Kimi till Renault?

kimi

autosport menar i alla fall att han önskar sig dit till nästa säsong (AB här). Låter ju lite märkligt, men kanske är Kimi sugen på att komma tillbaka trots allt? Har fått intryck av att han lämnat F1 bakom sig. Kimi och Kubica? Tja.. det vore ju något det.

81 comments

Leave Comment
 1. Daniel

  Vill kimi till Renault så spelar det ingen roll hur snabbt petrov kör, Renault kommer få ett stort uppsving på alla fronter, men känslan är att han ger ett år till i wrc sen går går han till redbull och tar webbers plats, kimi vettel, snacka om dream team.

 2. Antonio

  Jag tror att Kimi skulle få det väldigt svårt att matcha Kubica.

  Det där med De La Rosa är trist, men förståeligt. Men jag ser inte att Heidfeld skulle göra så mycket bättre ifrån sig. Vi får väl se.

  • Daniel

   antonio, du snackar så mycket skit, du kan ingenting om motorsport med ett sånt patetiskt uttalande. Kimi skulle lätt matcha kubica, men likaså få stryk vissa race.
   Alonso, en mkt bra förare enligt mig men han slår inte massa all gånger, och vem vet nu verkar massa ha fått upp ångan, däcken levererar bättre nu än i våras för massas del, men det är ju som så i ferrari att där får bara en förare vinna.

   Heidfeld har flera år bakom sig i f1, delarosa har inte speciellt många gp, han har mest vart testförare, så heidfeld är en mycket mer kompetent förare, och defenitivt bättre än en gammal testförare

    • Affe

     Är inte Quick Nick den F1-förare som har flest GP i rad utan att bryta??

     Kanske han kan bidra med lite av sin erfarenhet till Sauber, han känner väl halva teamet sedan sin tid där så vem vet om dem kan jobba vidare med tillförlitligheten inför nästa år.

   • Antonio

    Lugna ner dig Daniel! Det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag kan om motorsport (förmodligen betydligt mer än dig).

    Anledningen till att du och en handfull till mindre begåvade nissar här är så sur och bitter på Alonso är ju att Ferrari sparkade Kimi för Alonso. Ni verkar veta mer än personerna som driver Ferraris F1.

    Kan inte ni skriva till dem och säga att dom är jätte, jätte, jättedumma som sparkade världens bästaste Kimi för superfuskaren och ondskan Alonso istället för att grina på det här forumet?

    Hur som helst tror jag i alla fall att Kimi nog kan göra bättre ifrån sig än Petrov. Men Kubica tror jag inte han kommer att rå på. Jag gillar oxå Kimi, tro inget annat. Han är en gentleman.

    • sapi-jens

     Affe det stämmer. Quick Nick är den som har mest gp utan att bryta och det hade kunnat bli många fler om inte sutil gjorde den där idiotiska manövern efter han snurrat jag tror det var singapore 09

    • FINNPWRUSA

     Gillar inte Alonso men det har inget med hans vara i Ferrari att göra… det var ju ett ekonomiskt beslut… sedan tog Kimi ett ekonomiskt beslut och här är vi….

     Kubica är duktig men jag tror inte talangen räcker efter Kimi blivit varm i kläderna??

     Hoppas Kimi är på väg då så vi får se….

 3. Robin.

  Hoppas att Kimi kommer tillbaka till F1.

  Nu verkar det som att det är klart att Lotus kör med Renault motorer, växellåda och Kers system nästa säsong.

 4. Bingo berra

  Eftersom det verkar som att det är kimis manager som tagit kontakten med Renault så är nog sannolikheten större att han gör comeback!!…man kan alltid hoppas!!… Personligen tycker jag han ska ge wrc en säsong till!!.. O göra comeback 2012 hos redbull… Fast oavsett så behövs kimi i F1, han har många fans världen över samt att gridden behöver en förare av hans kaliber.

