Nya rykten om Kimi Räikkönen som ersättare för Mark Webber i Red Bull 2011

kimi

En story som blommade upp under Australiens Grand Prix var starkare rykten om att Webber skulle ge sig efter årets säsong. Tror han har ett kontrakt som går ut i år. Nu kommer fler rykten om att han ersätts av Kimi Räikkönen till nästa säsong.

Det är tyska Bild som har storyn här och som menar att planerna är mer konkreta än man tidigare trott. Kan hålla med om att Kimi i Red Bull skulle spetsa stallet till en ordentlig utmanare. Dessutom, med Schumi tillbaka, Alonso i en Ferrari och Hamilton och Button i McLaren.. tja, det hade ju lagt till rätta för en spännande säsong..

motorsport.com har också en artikel om storyn här, och skriver;

RBR team boss Christian Horner recently admitted that hiring Raikkonen for 2011 is an “interesting idea”, and speculation about Webber’s expiring contract was re-fired this weekend when Lewis Hamilton tipped the Australian to retire.

Lite osäker på det där, det var väl Sebastian Vettel som hintade om att Webber kunde ge sig?

Men ok, själva storyn är ganska tunn än så länge, verkar inte vara mer än just rykten. Men spännande är det ju.. Verkar väl dessutom som att Kimi trivs för bra i rally för att gå tillbaka till F1?

Har man inget annat för sig så kan man ju alltid kika förbi på Kimis hemsida och se bilder på honom eller hans två motorcyklar.

41 comments

Leave Comment
 1. Patrik

  Förhoppningsvis så får Massa kicken från Ferrari efter årets säsong och Vettel tar hans plats. Jag är less på att se Vettel i Red Bull, han kommer inte vinna VM om han stannar kvar där.
  Sen kan de para ihop Kimi med vem de vill i Red Bull.

  • Fredde

   Det låter som du är ett vettel fan ? då undrar jag varför du vill att han ska vara stallkompis till alonso?
   Har du inte sett under årens lopp hur hans stall “kompisar” har haft det, Alonso kräver mkt resurser av ett stall, och hans stallkompis får det som blir över. Alonso funkar på samma sätt som med schumi, Du såg väl hur han viftade åt stallet vareda gång han passerade depåmuren. “-säg åt Massa att flytta på sig”
   Så sammanfattat kan man säga att är man en rockie och vill lära sig, är det kanon att ha Alonso el schumi som stallkompis, men vill man bli världsmästare får man nog se sig om efter nån annat stall.

   • Patrik

    Är inte ett Vettel-fan. Men lite imponerad är jag av hans körning. Han kör som en världsmästare men det kommer aldrig räcka i Red Bull. Han måste byta till nått av de (ännu) större stallen och där är såklart Ferrari förstaval.

 2. tomppi

  mina 2 favoritkuskar i samma stall, det skulle vara härligt………………….. men som sagt det är bara spekulationer

 3. Mikael

  Har för mig att Vettel har kontrakt till 2011 så Vettel kommer inte till Ferrari nästa år! Tror inte att Red Bull skulle släppa honom!

 4. Sebastian

  Ryktet är Kubica > Ferrari istället för Massa. Och vilket jävla lopp han körde igår. Man blir ju alldeles varm inombords.

  Mark Webber är snabb men gör för mycket misstag. En serie misstag under loppet igår, ett ödesdigert misstag i kvalificeringen i Bahrain.

  Jag tror Vettel gillar Redbull, glöm inte att Hamilton fick bryta för bromsfel förra året, så man kan inte skriva av Redbulls tillförlitlighet i år ännu.

 5. Pelle

  ta inte tillbaka denna finne till F1 , hans personlighet håller inte. Visst kan han vara skän med sina komentarer osv men i slutändan håller han inte ….

   • Pelle

    mediakåt får du nog vara om du ska köra F1. Vi behöver väl inte höja tonen här och tro att Kimi kan “bjuda på sig själv” ,för det är han för dålig på. Det är många inom F1 som är lite stroppiga. DOm får nog kolla på Rossi MGP hur man ska vara för att lock till sig fans. En ren pajas…det är nog medicinen !

    //Pelle

  • phixx

   Hans personlighet håller inte? Det är det dummaste jag hört. Så bara för att han helst slipper mediahetset så skulle han vara en sämre formel 1 förare?

  • Wag the dog

   Håller med. F1 handlar inte bara om sport, det är underhållning och marknadsföring också. Kimi surar för mycket. 🙂

 6. MaxF1

  Tveksamt att Kimi kommer till F1 nästa år eftersom han själv sagt, att vinna ett rally-VM betyder mer för honom jämfört med hans F1-VM titel från 2007.

  Och han kommer inte vinna rally-VM i år och knappast nästa år heller (om han kör) då han behöver mycket mer erfarenhet. Han har dock bra förutsättningar att avancera i rally då han har ett topp stall (citroen) och red bull bakom sig.

