Rykte placerar Bottas i Ferrari, och Räikkönen i Haas F1

Ferrari-logo-yellow

Väldigt stilla på nyhetsfronten, och då är det ju tur att det är full fart på ryktesfronten! Här artikel från NextGenAuto, översatt via Google Translate, som gör gällande att Bottas signerat ett pre-contract med Ferrari.

Som i sin tur skulle innebära att Kimi får erbjudande om en plats i Haas F1, från 2016. Inte riktigt troligt att Kimi skulle gå med på det och fortsätta köra i så fall, men ett rykte är ett rykte..

 

Transfermarknaden är redan börjat röra, bara fyra slag efter starten av säsongen. Det finns uppenbarligen Mercedes badkar 2016 inblandade men Lewis Hamilton verkar ha låst denna möjlighet även om avtalet är fortfarande inte undertecknat.

Rykten istället fokusera runt badkaret av Kimi Raikkonen. Ferrari har en option till hans fördel på finländarna för ytterligare två månader, men kan de andra förare göra ännu bättre?

Det finns några dagar, Mikka Hakkinen höjde Bottas spåret för Ferrari. Mästare Dubbel världen förvaltar (med Didier Coton) Williams förar karriär och han uppenbarligen skulle se hans skyddsling utvecklas.

Enligt källor, hade Bottas redan tecknat ett pre-avtal med Ferrari. Otvivelaktigt galna säsongen, som smeknamnet britterna är på!

Vad skulle hända då Kimi Raikkonen? Rykten skickar i B-laget i Ferrari, Haas, som kommer att göra sin ankomst 2016. Det är osannolikt att Kimi hade velat fortsätta i F1 under dessa förhållanden.

Om Bottas skulle faktiskt gå Ferrari kunde sin plats på Williams fattas av Pascal Wehrlein, Mercedes reservförare. I utbyte för en trevlig rabatt på motorförsörjningen räkningen …

1 comment

Leave Comment
  1. Mayol

    Tror nog att det är mer sannolikt att helvetet fryser än att Kimi kliver ned i Haas för att låta Bottas ta styrningen i Ferrari. Det stinker ganska rejält tonårs testosteron delirium om ovanstående rykte 🙂

Leave a Reply