Kimi surnar till och knuffar närgången fotograf

Olag har snappat upp en grej som jag just läste om på f1complete. Under uppladdningen inför Silverstone så var en av fotograferna lite väl närgången så Kimi knuffade helt enkelt bort honom. Här är en film på det hela. Vet inte vad man ska säga om det. Jag diggar Kimi och de där fotograferna är lite väl nära.. Tycker det ser rätt ok ut. Olag tyckte det var lågt, vad tycker ni andra?

49 comments

Leave Comment
 1. skynda att se förresten.. sånt här godis försvinner direkt..
  jo, glömde ju att länka till artikeln på f1complete den finns här
  http://www.f1complete.com/content/view/9226/900/
  och de skriver så här;
  Räikkönen who was getting ready for the race pushed a photographer over when he had come close to his face with the camera to take a picture. The photographer was standing on Kimi’s things when he got shoved to the ground.

  It is believed Raikkonen pushed the photographer moments before the start of the British Grand Prix when he was putting his HANS device and helmet on.
  The man who holding the umbrella for Kimi warned the photographer just before Kimi noticed what was going on.

  Luca Colajanni said on a MTV3 interview that the same photographer was pushing Kimi him to get a better before the incident and Kimi is know to protect his privacy.

 2. Hamilton som är Olags favorit hade gärna haft kameran lite närmare men jag hade gjort precis som Kimi. Och det är inte lågt, fotografer är som småbarn de vet inte när gränsen är nådd.

  Go Kimi Go Kimi!

  ps. däremot trodde jag Kimi skulle nita Hamilton när han hoppade ur bilen i Montreal ds.

 3. Olag

  Hamilton är ingen favorit….Jag håller på stallet. Kimi var en favorit till han börja hos rivalerna. Nu är det en annan finne som är favoriten 🙂

 4. Lisa

  Kimi brukar knuffas, han har knuffat funktionärer förut. Närgångna fotografer och överambitiösa funktionärer måste ju vara vardagsmat för alla förare, men vad jag vet är det bara Kimi som kommunicerar genom att knuffas (nåja, vi vet ju att han inte har talets gåva precis, så…)

  Och jodå – fotografen beter sig också illa, men alla andra förare verkar ju kunna klara av liknande situationer utan att gå till handgripligheter så varför inte Kimi?

 5. MR. Medeltid

  Om någon annan förare i ett annat stall hade gjort samma sak mot en funktionär eller fotograf hade det givetvis genererat i ett straff, men reglerna är i vanlig ordning undantagna Ferrari.

  Vem fan tror Kimi att han är? Riktigt jävla kasst gjort av honom. Det är ju inte direkt så att något riskerade att gå sönder för att fotografen stod där. Uttrycket “luften är fri” är jävligt underskattat.

  Kimi borde ta och skruva ned sig några grader. Ju fler sådana här saker han gör desto mer ogillar jag honom.

 6. tjo, luften kanske är fri, men den där fotografen är väl inne och klampar bland kimis grejer där på marken. ser ut så på han mekanikern i alla fall. kimi hade kanske raddat upp sina lyckoamuletter och turhalsdukar och sånt?
  så borde de väl visa lite hänsyn och hålla sig lite på avstånd just innan ett race, även om de är ackrediterade och får vara inne på området..

 7. Mr.Medeltid jag undrar om hur du skulle reagera med en kamera konstant i ansiktet som fotar allt du gör?

  FIA utdelar inga straff för sådana förselser så det skulle ju varit om fotografen anmälde kimi men jag tror inte han skulle vinna något på det.

  Man bör respektera förarna och jag undrar vad snubben gjorde där med din kamera när han kan stå på avstånd och ta precis lika fina bilder

 8. MR. Medeltid

  Jag tyckte det såg ut som om allt låg väl förpackat i en väska. Dessutom tror jag inte att en förare på den här nivån har några speciella turobjekt som de alltid har på sig. De torde nog förlita sig på sin kapacitet och självförtroende snarare än några svettiga gamla handskar. Allt som fotografen möjligtvis steg på slår jag vad om fanns i sjudubbla ex i någon av Ferraris lastbilar.

  Om förarna (Kimi) nu tycker att det är så jobbigt att ha fotograferna så nära inpå sig kanske de skulle ta och fundera på vad de egentligen gör i F1. Vad har de att räkna med när de kör i världens mest bevakade sportevenemang och drar in flera hundratals miljoner om året?

 9. Mr Medeltid: Oavsett vem som hade gjort det är det befogat. Vad har fotografen för glädje att ta bilder på Kimis snorkråkor. Du säger ju själv att de tävlar på en oerhört hög nivå. Att köra runt runt i 300 knyck kräver nog inte så lite fokus på uppgiften. Att då få det förstört av nån pajas som vill sitta nära måste vara extremt frustrerande.

  Och även om de har saker liggande i en lastbil så måste du vara på banan i tid och det är kanske inte alltid så lätt att springa och hämta saker bara sådär. Aldrig jättekul att starta från depå.

