Massa om Kimi

Äh, sorry, kunde inte låta bli. Men vi har ju haft en del ordvitsar här på sistone efter Robert Kubicas pole position. Nu dags för Ferrari, och det här var det bästa jag kunde komma upp med. Men! Till tema. Det snackas ju en massa om Kimi Räikkönen och hans framtida teamkollega. Kimi själv verkar sitta bergsäkert i teamet, men Felipe Massa har det surrats en del om. Vilket är det givna dreamteamet inför 2009? Vem bör det vara, kommer någon ny, ligger det något i Alonso eller Vettel-ryktena?

5 comments

Leave Comment
 1. och innan JET kommer in så är det väl lika bra att erkänna att själva ordvitsen i rubriken är lite så där halvbra bara. “massa” är egentligen lite väl talspråk kanske.. “massor” möjligen bättre.. men då blir det lite för lite felipe av det hela..
  ja ja, jag får fundera vidare på något mer fyndigt.

 2. Viktor

  Du vet vart du skall vända dig om är i behov av ordvitsar Daniel. Det ligger i mina västkust-gener 😉
  (själv satte jag ofrivilligt en fin under kvalet då jag frågade en polare “när skall Ferrari masa sig ut på banan då?”)
  Åter till ämnet:
  Jag tillhör skaran som anser att Massa trotts ett antal förarmisstag är värdig en plats i Ferrari. Vi skall inte glömma bort att även Kimi gjort två ganska grova förarmisstag i år. Under racet i Australien var han av banan vid inte mindre än två tillfällen. Precis som för Massa på Sepang var Kimis misstag i Australien troligtvis direkt relaterade till de nya regleringarna av bilarna.

 3. Kongo

  För min del får vemsomhelst utom Alonso ersätta Massa (nästan). Jag ser gärna att han får stanna, men om man måste välja nån så skulle det va kul att se Rosberg i ferrari. Eller alx men det lär ju knappast hända…

 4. Lisa

  Om Massa tycker jag inte. Han är snabb men alldeles för klantig. Han har aldrig slagit en teamkamrat (utom Villeneuve 2004, men att prestera bättre än 2004 års Villeneuve är knappast nån merit, jag tror t.om min mormor skulle klara det)

  Av nån anledning som jag tror stavas nepotism (hans manager är Todts son) har han varit knuten till Ferrari ända sen han debuterade i F1. Tiden med MS lärde honom nog en hel del, han HAR blivit bättre, men enligt min uppfattning finns det en hel drös med förare som skulle förtjäna en plats hos Ferrari mer. Men föralldel, som komplement till Kimi duger han väl, även om han har haft (har fortfarande) svårare än de flesta andra förare att anpassa sig till ett liv utan elektroniska hjälpmedel.

  Mitt tips är att Ferraris föraruppställning 2009 blir densamma som 2008, såvida inte Massa snurrar till det en massa fler gånger…(f’låt!) 🙂

Leave a Reply