  • Affe

   Bättre att han kommer tillbaka snarast, nya däck = nya krav på föraren/bilen, se på Schumi som varit borta ett tag hur han har haft problem med däcken stundtals. Bättre att komma tillbaka nu när alla byter än att ge dem andra ett försprång på ett år ifall det nu är så att han vill komma tillbaka.

 5. FINNPOWERUSA

  HA!!

  Spådde detta för flera månader sen…!!

  Skulle vara kul, de två coolaste förarna (alla kategorier?) i samma team… inget snack, bara KÖR!

  Webber kör för bra, RBR är nöjda och han kan lukta VM guld… tror inte han är redo att lämna in..??

  HOPPAS HOPPAS! Kanske inte bästa bilen just nu men man vet ju inte vad som kommer….!?

 6. Pär

  Antonio jag tycker du ska gå in på Aftonbladet sportsida välj motor, där kan du läsa inlägg från enligt mig 3 personer som kan F1 väldigt bra, de heter njuter badso och mikaelwdc.. Antonio hur många vinster har tex kubica?… Snabbaste varv etc.. Kimi skulle förmodligen ha fler poäng än kubica när säsongen summeras.

  • Lisa C

   Ja, fast du kan inte jämföra Kimi med Kubica ur den synpunkten eftersom Kimi kört toppbilar under större delen av sin karriär -vilket Kubica inte har – och Kubica har heller inte kört F1 lika länge. (Debut i mitten av 2006 mot Kimis 2001)

   Kubica är för mig fortfarande litet av ett oskrivet kort; Nick H lyckades ju spöa honom ibland även om de på det hela taget körde ganska jämnt i BMW. Och Petrov är ju inte mycket att jämföra med.

   Problemet med Kimi – som jag ser det – är att han ibland slarvar bort den stora förarbegåvning han är och tappar sugen för lätt, men med en välmotiverad Kimi i Renault är jag övertygad om att Kubica skulle få det hett om öronen.

   • Antonio

    Jag brukar läsa lite på aftonbladet men jag tycker inte anna andersson är särskilt kunnig på F1. Och jag är inte särskilt imponerad av dem som skriver inlägg där heller. Badso och mikaelwdc är ju rena skämten.

    Den enda som imponerar på mig är Lisa C. Hittills har ingen slagit henne (eller honom?) på fingrarna. Alltid påläst med hänvisningar och källor. Dessutom skriver hon rappt, vasst och med självdistans. Och vilken jävla tur att hon håller på Alonso precis som jag.

    Jag föredrar att läsa formula1.com, espnf1.com, as.com eller marca.com då jag vill få reda på något. Om någon har några andra nättips tar jag gärna emot dem.

    5 lopp och 125 poäng kvar att slåss om…

    • Micke

     Badso och mikaelwdc tycker jag att de skriver väldigt begåvade inlägg, samt att de är kunniga, Lisa är också väldigt kunnig, men du Antonio är alldeles för blind för att ta in hela bilden av F1. Nån som bara hyllar alonso som du gör och dissar andra förare, men de bli väl så när man enbart håller på en förare. Lisa c tex hon håller på alonso men inser andra förares storheter. Själv håller jag inte på nån, men nån som imponerar på mig är vettel, en oslipad diamant som bara behöver tygla sina känslor, för farten har han, snabb på regn med, vilket man inte kan säg om massa, han är grymt snabb på torrt underlag och när bilen lyder han.

    • Antonio

     Jag vet! Jag håller så jäkla hårt på Alonso att det nästan är löjligt. Därför gillar jag inte när okunnigt folk skriver skit och lögner om honom. Jag har följt Formel 1 sedan 70-talet och mina tidigare husgudar har varit Peterson, Rosberg d ä, Prost, Mansell. Men framförallt Ferrari. Har alltid hållt på de röda bilarna.

