. ah.. det där namnet-släpar-efter-problemet igen. fattar inte varför, men händer lite ofta nu tycker jag. hajar inte riktigt vem som är vem ovanför så raderar inget ännu..

  2. Peter

    Oki AD har (hade) pengarna, men jag hade byggt detta i Italien, inte i en sandlåda långt bota 🙂

Leave a Reply