Massa-Sutil-incidenten under Valencias Grand Prix

Felipe Massa fick ju en saftig böter efter sitt pit stop med påföljande incident då Sutil kom farandes. 10.000 Euro fick han väl för det tror jag. Jag tyckte det såg helt klart ut att Massa gick ut för tidigt, eller släpptes för tidigt. Direkt efter gick Massa ut och började gnälla och skyllde på Sutil, men ok, vart ska Sutil ta vägen? Han är ju klar och på väg ut på banan, det är ju knappast någon högerregel här eller..

Men helt enkelt är det ju inte heller att se. Nu har jag kikat på den här videon flera gånger.. den är hårfin, inget tvivel om det. Men visst är det så att Massa borde släppts ut senare för att först släppa förbi Sutil? Video;

4 comments

Leave Comment
  1. Lisa

    Jag tror det står i reglerna ungefär “det åligger varje team att inte släppa iväg en förare förrän det kan göras på ett säkert sätt” eller något sådant. Det är litet luddigt, vad som är “säkert” eller inte kan ju alltid diskuteras och lämnar alldeles för mycket utrymme för godtycke. Jag tycker det vore bättre om en vanlig hederlig utfartsregel gällde.

  2. Meister

    Har för mig om att bilen som ligger i fastlane har förkörsrätt när den kommer nära någon annans pitbox oavsett om den är varvad eller inte.

  3. Så är det i vanliga trafiken också, om någon påbörjat omkörning så får du inte också göra det samtidigt, vilket påminner om Massas incident.

Leave a Reply