     Jag håller på Alonso och andra spanska förare. Jag är ju spanjor själv så det är väl inte så konstigt. Dessutom har jag ett gott öga till Webber och Kubica. Och faktiskt även till Schumacher. Inte Ralf. Han är för jäkla usel alltså.

     Hamilton kommer jag för alltid ha ett horn i sidan på för han är ett j***a rö**ål i mina ögon. MEN, jag erkänner att han är en fantastisk förarbegåvning och jag tycker han är mycket underhållande att se på. Dock njuter jag allra mest då han gör bort sig.

     Jag håller med dig om Vettel. Han kan bli en framtida världsmästare. Men det finns det fler som kan. T ex Rosberg. Se hur han skrynklar till Schumi!

 7. Donald Black

  Enligt aftonbladet är han även sugen på att köra nascar, men enligt den blaskan så ska han säkert börja köra rymd färja snart också.
  Vart han hamnar nästa år det vet nog ingen så här dags men Kimi och hans manager har säkert en liten vink vart det lutar åt.
  Så man får nog vänta tills allt blir bekräftat vad han ska göra nästa år/säsong, men helt klart en sugen Kimi i en f1 så kan han lyckas göra stordåd.

  • Sebastian

   Here, here… Rymdfärja… han kanske är på väg till Virgin… 😀

   Renault F1 är bättre än inget, men det ska nog till att han blir utan WRC-bil om det ska bli ngt. De byter ju till S2000 spec-bilar nästa år i WRC så det kommer att jämna ut erfarenheterna lite. Däcksbytet gör ju F1 till både spännande och lite chansning, det kan ju innebära en utmaning. Tror ändå att de bara kollar läget. Det enda man behöver tänka är… Vad hade Ari Gold gjort?

 8. Erik R

  Är det möjligen så att Kimi helt enkelt håller på att få sparken från WRC eftersom han krachar i nästan varje tävling? Det skulle i så fall kunna förklara varför han sneglar på andra styrningar…

  • Micke

   Kan vara så …. Han har farten i wrc… Men kanske missar en not och då ligger han i diket .. Men va kan man begära, det är första året han kör, man kan inte begära att han ska dominera , han har vart topp 10 i alla race mer eller mindre tills han brutit. Ge killen 1 år till i rally eller kom hem till F1 cirkusen ige, det är där du gör dig bäst kimi

   • Antonio

    DTM. Då kan han fortsätta med krökandet. Skämt åsido, jag minns hellre Kimi för det han har gjort inom F1. Vill inte att han kommer tillbaka och gör en Schumacher.

    • Micke

     Så du tror kimi är slut efter ett sabbats år?… Då borde massa med var det, han va borta en halv säsong, vi kan ju se hur de går för heidfeld framöver, beträffande Schumacher så kommer han bli livsfarlig nästa år, då har han fått va med o utveckla bilen så som han vill. Jag är rätt så övertygad om att kimi kommer leverera om han gör comeback, sen får man se hur konkurrns kraftig renaulten blir. Men ditt påstående att han skulle va slut som F1 förare , då har du inte lärt dig mycket om F1 sen ronnie Pettersons tid.

    • Antonio

     Jag förstår ditt resonemang och kan till viss del hålla med dig. Men jag tycker oxå att man ska ha i åtanke att de killar som faktiskt kör F1 är jäkligt bra. Man får helt enkelt anta att de är världens bästa förare. Därför menar jag att Kimi eller Schumi, hur bra de än har varit kommer ha svårt då dem kommer tillbaka efter ett eller fler sabbatsår.

     Jag är övertygad om Kimi skulle göra bra ifrån sig om han kör Renault nästa år med Kubica. Men tror han skulle sakna den där tiondelen. Det är min åsikt. Därför menar jag att det kanske vore synd att komma tillbaka som en blek kopia typ Schumi.

     Och apropå Schumi är jag inte säker på att han blir så mycket snabbare nästa år. Rosberg är en riktigt snabb kille. Däremot bidrar Schumi med mycket annat som teamet behöver i form av erfarenhet.

