Sprickan i McLaren

Det är inte Rift Valley ännu, och inte Grand Canyon eller Thingvellir heller. Men det verkar uppenbart att det finns en spricka i McLaren mellan de två förarna Alonso och Hamilton. Och den sprickan verkar växa bredare för var dag som går.

Redan efter Monaco och den ev. stallorder-utredningen blev en spänning i teamet tydlig. Särskilt Hamilton gjorde, som f1bloggen skrivit tidigare inför Kanada, klart att han till varje pris skulle försvara sin position. Guardian refererar nu Alonso från en intervju i spansk radio, som på det sistone verkat lite bitter och gnällig, att allt verkar gå Hamiltons väg och inte hans;

From the first moment I wasn’t comfortable with everything. It’s an English team, with an English team-mate. You know that all of the help goes his way. I’ve understood that from the first moment and, well, I’m not moaning about it.

Nähä. Enligt planetf1 säger Alonso till samma radiokanal att spansk media visar mer respekt än den brittiska. Snacka med Svennis om det.

Att det skulle uppstått problem för Alonso, som ju faktiskt är regerande världsmästeare, för att hans brittiska team tog in brittisk nykomling verkar mer som en dålig ursäkt. I Kanada visade Alsono själv upp en del osäker körning som knappas kan haft med bilen att göra (alla de där turerna ut på gräset). Nu på onsdagen har också McLarens boss Ron Dennis varit ute och kommeterat att Alonso och Hamilton har ett positiv och växande samarbete. I övrigt har båda förarna samma förutsättningar enligt Dennis;

However I can categorically state once again that both drivers have equal equipment, equal support and equal opportunity to win within the team and both Fernando and Lewis know and support this.

Kanske är det här skon klämmer för Alonso, att inte få en något bättre bil, något bättre service och förhoppningsvis något bättre resultat? Det är upplagt för fortsättning och ett spännande lopp i USA på söndag.

Bild från mclaren.com

Leave a Reply