  Kimi har även sagt att hans beslut kommer i mitten av säsongen om vilka planer han har för 2011. Hoppas verkligen han kommer tillbaka, och han kan säkert komma långt hos Red Bull (om bilen håller).

 7. Lisa

  Och varför i hela halva friden skulle Ferrari sparka Massa? :/ Kan nån ge mig en förklaring på det? Jag är inget Massa-fan men grabben kör bra och är snabb. Går inte att komma ifrån. Finns absolut ingen anledning att sparka honom.

  Kimi får f.ö gärna komma tillbaka i vilket team det vara må. Who cares?

   • Lisa

    No offenece – men du kunde kanske läsa igenom de argument som är för handen i den debatt som är för handen åtminstone och svara på dem.

    Du framstår mindre som en komplett idiot på det viset.

  • Anonymous

   Det snackas alltid skit om Massa, kanske för att han är för vanlig och lite ödmjuk. Man kanske måste vara bad boy och ha filmstjärnelook för att passa bloggarna på denna sida.

   • Lisa

    Jamen Massa är ju faktiskt litet småsöt…;)

    Allvar – Massa är inte bara vanlig och ödmjuk – han är en jävligt bra förare också. ´’

    OCH detta kommer från en Alonso-fan 100 %. (ni kan säkert hitta cv om ni letar litet)

    Massa är en duktigt förare och att underskatta honom gör man om man vill framstå som en fjolla. Jag gör det inte.

    • Fredde

     Håller med dig, Lisa, killen är snabb, kan stallet, och det bästa, han är ödmjuk och det kan passa Alonso bra, (bättre än hamilton iaf) 😉

     Var riktigt orolig att ferrari skulle ge vika för Alonsos påtryckningar på slutet av loppet. Men som tur var så verkar ferrari köra sina förare som 2007-2009, “låt bäste man vinna” fram till slutet på säsongen dåman självklart favoritiserar den som har bäst chans att vinna.

    • säkert helt rätt.. men… han är lite boring va? lite intetsägande.. ok, racing handlar om att komma först i mål, men ändå. en kimi, vettel eller alonso föredrar jag alla gånger. jag gillar till och med hamilton bättre än massa, och då tyckte jag hamilton var i smörigaste laget i början..

    • Lisa

     Meh! Så trevligt att vi är överens.

     Frånsett att Alonsso överhuvutaget inte kom med några påtryckningar whatsoever vad jag vet. (låt dig inte förvillas av Brundles frustrerade kommentarer att Ferrarri BORDE låta Alonso passera…)

    • Kenneth

     lyssna på flitiga Lisa nu! hon är anställ av ferrari och gift med Alonso! så hon har full koll på vad alonso säger och gör *LOL*

    • Johan Andersson

     Måste bara ge några synpunkter.

     Massa tog nästan titeln 2008 en poäng ifrån avgjort på sista varvet sista racet, Är det inte imponerande? Det slutade för övrigt 6 – 2 till massa mot kimi i antal vunna race.
     Jag anser ju att kimi är en bättre och intressantare förare men han är inte långt före.
     Och ska vi dra några slutsatser efter årets två race så är det att han är att räkna med, Hans bästa inledning på en säsong någonsin.
     Nu är jag visserligen rätt säker på att han inte klarar hänga på Alonso hela året, han är inte jämn nog.
     Men en dark horse är han och kommer knycka många poäng för andra topp förare.

  • Patrik

   Alonso kommer skina i år, Massa kommer inte. Goodbye söta kontrakt. Har aldrig gillat snubben och tycker fortfarande inte att han ska ha en plats i Ferrari.

   • Anonymous

    Lille Patrik, jag tror varken Ferrari eller Massa bryr sig om vad självgoda bloggare tycker. Vi vet bara en bråkdel om vad som händer med förarna personligt och om diskussionerna i stallet och de som jobbar där. Det finns allt för mkt yttre omständigheter som gör en vinnare. För många besservissers i denna blogg, sandlådenivå?

  • Sebastian

   Massa är snabb över ett varv men gör misstag i ett lopp. I likvärdig bil tror jag Kubica slår Massa. Jag tror Ferrari vid varje givet tillfälle vill ha de snabbaste förarna de kan få tag på. Nästa år är det nog Kubica och Alonso. Men det beror ju lite på hur Massa står sig mot spanjoren från Oviedo…

   • Magenus

    Jag tycker att Massa gör allt färre misstag. Och när han håller på att tappa bilen så har han ofta en grym förmåga att rädda situationen. Något som inte gäller för alla förare i VM. Massa får ta en massa skit för att han är en stabil förare i toppen som sällan gör väsen av sig. Han levererade klart bättre än Kimi i Ferrarin i fjol för att inte säga hur mycket bättre än Fisi han var. Det kan ingen ta ifrån honom.

    Det vore riktigt korkat av Ferrari att skicka honom då han utan tvekan har stor chans att vinna titeln i år och säkert några år framöver om han får en hyfsad bil.