 10. Alla har rätt till sin integritet och fotografer är kränkare nummer ett alla kategorier. Kimi är nog ganska så less på dessa och även om han tjänar 100tals miljoner så berättigar det inte någon att trycka upp kamerna i nyllet på han och fota honom.

  Och oavsett vad han hade i väskan så harn fotografen ingen rätt att trampa på den.

  Jag kan lova att jag hade nog nitat snubben istället. Så Kimis agerande var i mina ögon helt ok.

 11. MR. Medeltid

  Vad vet du vad fotografen tog bilder på? Inte lär det ha varit hans snor i alla fall! Om man tävlar i F1 bör man vara så pass rutinerad och mediatränad att man inser att man inte knuffar omkull folk bara sådär, oavsett vad de gör. En sitiation som denna hade han kunnat lösa mycket snyggare.

  Jag skulle bra gärna vilja veta vad som låg i den där väskan som var så värdefullt att fysiskt våld var “befogat” för att skydda innehållet.

  Om han är less på att få kameror i ansiktet kanske han skulle ta och tänka över sin framtida F1-karriär? Visst har alla rätt till en personlig integritet. Om något liknande detta hade hänt när han gick på stan hade jag inte haft några problem med om han hade knuffat till fotografen, men på en F1-grid tycker jag inte att han ska vänta sig något annat, om han gör det är han bara väldigt naiv.

 12. Du verkar inte följa F1 speciellt mycket MR.MEDELTID det hör jag det. Kimi har uttryckligen sagt att det som han är less på och som kan få honom att dra sig tillbaka är just “media som ska lägga sig i privatlivet etc.”. Så varför går man då lite väl nära inpå och fotar när han precis ska sätta sig i bilen och köra?
  Och det finns nog ingen förare som trivs med dessa bitar men det hör till sporten och i stort sett så tacklar alla det rätt så bra men ibland rinner bägaren över. Det händer ju även på banan. Schumi slog ju till Takuma Sato när han körde av honom för inte allt för länge sedan. Och det finns flertalet förare som börjat slåss efter att de blivit avkörda.

  Se på denna bara så förstår du nog

 13. MR. Medeltid

  Jag följer F1 slaviskt och har sett varenda lopp från 20 år tillbaka och är väl medveten om vad Kimi tycker om media o.s.v. En sak jag aldrig slutar förundras över är ändå vad han tänkte på när han gav sig in i F1? “Jag kan nog förbli anonym, ingen kommer känna igen mig o.s.v.” När man är toppförare i F1 får man faktiskt stå ut med sådant här, precis som alla andra offentliga personer. Om man har gett sig in i leken får man leken tåla.

  Slog Schumacher till Takuma för att han inkräktade på hans privatliv? Visste inte att det var därför. Jag trodde att det var för att Takuma körde på honom i La Source!

  Att visa känslor förare mellan oavsett vad det nu kan bero på är en helt annan sak än att knuffa omkull en närgången fotograf som tar bilder på gridden.

  Kimis primitiva uppträdande kanske berodde på hans uppenbara undermåliga engelskkunskaper? Eftersom han inte kunde ta till munnen blev det knuffen istället. Vad vet jag?

 14. Geeez. Kanske tänkte han att det det skulle vara roligt att köra bil på toppnivå?

  Hur jag vet vad fotografen tog bilder på? Har du sett filmen?

 15. MR. Medeltid

  Om man vill köra bil på toppnivå får man nog vara beredd på sådana här saker utan att totalt flippa ur. Han är inte kvar på sitt utedass i Finland.

 16. Okej. Be a hater.

  Men om du tycker att misshandel från Schumi är bättre än en liten knuff på en fotograf så borde du kanske tänka över dina värderingar.

 17. bipen

  Tycker det ser ut som att orsaken till att Kimi puttar bort honom är att han trampar på Kimis grejor och att det inte alls är att han är för nära med kameran. Fult normalt och så skulle jag själv gjort om någon trampade runt på mina grejor. Fotografen verkar ju inte så tagen utan reser sig ganska bums upp igen utan att t.ex. börja gruffa tillbaka. Synd att man inte hör vad de säger varandra efter Kimi tagit av sig hjälmen.

 18. Stefan Alsenmyr

  Jag tycker också att Kimi inte gjorde något fel. Framför allt med tanke på upprinningen som beskrivs. What comes around goes around, som man säger…

  (tråkigt att denna site också slutligen drabbats av anonyma kommentarförstörare…)

 19. Fredrik

  Man kan ju tydligt se innan han knuffar att han ser neråt på väskan som fotografen står på, så det är nog största orsaken till knuffen..
  Helt ok gjort.

 20. Lisa

  Åh, är det den snubben?! Han tar alla bilder åt Grandprix.com till exempel, han har sin speciella signatur nere i högra hörnet.

  Tror på hans förklaring att han inte trampat på väskan. Det ser inte så ut på videon, väskan står där snyggt och prydligt efteråt och ser fullständigt orörd ut.