 9. Matt

  Alltså seriöst vad är det för skön snubbe som säger att Kimi tvingades lämna Ferrari av ekonomiska skäl? Hade han presterat vad folk förväntade sig så hade han stannat, helt tveklöst! Men nu presterade han inte och visade lagom engagemang för att göra något åt bilen och teamets situation, då kan de inte sluta på så många andra ställen än tippen…

  Han var grym när allt funkade och McLaren såg till att han hade en grym bil, men när situationen förändrades i Ferrari orkade han inte kämpa emot.. Lite som Villeneuve, grym i medgång svag i motgång…

  • Jan

   Vill minnas att kimi va riktigt grym förra året med en Ferrari f60 som va allt annat än körbar, han fick ut mer ur den än va som va möjligt, det va likadant 04 hos mclaren. Fisichella lyckades knappast med ferrarin förra året tex. Nej ni pajasar som snackar en massa om kimi förstår nog inte så mycket. Santanders gick in med väldigt mycket pengar när de blev sponsor åt Ferrari och deras krav va att alonso skulle ha en sits, santanders har stora ekonomiska intressen i Brasilien så massa fick va kvar. Men kimi då?.. Han satt på ert vatten tätt kontrakt med Ferrari, hur löste dom de… Jo han fick en årslön bara han inte körde F1 2010. Så kimi tog ett sabbats år, testa nåt nytt som han alltid drömt om och nu verkar suget efter F1 kommit tillbaka.

 10. Micke

  Btw hur många ggr har alonso vunnit på spa?…det är ju verkligen banan som inte avgör om man har bästa materialet eller inte, snarare förar skicklighet

  • Lisa C

   Nåja, är väl alltid bilen i första hand som avgör. Ingen lär vinna varken på Spa eller nån annanstans utan en bra bil.

   Lovar dig, om Alonso kör en gammal Opel Corsa och jag kör en Porsche 911 runt Spa så kommer jag att slå honom. Betyder det att jag är en bättre förare? Knappast… 😛

   Men det är alldeles riktigt, Alonso har aldrig vunnit Spa – än. Jo, i F3000 har han gjort det, men inte i F1. Spa, Turkiet, Valencia (och naturligtvis Abu Dhabi & Korea) har han aldrig vunnit av de banor som finns i årets kalender, på de övriga banorna har han minst en seger. Om nån vill tycka han är en sopa därför, så varsågod.

   • Claes

    Kimi vann förra året med en Ferrari som va allt annat än bra, årets Ferrari tex är mycket bättre än fjolårets, så hur ska man tolka det?…

    • Lisa C

     Aha. Tack för upplysningen.

     Fast hur du får in Kimis krasch i en betydligt bättre Ferrari året dessförinnan i den ekvationen övergår mitt förstånd.

     Men det är väl bara förra årets Spa som räknas, antar jag… 😮

    • Lisa C

     Eller förresten – glöm detdär sista. Dethär Alonso vs Kimitjafset kan höra till nån lekstuga som jag faktiskt är alldeles för gammal och trött för att delta i.

     Bägge är jättebra förare, men om nån försöker “bevisa” att x är bättre än y genom att peka på ett enskilt lopp är liksom litet pinsamt.

     Men mitt fel att jag överhuvudtaget högg på betet. *här behövs en embarrassed smiley*

    • Antonio

     Oavsett hur bra Ferrarin var förra året så kan du alltid jämföra den med sin stallkamrats. Kimi fick stryk av Massa fram till olyckan ifjol och dessutom -08.

     Här är lite intressant statistik för den som vill ha fakta.
     http://www.f1-facts.com/statistics/team-mates

     Alla är överens om att Kimi alltid varit en av de snabbaste över ett varv. Men han har överkört bilarna i loppen. Man kan inte alltid skylla på materialet, föraren har ett stort ansvar oxå.

