Bilder på Lotus F1s bil ute – blir det den fulaste bilen på gridden?

lotus-logoDet surrar om lite bilder ute på nätet som är en modell av Lotus kommande F1-racer. Modellen presenterades under dagen när det blev klart att man säkrat en plats på gridden nästa säsong.

Bakom Lotus står ju intressen från Malaysia, vilket speglas i designen.. Det är tidningen Malaysian Insider som har bilderna. Nu ska det väl sägas att det här inte behöver betyda något alls när den riktiga designen väl ska bestämmas. Man får väl våga hoppas att de går mer mot svart och guld än mot rosa och gul.. Det hela verkar vara ett projekt för att ena nationen, tidningen skriver så här;

The team’s future design, manufacturing and technical centre will be purpose built at Malaysia’s Sepang International Circuit, the FIA statement said.

1Malaysia is Najib’s platform for uniting Malaysians irrespective of ethnicity and creating a performance based culture.

The concept has gotten mixed reviews as some have praised its objectives while others have criticised its vagueness, which Najib says is deliberate.

För lite inspiration spana in det där snygga Lotus-flygplanet jag skrivit om en gång tidigare + spana in länkarna i kommentarerna där för sjukt snygga bilar.

Samtidigt, om man ska säga något om färgerna på bilderna, snygg är den ju inte. Men frisk, det är den. Hade nog sett lite kul ut ute på banan.

Uppdatering:

Kom att tänka på den där affischen (+ en ny i kommentarerna) som jag skrev om tidigare där alla F1-bilar från 1950 till 2004 finns med. Värd att kolla in för att minnas lite sköna liverys genom tiderna!

25 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Om det där är en modell av en kommande bil ligger de risigt till. Nåt mer regelvidrigt får man leta efter, FIA får tuppjuck om de kommer dragandes med den där! 😛

  Men å andra sidan tror jag inte de har nån bil alls än, det är väl nån gammal modell de skrämt upp nånstans. Liknar en Renault 2006, tycker jag.

  Annars blir jag bara godissugen när jag ser den…

  • Mr Smith

   Upplys gärna oss ovetande om det regelvidriga. Om vi bortser från det estetiska så är det ju praktiskt om man kan skilja bilarna åt. Red Bull/Toro Rossos likhet tex borde inte vara ok enligt reglerna.

   • Magenus

    Diverse fula vingar som sticker ut till höger och vänster. Framvingen ser väldigt smal och i övrigt lustig ut. Dessutom har den mönstrade däck (fast det regnade ju lite i Malaysia i år iofs).
    Vad det gäller Liveryn så ger den mig starka kräkvibbar.

    • Mr Smith

     Jag trodde ni menade att det var något med färgerna som inte var ok. Att det inte är exakt såhär den kommer att se ut aerodynamiskt, det tog jag för givet.

  • ja, det där är väl en modell efter förra årets bilar, men med ny livery. så det är nog designen som (kan vara) det intressanta här, så får man ju hoppas att de tar fram en egen bil. lite kort om tid för det nu bara..

   • Lisa

    Inte förra årets, den har ingen nosbrygga och inte så mycket winglets. (och ingen hajfena) Framvingen är typiskt 2006 och nosformen påminner mycket om Renaulten.

    Skulle t.om vilja påstå att det där är en gammal världsmästarbil i polkagrisdräkt! 😀

 2. Johan R

  Nog för att svart och guld-Lotusarna som Ronnie körde var snygga(-st), men det var ju JPS färger, inte Lotus. Innan sponsorerna fick bestämma färgen (fram till och med 1967) körde Lotus med “British racing green” och gul rand. Sen var det rött vitt och guld ett tag, för nåt annat cigarettmärke.

 3. Sebastian

  Med den liveryn kommer de bli utkastade enligt paragrafen “bringing the sport into disrepute”… fy faaaan… 😮

  • Anders

   Det är ju som att Renault indirekt erkänner att man faktiskt fixade resultatet i loppet! Förmodligen smart beslut att offra högsta hönsen för att blidka Wmsc-herrarna. Frågan är väl om man vill fortsätta medverka i sporten efter att ha sänkt sitt eget varumärke till den här nivån? Om man nu får fortsätta efter det extraordinära mötet…

   Satans trist att sånt här ska behöva komma nu iaf, sporten behöver ju inte alls synas för de här sakerna i media 🙁

 4. Anonymous

  Haha! Villket skämnt, Lotus kommer mörda han som tar hand om liveryn.

  Undra om dem behöver lite reklam 😀

  Om dem blir vm ledare så är det ett bra sätt att inte visa areodymen och att spara på hemligheten, sedan tror jag att inte många förare som kör frivilligt för skämnt teamet (Lotus), kanske Badoer? Han gör ju bra resultat 😀

  Man skäms inte att göra F1 billar nuförtiden 🙂

  Ps: kan se för en gångs skull skilnad på bilarna när det ös regnar !

 5. da dawg

  blir sugen på den där spiral-isglassen när jag ser den =d

  Varför envisas med att måla dom fult när man kan måla dom fint?

  Svart och guld hade varit perfekt

Leave a Reply