Force India VJM-01 är här.


För att hylla ägaren Vijay Mallya har Force India bestämt sig för att döpa sin utmanare inför säsongen till VJM-01. Dummare namn får man ärligt talat leta efter. Men ok, nu är den i alla fall här. Och just denna presentation får nog sägas vara säsongens mest spännande (vid sidan av Honda kanske) eftersom man vetat om att det skulle komma något nytt. Nu är den väl inte så där våldsamt spännande kanske. Lite vit och guld och lite tungsten-grått (har jag läst att det ska vara). Ännu har inte så många bilder kommit ut, motorsport-total har som vanligt några ute i sitt galleri. Kolla in detaljer på fronten här.

Presentation skedde i Mumbai där Mallya bjöd på (försenad) show framför Gate of India. Video finns på Force Indias hemsida. Bilen är egentligen en ombyggd Spyker, den riktiga versionen kommer presenteras till Australiens Grand Prix. VJM-01 kommer testköras första gången den 25 februar i Barcelona.

3 comments

Leave Comment
  1. kikat på den där ett tag nu. får väl säga att den framstår som ganska ful ju mer man ser på den. ärligt talat rätt tråkiga färger. vit som grund på en racer är jag osäker på. och guld tror jag kommer se ganska smutsigt ut när den är ute på banan.
    men får väl se lite mer när testerna drar igång i slutet av månaden.

  2. Lisa

    Jaha…då har vi två vita bilar längst bak i fältet då…

    Honda (om inte ett under sker) och denhär.

    Om jag får lägga till en (iofs helt ovidkommande) stylingsynpunkt också, så ser det gräsligt ut med ett brett band i avvikande färg på overallerna. Dessa är inte fullt så fula som McLarens overaller, dock. 🙂

Leave a Reply