     Dessutom, om ni kollar upp Alonso i statistiken så ser ni att han är den ENDE i modern tid som aldrig fått stryk av sin teamkamrat i F1. Hamilton inräknad. Länken:
     http://www.f1-facts.com/statistics/team-mates/FAlonso

 11. Claes

  Vad har alonso tillfört Ferrari egentligen?… Tror inte kimi hade lyckats sämre i alla fall, samt tror jag massa hade presterat bättre med, kan inte va kul att vara i hans kläder, uttalad 2, nej han längtar nog tillbaka till kimis dagar i ferrarin, inte va stallkamrat mednpn egotrippad spanjor som inte klarar av att vinna på egen hand

  • Antonio

   Ferraris ledning tycker inte som du. Alltså betalar dom hellre Kimi utan att han kör. Den bilden är nog väldigt talande. Och de måste naturligtvis svida något oerhört för hans fans.

    • Lisa C

     Kanske värt att påpeka att Santander även sponsrar McLaren och jag ser inte att de propsat på Alguersuari & de la Rosa – eller några andra spanjorer whatsoever – som förare där.

    • Lisa C

     Jo men du skrev faktiskt “en spanjor” och då borde det väl duga med vilken spanjor som helst om det bara är nationaliteten det är fråga om? 😉

     Skulle tro att Santander inte varit involverade i F1 överhuvudtaget, varken sponsrat McLaren eller Ferrari eller flera olika GP-lopp (deras prispokaler är gräsliga, f.ö) om det inte varit för Alonso. Så vi kanske ska vara tacksamma för de pengar de pumpar i i vår favvosport i stället.

 12. Lisa C

  Vet inte, du får väl fråga Ferrari. De verkar rätt nöjda iaf.

  http://www.elenaferrari.net/diapo52.jpg

  Massa får komma igen och prestera bättre nästa år, i år får han finna sig i att han blivit #2 nu efter mer än halva säsongen. Innan dess körde de på lika villkor.

  Att påstå att Alonso inte kan vinna på egen hand är bara larvigt, och det vet du.

  • Roy

   Alonso åker på en räkmaka. att påstå att han har tillfört Ferrari något är bara på hit han har fått en bil som går rätt bra så enkelt är det. men fortfarande så har han inte imponerat på mig i år förutom på Monza då det va rätt fint kört av han faktiskt.

 13. Roy

  At this time the media world is littered with a variety of rumours. Some even say that Kimi could go to the NASCAR series but that is certainly not an option

 14. Kimi4ever!

  Åååhh, tänk om detta rykte kunde vara sant! Kimi är min absoluta favorit och Kubica är också lite av en favorit, han kör bra och jag gillar hans personlighet. Kul också att Kimi och Alonso skulle då byta team helt med varandra 🙂 Hoppas verkligen det finns någon sanning i det här, The Iceman behövs i F1, för tråkigt utan honom!!

 15. Donald Black

  Efter 2006 då dom stora grabbarna i Ferrari slutade som Ross Brawn, jean Todt, schumi och några till så har dom blivit sämre.

  Bilen har funkat sämre mer misstag har begåtts från ferrari, även i depån har dom gjort många misstag.
  Det verkar som att dom inte riktigt vet vilken rikting dom ska utveckla bilen åt ibland och även hur dom ska lägga upp strategin ibland.
  Det saknas en järnhand i stallet som styr och ställer och beslutar lite fortare hur man ska göra.

  Se på Mclaren dom har lite mer struktur i stallet och oavsett om det går fel ibland så kommer dom tillbaka mycket fortare än vad Ferrari brukar göra.

  • Lisa C

   Detdär stämmer inte riktigt. Ferrari har inte blivit sämre, det är de andra som blivit bättre. Eller rättare sagt – förutsättningarna har ändrats.

   Ferrari kunde leva högt på egen motortutveckling och egna testbanor med åtföljande obegränsade möjligheter till testning (nån som vill spekulera i hur många testvarv Badoer har hamrat ner på Fiorano & Mugello?) under första halvan av 2000-talet.

