Är Nelson Piquet jr. på väg ut ur Renault? Och i så fall Bruno Senna in?

Pressen på Nelson Piquet jr. ökar för varje dag som går.. Senaste mer eller mindre katastrofala uppvisningen i Kina hjälpte ju inte till heller. Times blogg om Formel 1 har just haft en omröstning där man fick välja ut tre förare att sparka på en gång. Vinnaren är ingen överraskning. Nu är frågan hur länge han får sitta kvar.

Samtidigt är ju Flavio ute och försvarar honom, men det klart, något annat hade ju inte gått. Men jag tror nog på Jenson Button när han säger att de försökte värva honom till Renault för den här säsongen.. Så här sa Briatore nyligen läste jag om Piquet;

“Jesus Christ, it was a very, very bad race. I understand if you spin once, but this was kind of a contest: the more you spin the more points you have. He spun a lot but no points. He needs a normal race. A lot of people spun, not just Nelsinho. People with more experience, from Kubica to Heidfeld, everybody spun. Alonso spun as well. This is just the beginning of the season. At least we have a really good car now ”

Så är ju frågan vem som kommer in. Stackars Bruno Senna som går och hoppas på Formel 1 om dagarna har ju till och med tackat nej till att köra DTM för att sikta på F1 redan under detta år. Nu sist ska visst Bernie själv uppmanat honom att inte binda sig till någon annan serie. Men jag undrar jag.. Att Renault skulle ta en ung förare med känt efternamn och så byta till en annan i samma klass.. Toro Rosso kan vara glada som högg åt sig Buemi.

Resultat från omröstningen;

Piquet 233

Kovalainen 104

Fisichella 88

Raikkonen 71

Nakajima 61

Hamilton 58

Bourdais 39

Barrichello 18

Heidfeld 14

Webber 13

Alonso 10

Massa 7

Button 5

Sutil 5

Vettel 4

Glock 3

Trulli 3

Buemi 2

Kubica 1

Rosberg 1

15 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Jag håller med Flavio. Ge Piquet en eller två lite mer normala race att visa att han inte duger. Sen kan de kasta ut honom.

 2. Sebastian

  Utan den nya bottenplattan så hade nog inte Alonso varit så glad heller… Intressant att 4 pers ville sparka Vettel på stubben… och 5 vill sparka Button. Känns riktigt seriöst.

 3. HENKE R26

  Nu har det varit tråkiga omstämdigheter i början av denna säsong, och visst var det fler än Nelson som snurrade. Minns Nelsons fina körning på Hochenheim 2008, med lite flyt och bra
  staregi så kan han leverera bra resultat. Men visst, han har en bra bit upp till sin stallkamrat och den övriga toppen så han kan nog börja känna lite press nu, det gör nog inte körningen bättre för Nelsons del.

 4. Lisa

  Framför allt kvalificerar han uselt, han har varit mellan 0,5 och 0,6 sek slöare än Alonso i Q1 alla tre gångerna (och Alonso kör knappast fullt i Q1). Ska man starta med bara Force India bakom sig hela tiden är det inte så lätt att nå bra resultat även om man lyckas hålla bilen på banan.

  Men han får sin nya diffuser & golv till Bahrain, vi får väl se om det hjälper…

 5. Franke

  Den som borde dra snarast är Bourdais. Killen har inte gjort något vettigt öht, och nu får han pisk av Buemi. Tur för honom att Red Bull har framgång, så att hans misstag kommer i skymundan. Men de kan inte ha den här mannen kvar.

Leave a Reply