    • Kenneth

     vad grundar du det att massa levererade bättre än Kimi i fjol? dom var ganska lika fram till Massas skada, om inte lite fördel Kimi…. sen vet vi ju hur grym Kimi var efter det…. Han hade krossat Massa…. men tyvärr så gjorde Rubens fjäder det istället

     Massa kan endast vinna när allt är 110% …. men visst han är en bra förare men inte mer!

    • Magenus

     Hur vet du att han hade krossat Massa? Saida är ju död.

     Innan olyckan hade Massa 22 poäng och Kimi 10 poäng

 8. Antonio

  Det vore kul att se Kimi i F1 igen. Håller inte med om att han saknar personlighet. Han är ju the Iceman! Tror definitivt att Kimi skulle lyckas bättre i Red Bull än Webber gjort.

  Jag vill inte se Vettel i Ferrari. Inte än på några år i varje fall. Massa tror jag snart lämnar F1. Alonso har ju redan visat i årets två lopp att han är mycket snabbare. Massa kan i bästa fall bli en ny Barrichello, en kille som harvar runt och blir hopplöst ifrånåkt av teamkollegan men gör ett hyggligt jobb tack vare sin erfarenhet.

  Alonso och Kubica i samma team? Varför inte, vad jag förstår är de goda vänner och det är ju alltid något. Annars hoppas jag verkligen att Kubica når framgång i Renault.

  Vem var det som skrev att Alonso viftade frenetiskt för att Massa skulle släppa förbi honom? Det jag såg var att Alonso tittade mot depån då han körde förbi. Men det ska man väl göra? All kommunikation ska ju inte gå via radion.

  • Fredde

   Det var jag som sa det, och man ser vid ett antal tillfällen han tittade mot stallet och gjorde uppgivna tecken med handen, och det kan man tolka som man vill, jag tolkar det som att han var mindre nöjd med situationen pga att han ansåg sig vara snabbare än massa men ändå inte tillräckligt snabb för att gå förbi.

   • Antonio

    Jaha, jag såg att han tittade mot stallet men inte att han viftade. Kanske hoppades producenten att Alonso skulle vifta då dem valde att visa just de bilderna i ett antal varv?

  • Anonymous

   Men nu var ju inte ferrarin världens bästa precis och bilen passade inte Kimis körstil till en början men så fort F Massa var borta så fick han bilen dit han ville och han gjorde betydligt jämnare resultat då.
   2008 passade inte heller Kimis körstil riktigt till bilen, han hade betydligt svårare att få upp tempen i däcken.
   Om man ska jämföra alla dom här tre förarna så har Kimi mjukast körstil och F Massa har lite hårdare körstil och Alonso har lite hårdare körstil än Massa.
   Det är därför som F Massa har lite svårare att få upp tempen i däcken än vad Alonso hade och det såg man tydligt uner kvalet till Australiens gp.

   Om man ser till denna säsong (2010) så har Schumi betydligt mer problem med sin Mercedes än vad Nico har.
   Det är för att bilen inte riktigt passar hans körstil riktigt för mycket understyrning på bilen.

   • Magenus

    Säkert sant som du säger. Men argumenten om att massa bara är bra om bilen är bra faller ju här om man säger att samma sak gäller för Kimi.

    Missförstå mig inte nu. Kimi ÄR en bra förare som borde vara i F1 fortfarande. Men Massa är minst lika bra.

    • Lisa

     Vilken förare som helst som skyller på att “bilen inte passar min körstil” har inte i F1 att göra. Men till Kimis försvar tror jag faktiskt inte att Kimi själv nånsin gnällt om detta utan det är mer hans fans som hittar på ursäkter.

     Kimi är bra, men Massa är minst lika bra. Bägge hör hemma i F1. Bra så?

   • Johan Andersson

    Det här med däcken får du nog fundera lite på, om du tittade förra året så var en av de största anledningarna till att Button vann VM att han (och hans bil) slet minst på däcken av alla team.
    Detta var en stor hjälp för att han skulle vinna de inledande racen som körs i varmt klimat. Däremot i Europa hade han mycket större problem för hans däck inte kom i temp.
    Det handlar om en balans mellan däckslitage och att få upp tempen.
    Den som snabbt får upp tempen han sliter också mer på däcken.

 9. Evald

  Oavsett om det ligger något i ryktet i den inte alltid så välrenommerade tyska tidningen Bild, så kanske – jag menar verkligen kanske – Kimi trivs bäst i enklare förhållanden.
  Många människor föredrar faktiskt en stuga vid en insjö, mycket öl, bastu, goda vänner osv framför Monaco och Nice.
  OM det är så, så kanske rally helt enkelt ligger honom närmare hjärtat.

 10. Anders

  Skoj med snack om Massa, jag gillar honom starkt. Synd bara att han inte fick vara världsmästare i mer än tio sekunder(eller vad det var?)

  Det som är intressant är hur många det är som hatar honom.

  Om man sen tittar i statistiken på F1 Dream Team finns han med i 46% av stallen just nu så hans fans kanske är tystlåtna som han?

  Det här kanske även applicerar på Kimis fans?

Leave a Reply