   Med just de sidor som gjorde Ferrari så starka DÅ är numer förbjudna. Motorerna är frysta och vi har ett testförbud. Det har gjort att hela fältet har jämnats ut och Ferrari kommer aldrig att få samma (faktiskt litet löjliga) övertag som de hade då. Och det är väl bara bra egentligen. Hur mycket jag än supportar Alonso så skulle jag nog ta hans överlägsna seglade i mål à la Ferrari 2004 med en gäspning.

   Detta sagt håller jag med dig om att McLaren är ena j-lar på att komma tillbaka hur dum bilen än är. Mycket bättre än Ferrari. Men det kanske beror på att Ferrari varit litet för bortskämda med att alltid haft de bästa förutsättningarna – och det gäller liksom inte längre…

 16. Alonsofan

  Konstigt att så många dissar Kimi egentligen, själv är jag Alonso fan, men många gånger har jag suttit och vatr förbannad men ändå njutit av Kimis makalösa säkra körning, speciellt när han va i Mclaren.
  Alonso är en superb förare i alla avseenden, han är den jag håller på, men ja kan inte säg att Kimi är sämre än Alonso.
  Enligt mig är Alonso och Kimi de 2 största förarna efter den störste, Mr . Schumacher!!
  De som knackar på dörren är Vettel samt Hamilton!!
  Tack För ordet Alonsofan!!

  • FINNPWRUSA

   WELL SAID ALONSOFAN! Jag är helt med dig men 100% omvänd….!!??

   Saknar Kimi… känner honom lite och han klassar med de toppen! Är mycket för hans (saknad av?) stil och körning! Verkligen passande smeknamn!

   Jag kan inte tåla Alonso eller Hamilton… börjar känna samma emot Vettel och har känt liknande emot Schumacher… MEN! Som dig vet jag och kan erkänna att de är alla fyra superba F1 förare! Faktum är att, han, den värsta, nog är den bästa som någonsin kört…. med överlägsen bil, ja, men också vilja… 7 titlar!!!

   Alonso, Hamilton, Räikkönnen, Vettel, Button, samt Webber alla på samma bana i samma Lotus el. dyl…?? KUL!!!???

   Antonio -> Jag ignorerar dig väl vetande allt idiotiskt du sagt ovan…. du är en tomte… Lisa du med var inte HELT saklig för en gångs skull… ;o)

    • FINNPWRUSA

     “du sagt ovan”, detta var nedan, där är del av ditt problem, du läser men förstår inte… skriv något sakligt istället för att bara hoppa på folk som försöker snacka F1… vi vet att Alonso och Ferrari är allt för dig och allt och alla andra suger så vi kan bara anta det om allt vi läser här så sparar vi alla tid och utrymme. Då får ju du mera tid för dina Alonso klister, idol bilder, dockor, och annat!

 17. micke

  Lisa, du är verkligen kunnig men så förbannat enögd, Alonso är en mkt bra förare men absolut inte överlägsen de andra, som alonsofan skrev, kimi alonso schumi, är de 3 helt klart bästa med hamilton o vettel som bankar på dörren

  • Lisa C

   Vaddå, det är klart att det finns andra toppförare också, jag har inga problem med det.

   MS i sin glans dagar (årets MS ska vi nog föregå med tystnad) Kimi när han är på humör, särskilt (som nån skrev) när han körde för McLaren, Hamilton tycker jag nog inte bankar på dörren utan han är redan däruppe på toppen bland de allra bästa (även om han har huvudet under armen ibland) Vettel sätter jag litet frågetecken för, Webber kör ju minst lika bra så i så fall får man räkna in även Webber bland de allra bästa. Bara min åsikt, naturligtvis. 🙂

   Du har alldeles rätt i att Alonso gjort en del misstag denna säsong, och det är inte riktigt likt honom. Antagligen har han velat för mycket och överkört ibland. Han får lugna ner sig litet. Men han har iofs haft en hel del otur också, det ska man inte glömma.

