Marcus Ericsson testkör för Mercedes GP!

Nu är det klart att Marcus Ericsson kommer testköra för nya Mercedes GP, tidigare VM-vinnare Brawn GP, nere i Jerez. 1-3 december genomförst testerna. Ericsson imponerade sist i Macau under Formel 3-VM.

Mercedes gjorde ju nyligen klart med Nico Rosberg som förare. Den andra platsen är fortfarande öppen, men det ryktas om både Kimi och Kobayashi.

Så här skriver autosport;

Conway, Ericsson to test for Mercedes

By Jonathan Noble Thursday, November 26th 2009, 09:52 GMT

Briton Mike Conway and Japanese Formula 3 champion Marcus Ericsson will join Mercedes Grand Prix for the young driver test days at Jerez.

Indy Racing League racer Conway was a test driver for the outfit when it was owned by Honda in 2007 and 2008, and is scheduled to run on all three days of the test that is restricted to drivers without vast race experience.

The test takes place at the Spanish track from 1-3 December.

Ericsson impressed with his campaign in Japan this year, and his year ended strongly when he took pole position for the Macau GP qualification race last weekend.

Marcus har en hemsida som uppdateras väldigt sällan, och en blogg på AB som uppdateras lite mer ofta.

Marcus kommer testa alla tre dagar, på eftermiddagarna, visar listan över vilka förare som finns på plats som banan i Jerez har lagt ut på sin hemsida här.

Edit: Tack för alla tips! Har varit bortrest kort och inte kollat e-post under dagen som ni märkt.

Mer i media (DN, AB, SVT, EX, SvD, TV, AB, SR,).

18 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Det här är ju kul. Lite plåster på såren under Kimis permanenta sabbatsår. Kanske vi kan ha en ny ronnie peterson på plats i australien/bahrain/wherever om några år 🙂

 2. FINNPWRUSA

  Verkligen kul! Om det går bra finns det ju säten för 2010 i andra stall än Merc också…. oddsena har ju klart ökat för all duktiga förare med det nya större startfältet… så, igen om det går bra, kanske inte 2010, eller ens 2011, men chansen finns… kanske test förare…??

 3. Erik R

  Det är verkligen tuffare för nya förare att ta sig in i F1 nu med rådande testförbud. Tidigare har rookies ofta kört massor med tester i ett eller flera år innan de körde sitt första GP. Dagens rookies har i bästa fall försäsongens tester att lära sig hantera en F1-bil. Det gör också att teamen blir mindre villiga att sätta in en ung talang om ordinarie förare blir skadad eller underpresterar.

  Jag skulle gärna se att man tillät några testdagar per säsong, där begränsningen är endast rookie-förare och att inga nya delar får användas.

    • Erik R

     Jag menar att man borde ha ett flertal sådana tillfällen under själva GP-säsongen. Jag har i alla fall inte hört att nåt sånt skulle ha funnits under årets säsong.

     Å andra sidan kunde ju teamen låta sina unga testförare träna på fjolårsbilar, ungefär som Ferrari gjorde med Schumacher i år. Det tycker jag är helt OK.

    • FINNPWRUSA

     Jo testing borde hända oftare, och förstås vara innom reglerna. Och det med NYA förare, jag menar hur rättvist är det om De LaRosa ger input till McL jämfört med t.ex. Marcus till Merc… not at all…

     Teamena vill ju testa och jag vet att vi skall spara men hur mycket billigare är det att ta 15 nya delar in för varje race fredag, testa dem och sen göra ett sekunds beslut om vad man skall ha på bilen lördag… jag tror INTE detta system är billigare!?

     Nä, de e en bra ide att testa delar, bilar och nya unga förmågor någorlunda regelbundet… injengörerna får bra data, bilarna får en workout, publiken får en extra show, nya förare får erfarenhet, VI får se nya förare och vad de kan göra med materialet… +++ om du frågar mig.

     P.S. Har ni sett videon på youtube med Hammond som vad jag tror/tycker är/torde vara en okej förare köra en F1 bil? Det verkar inte lätt….??

     Lite träning för ‘the young ones’ verkar rätt, vi vill väll inte att de skall vara i vägen och skapa olyckor då de kommer ‘med’….???

    • TQ

     Både Alx Danielsson och Björn Wirdheim kunde ju bemästra F1orna, så det ska nog gå bra för Marcus 🙂 Alx har väll testkört den bilen som Hammond kör i klippet?

 4. Anonymous

  äntligen!! Jag hatar all den här fotbollen! BARA MARCUS! Bryr mig inte om Zlatan!!!!

  Hoppas att du sätter track record Marcus 😉 Då kommer du vara super HERO!!

 5. Björn

  Det verkar inte bli ngn körning för Marcus idag. Iallafall inte enligt F1today.nl som rapporterar live.

  Urklipp och google translate:
  “Turvey och Ericsson i väntrummet
  14:54 – Det ser ut som Oliver Turvery Marcus Ericsson och minst en dag att vänta på sin Formel 1-test debut. Båda männen skulle eftermiddag meddelade att gå in och Brawn McLaren / Mercedes GP, men det är osannolikt att dessa grupper för de sista två timmarna av dagen på ett inlägg utbyte.”

Leave a Reply