Här kör Kovalainen iväg med bensinslangen och sprutar eld över Kimi

Dramatisk rubrik, men det var ju faktiskt vad som hände efter Heikkis depåstopp. Det var väl kanske bensin som sprutades över Kimis bil, men se hur snabbt den antänds. Ser ut som att Kimi faktiskt brinner lite också. Iceman var det. Släcker och kör iskallt vidare. Video;
Här är tidigare inlägg med video från Singapore där Massa och Älgen körde iväg med bränsleslangen, 2008, resp. 2009. De försvinner säkert ganska snabbt, så klipper in ett par stycken;

och;

och;

och;

Såg förresten att AB snappat upp storyn här och här.

17 comments

Leave Comment
 1. Peter

  Varför drog Brawn-killarna ut Kovas slang? Ingen hjälpte Massa förra året! Det var Ferrarimeckarna som fick springa hela depårakan för att dra ut den!

  • Olag

   Kanske för det är en partner för dom. Dom kör ju med samma motor.
   Sen är det bara fint att man hjälper varandra. Det är sportanda…

   Men man kan undra om Brawn hade hjälp Vettel 😉

 2. Lisa

  Ja fy, stackars Kimi, han hade en hård dag på jobbet. Obegripligt att Heikki inte fick ett drive-through redan under loppet. Det fick Massa och i konsekvensens namn – incidenterna är ju kopior av varandra.

  Fast “konsekvens” och “stewards” hör inte så bra ihop, förstås…

 3. Jocke

  Hur kommer det sig att Kova inte fick en drive-through straff när detta var mycket värre än Massas manöver förra året.

  I övrigt så finner jag det inte så konstigt att Brawns mekaniker springer för att hjälpa McLaren-bilen, visserligen är det lite synd att ingen kunde göra den tjänsten mot Massa.

  • Meister

   Kovalainen fick sitt drive through efter racet (25 sek påslag av hans totaltid), varför efter racet vet jag faktiskt inte men en orsak (och nu gissar jag vilt) kan vara att de ville slå ihop straffet med det han eventuellt hade fått för sin piruett.

   Force India som hade sin pitbox närmast där Massa stannade var redan upptagna med ett eget depåstopp vilket Brawn inte var idag.

 4. Erik R

  Kimi hade tydligen visiret uppfällt och fick bensin i ögonen strax innan han blev grillad. Starkt att köra vidare efter det…

  Kovalainen var ju inte inblandad i någon mästerskapsstrid. Jag kan tänka mig att Brawn-gänget hade hållit sig undan om mästerskapet hade stått på spel.

  Massa och Kovalainen fick samma straff så det är egentlilgen ingen skillnad. Dessutom har för mig att det är nya instruktioner i år till hur Stewards ska hantera incidenter och bestraffningar, så det är inte säkert att det går att jämföra.

  Men visst, jag tycker också att de kunde ha utdelat bestraffningen under racet. Det var ju inga som helst tveksamheter om vad som hänt och knappast så att man behövde intervjua förare eller studera telemetri.

  • Mats

   Han har inte visiret uppe, syns att det är nere precis innan han kör ut. Sen har jag också mkt svårt att tänka mig att förarna kör med det uppe i depån med tanke på all brandrisk som finns där. Att han fick bränsle/ångor i ögonen berodde enligt honom själv inte på att hans visir var uppe.

 5. Sebastian

  Tänk er Sebastien Bourdais i en liknande incident. Då hade det blivit gnäll… Eller trulli för den delen…. Nope, kimi tvärnitar, trycker lite på knapparna och sen plattan i mattan — all in a days work…

 6. morgan

  Starkt av kimi att fullfölja loppet, är ju ingen höjdare att få bensin i ögonen. Stark insats genom hela loppet, synd bara att vingen for för han

 7. eriande

  Lite moot nu när tankning blir förbjudet nästa säsong men varför har de aldrig infört ett automatiskt frikoppling så länge tanksladden sitter fast ?

Leave a Reply