Schumachers 122 000-kronors-hjälm för comebacken

På tyska Bild.de hittade jag en intressant artikel som tar upp tema hjälm och särskilt Michael Schumachers nya hjälm inför comebacken i Valencia. Allt är nytt och allt är dyrt.. Förstärkt med titan och lite nytt motiv, och sånt är ju alltid kul att hålla ett öga på. Dessvärre inga bilder ute ännu.

12 000 Euro ska hjälmen kosta sägs det. Dekorationen lär bli den vanliga röda färgen, men med två drakar på sidan. Dessutom de sju stjärnorna på toppen som han haft tidigare. Han tog väl hem sju titlar också.. (snyggast är dock fortfarande Alonsos med de där två spelkorten på baksidan för hans två titlar).

Tre stycken hjälmar produceras inför Valencia. En kul grej är att designern heter Jens Munser och har en hemsida här. Han håller visst på med flera andra förares hjälmar, så ganska kul att klicka runt och kika lite. Tillverkaren Schuberth har också en hemsida, men den är inget vidare kul dessvärre.. Senaste nyheten om Schumi är om hans motorcykeläventyr.

7 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Den som BILD publicerat är bara nåt photoshoppat elände, de är j-ligt bra på att photoshoppa på BILD. (glömmer aldrig när de photoshoppade dit ett uppsträckt “fuck you” finger på Alonso när MS-Alonso kämpade som värst!!!)

  Bilderna på MS hemsida visar den nya hjälmen, synd att de är så små och plottriga bara.

 2. Ole

  Schuberth er en av Ferraris partnere, så Schumacher slipper nok å betale for hjelmene. Men jeg tror prisen på 12 000 euro er feil, for når jeg sjekket dette etter Felipe Massas krasj så fant jeg ut at FIA-godkjente hjelmer kostet 3-4000 euro. Og så kommer vel lakkeringen i tillegg. Kanskje prisen Bild har fått tak i er for alle tre? 🙂

 3. kenneth

  faaaan! enligt schumachers hemsida så blir det ingen comeback!!! nacken höll inte

  man har gått o längtat sen nyheten kom ut och nu gick liksom luften ur en….

  nu kan dom lägga ner F1

Leave a Reply