Intressant video från Ferrari och Shell förklarar vikten (!) av bränsle 2010

Ferrari-logo-yellow

Kunde inte låta bli utropstecknet i rubriken där, men videon förklarar faktiskt vad som är viktigt med bränsle till årets säsong, och själva vikten av bränslet i bilarna.

Videon är producerad av Shell och Ferrari som ju samarbetar om just bensinen. Inte mycket att säga om, det är en reklamfilm och lagom überkonstruerad i sina delar.. men det finns också en del intressant information. Dels om vad de jobbar med när de tar fram nytt bränsle till bilarna, men framför allt att genom de nya reglerna utgör vikten av bränslet en femtedel av bilen i starten.

En helt ny aspekt för mig är temperaturen i bränslet. Att det är ombord under hela loppen är en utmaning eftersom det blir varmare. Har i och för sig för mig att det varit någon issue om det där tidigare, där något stall blev beskyllda för att ha pumpat ombord för kallt bränsle under ett lopp. Någon som minns episoden?

De nya reglerna blir hur som helst riktigt spännande att följa, man får ju inte tanka under loppen längre om någon nu missat det. Byta däck får man dock, och måste man väl fortfarande, så supersnabba depåstopp är att vänta!

.

Ok att det är reklam, men Shell och Ferrari sticker ut genom att de släpper så många bra grejer om sitt samarbete. En ganska cool grej var ju det där klippet där de tankar en Formel 1-bil från ett flygplan. Får mig att tänka på tidernas bästa motorsport-reklam (?) som de gjorde för något år sedan. Fantastiskt klipp, här kommer den ännu en gång;

Det finns förresten en bakom kulisserna-film om hur de gjorde reklamen som jag har i tidigare inlägg om reklamfilmen för den som är intresserad.

 

8 comments

Leave Comment
  • Erik R

   Ja, “hetare” än så har knappast det där med bränsletemperaturer aldrig varit…

   Reglerna om minsta tillåtna teperatur infördes efter att teamen började experimentera med att kyla bränslet för att få in mer i tanken. Det kan vara farligt. Börjar bränslet expandera, och blir starten försenad, eller om det är mycket varmt på gridden, är det stor risk att det börjar läcka bränsle ur bilarna.

  • Erik R

   Viasat OnDemand och CDON.com sände online förra året. Det kostade 109kr per race, om jag inte minns fel. Hutlöst dyrt tycker jag.

  • Stefan, jag klistrar in här vad jag skrivit tidigare. Det kanske börjar bli dags med en ny sida ang. streaming daniel? 🙂

   Om någon skulle behöva hjälp med det här så kan jag absolut hjälpa till förutsatt det är windows alt. linux som gäller.

   Tidigare inlägg:
   Jag tänker använda mig av samma taktik som förra året, köra vpn via Lamnia (www.lamnia.co.uk). Jag har använt mig av deras tjänst i princip dagligen sen innan förra säsongen och kan inte vara annat än supernöjd. De har bra hastighet, snabb support och de är inte särskilt dyra heller. Dessutom verkar det gå ganska bra för dem, då de har växt och utökat antal servrar markant sen förra året.

   De använder sig av l2tp eller pptp och det fungerar med i princip vilket operativsystem som helst, även om det bara finns guider/dialers för windows och osx. Jag har själv använt mig av det i linux vid tillfälle.

   Ska ni streama från BBC så är det här sättet att göra det på. Det enda att tänka på är att ni har en bra brandvägg/antivirus installerad, då en vpn-tunnel i praktiken blir som att ta bort eventuell router/modem och plugga in datorn direkt mot internet.

   • jepp, det kommer! tänkte att vi kör ett litet inlägg om det till varje lopp. så är det enklare att slänga in kommentarer om vad som fungerar just där och då. så håll utkik så kör vi typ torsdag eller fredag innan racehelg!

Leave a Reply