McLarens MP4-12C är här

Inte 100% Formel 1, men kopplingarna finns ju där. När Ron Dennis slutade på McLaren fick han ansvar för deras sportbilar. Tidigare har jag ju bland annat skrivit om att Lewis Hamilton höll på att vinna sig en sån där F1 LM om han kammat hem två VM, men så blev det ju nu inte..

Men, nu är i alla fall McLarens Ferrari-utmanare på sportbilssidan här. Och så tokig ser den ju inte ut;

Mer ska komma upp på mclarenautomotive. En grej som är lite kul med den nya bilen är att det är en McLaren-motor i den, i den gamla LM satt det faktiskt en BMW.

Bland övriga detaljer som jag snabbt läst mig till är den utrustad med brake steer technology, dvs att däcken bromsas automatiskt för att undgå understyrning i kurvor i hög hastighet. Något som McLaren kom på och utrustade sina F1-bilar med i slutet av 90-talet, till det förbjöds av FIA.

Oavsett, för det mer tekniska finns bättre sidor att kolla in. Snart Monza!

8 comments

Leave Comment
  1. fast den där senaste ferrarin hade ju en grym instrumentpanel. minns inte vilken modell det var nu, men har för mig att den var snygg. håller med om att den här mclaren är si så där.

  2. Olag

    Man bryr sig inte om panelen när man kör sådana bilar…
    Jag fick äran att provköra en Lamborghini i somras och jag minns inte hur den såg ut inuti utan jag minns bara att hastighetsmätaren rörde sig fort och upplevelsen att köra. 🙂

    Men fula är dom inuti håller jag med om..

Leave a Reply