  Titta på denhär bilden till exempel

  http://www.grandprix.com/jpeg/phc/pbri08/sun/alonso1-lg.jpg

  Hur uppe i nosen på Alonso måste han inte ha varit när han tog den? F1 förare är vana vid detta och även om den nog kan vara jobbigt ibland så måste de vara professionella nog att stå ut med det.

  Nä skärpning Kimi, att bete sig som en hysterisk barnunge på gridden är inte bra för din s.k “Iceman” image.

  Att sen en förare tvålat till en annan i stridens hetta är en helt annan sak. Hade Kimi gett Hamilton en smocka i Canada hade jag haft FULL förståelse. 🙂

 21. MR. Medeltid

  Bra att sanningen kom fram till sist. Precis som jag trodde höll sig fotografen inom normalt avstånd, steg inte på några väskor och hade all rätt på sin sida.

 22. Olag

  Där står en kamera man precis sidan om oxå… Hade det skett när Kimi inte varit på jobb så hade man förstått han men detta här var fel. Då får han köpa lite koner och sätta runt sig om han vill vara ifred. Undrar när någon från FIA eller liknande ska komma med en kommentar.

  Är säker på att om Kimi hade fortfarande kört för McLaren hade det blivit ett straff..

 23. Lisa

  He he ni McLarenfans är litet paranoida, Olag 😉

  Klart att det inte kan bli något straff eftersom det inte finns något i FIAs reglemente som säger att man inte får knuffa fotografer.

  Det enda regel som kan komma ifråga är väl den gamla vanliga “bringing the sport into disrepute” och jag tror knappast ens FIA kan hävda att Kimi gjort det oavsett vilket team han kör för.

 24. Olag

  Man vet aldrig när nästa straff kommer. Det är en del av tjusningen att hålla på McLaren 😉

 25. MR.MEDELTID håller du också på McLaren? 🙂

  Känns som att denna konversation börjar urarta lite. Om du är så arg kan ju du anmäla han istället.

  Go Kimi!

 26. MR. Medeltid

  Heh, tror du att man ska lägga ned tid på att anmäla någon som kör Ferrari? Tror du jag har någon chans? Njae.

  GO McLaren!

 27. Wag the dog

  “Man vet aldrig när nästa straff kommer. Det är en del av tjusningen att hålla på McLaren”

  Vet inte om jag förstår dig rätt – men gillar du att bli straffad eller gillar du att McLaren blir straffade eller är det bara ovetskapen om att ett straff kommer för att de ofta bryter mot reglerna?

 28. Olag

  Eller vetskapen att om det är lite tveksamt om ett straff ska utdelas. Får McLaren det medan andra team kan klara sig.

 29. Vill bara passa på att säga att jag inte håller på Ferrari. Om jag “håller” på något stall skulle det vara Honda eller Toro Rosso. Men jag kan väl inte säga att jag håller på dem heller då jag snarast är gladare ju jämnare tabellen är.

  Däremot tycker jag att det är tråkigt att McL och Ferrari har så mycket att säga till om inom sporten (men det är en annan debatt).

  Att man sedan tycker att det är bättre att slå till någon för att de klantat sig på banan är mer ok än att putta omkull en fotograf är fortfarande för mig oförståeligt. Gör det under en fotbollsmatch och du kan räkna med en fin avstängning.

 30. Lisa

  Nåja jag har väl inte sagt att det skulle vara bättre, (det är väl aldrig särskilt bra att slåss eller knuffas?) – bara mer förståeligt. Adrenalinnivåerna är skyhöga, du gör allt för att vara så snabb som möjligt och sen kommer nån klantskalle och förstör alltihop.

  Du kan inte riktigt jämföra med en fotbollsmatch, det är ju sällan att nån klantar sig så illa där att motståndarlaget blir tvungna att avbryta matchen och lämna WO, men det är precis vad som händer i F1.

 31. Lisa

  Och Olag, glöm heller inte att ditt favvoteam klarat sig undan straff ett flertal gånger – såsom kranlyft in på banan, farlig körning bakom säkerhetsbil, brott mot däcksregler (OK där fick de ett penningstraff men inget mer) Det är lätt att inte se skogen för bara träd…;-)

 32. Olag

  Skomakaren blev knuffad in från sandlådan. Skomakaren bromstesta i Monaco bakom SC. Däcken fick dom betala för. Så skogen är väldigt gles inu 😉

 33. Olag

  Lisa: Glömde att din Favve ordna 2 ggr ett par kronor i böter. När han tyvärr var med i stallet. Tur att det blev kort 😉

 34. Lisa

  Mja ena gången var det faktiskt hans söta lilla teamkompis som startade cirkusen och andra gången hade det kanske varit litet lättare att slippa straff om man låtit bli att försöka dra nytta av andra teams hemliga information?

  Men annars håller jag med dig till 100% – det var väldigt skönt att det blev kort! 😉

  Och nu är vi totalt off topic… :-/

Leave a Reply