Klien, Liuzzi, Rodriguez, van der Garde eller Ralf? Vem kör med Sutil i Force India nästa år?

… och blir ens Sutil kvar i teamet? Frågetecknen runt förare i det nygamla Force India är många. Nästa vecka drar dock tester igång och då tar både Antonio Liuzzi och Christian Klien plats bakom ratten i Barcelona. De båda är på jakt efter en plats i något team till nästa år och Klien skriver idag på sin hemsida (ganska snygg faktiskt. F1bloggen diggar snygga hemsidor i F1) att han kommit överens med sitt nuvande team, Honda där han är testförare, om att han får leta efter plats i annat team. Sutil är klar som förare för nästa säsong, men det vore väl inte omöjligt att han ryckte upp ett snäpp till något bättre team, beroende på vad Alonso gör kanske. Annars kommer nog den flytten om ytterligare en säsong.

Force India har också klart med testförare, spanioren Roldan Rodriguez och Giedo van der Garde. Framför allt den första har uttalat sig klart om att han önskar att ta plats brevid Sutil redan till 2008. Det snackades lite om att Liuzzi kunde få plats hos Williams, tills det att de valde Nakajima i stället. Ralf är ute ur Toyota och har väl inte uteslutit Spyker/Force India heller. Men ett hel-tyskt förarteam?

6 comments

Leave Comment
 1. Mavin

  Nä jag tror inte någon av dessa förare kör med Force india… Kartakeian eller har han nu heter är nog den som kommer ta över styrpulpeten och ratta in Indien i sista ledet.

  Däremot så finns det tydliga signaler på att Alex Danielsson kommer sitta i Torro Rosso nästa år. Metro ska vara den stor spnsorn tydligen. Enligt min far som jobbar för FIA så tror han på 90% chans iaf. Vi får väl hoppas. I så fall blir han väl nummer 6 av svenska F1 förare genom tiderna.

 2. alright, alx i toro rosso hade varit grymt. men de har ju lite fullt på förar-fronten, en av sebastians får gå till något annat team i så fall. fast klart, red bull har fingrarna i alla möjliga syltbrukar inom f1 nu för tiden. och alx lät ju ganska säker på att han hade en plats på g nån stans i någon intervju sist. lär få återkomma till det där..

 3. by the way, nu rapporterar flera källor på nätet (mer eller mindre initierade som alltid) att också ralf kommer att testa för force india. han kommer köra i december verkar det som, och inte under testet som kommer nu snart.

 4. Mavin

  Oj, Ralf i force india, det hade man inte trott men han kanske kan lyfta teamet en hel del eller inte 🙂 Hans ojämna form är ju inte att leka med.

 5. Mavin

  Det måste kännas bittert att gå till det sämsta stallet och att behöva tävla om en plats för att få den… skulle hellre retirera och börja med folkrace än att sjunka så lågt 🙂

Leave a Reply