   • Donald Black

    Vissa misstag har Alonso ställt till själv också men det har några andra förare i toppen också gjort, sen så kör man på gränsen och när materialet är lite sämre än andras så kommer misstagen också.

    Allt tjafs om vilken förare som är bäst beror inte bara på föraren även stallet är delaktig och om materialet är bra eller dåligt, och om bilen tar sig i mål eller inte.

    Se på denna säsong RedBull har haft överlägenset bäst material och ändå går det så dåligt för dom, gör enkla misstag och bilen pajar lite för ofta även förarna har skänkt bort ett par segrar denna säsong.

    Så för att en förare ska lyckas nå framgångar så krävs en hel del även lite tur också.

    Angående Schumi så dissar jag inte han än, för bilen är en vidare utveckling från förra årets bil och den passar inte hans körstil alls, så nästa år får han bevisa vart skåpet ska stå då han har varit med från början åt vilket håll bilen ska gå.

    • Lisa C

     Håller med dig helt och hållet. Utom dethär att MS inte kan köra en bil som inte passar hans körstil.

     För mig är en toppförare en som anpassar sin körstil efter bilen och gör bra ifrån sig ändå. Alonso (ja jag vet att ni spyr) var tvungen att lägga om sin körstil 100% när han gick över till DELS ett nytt team (McLaren) och DELS till nya däck (Bridgestone) i samma veva och det gick liksom litet småbra ändå. Samma gäller naturligtvis för Kimi som gick över till Ferrari & Bridgestone i samma veva. Han inte var ett dugg van vid varken det ena eller andra – men jag han inte sett nån av dem gnälla på vare sig nya däck eller nya bilar.

     Skulle snarare vilja säga att jag är väldigt förvånad att MS inte har lyckats göra detsamma. Måste man ha nåt skräddarsytt för sig för att prestera bra är det minuspoäng i min bok.

    • Donald Black

     Vad det gäller MS så är det nog inte däcken som är det största problemet snarare att hans körstil inte passar bilen riktigt men den största ursäkten är nog att han har varit borta för länge och har tappat det där sista lilla extra som man behöver för att köra skiten ur bilen.
     Hans körskicklighet har inte blivit sämre men under hans frånvaro under 3 säsonger så har utvecklingen på bilarna gått framåt medans hans stannade och sen så har han blivit äldre också gubben är ändå 41 år.

     Se på alla andra idrotter där man har försökt komma tillbaka efter några års frånvaro dom flesta kommer aldrig tillbaka till toppen igen riktigt.
     Dom som lyckas komma tillbaka till toppen och börjar vinna igen så brukar det vara under andra året/säsongen första säsongen blir som en inkörning.

 18. Eje Elgh

  Som ni alla vet så håller jag på Alonso i vått och torrt, han är den enda som kan ratta en f1 bil, speciellt runt spa, har jag tur får jag se han i depån i singapore, jippie!!

 19. Claes

  Ha ha den va bra … Eje Elgh, håller med om att han ör lite enögd, så fort alonso gör nåt bra. Hyllar han honom, men inte om nån annan gör nåt bra

 20. Roy

  Värst vilket het ämne det här va, kul att han skapar rubriker men fy fan vilken sandlåda det är här inne nu får ni väl ändå ta och ge er!?

 21. Sebastian

  Back on topic… Efter ha läst intervjuerna med Lopez på Genii Capital/Renault F1 så är de antingen superintresserade och försöker pruta priset. Eller… inte intresserade av Kimi om han så körde gratis. Lopez pratar hela tiden om att föraren ska hänga ut med fansen (de som har råd att glida runt paddocken…) och ta sig tid att promota sporten. Det är ju inte precis Kimis favvoaktiviteter. Det sagt så påstår Lopez att teambossen (Boullier) har full auktoritet när gäller förare och bil. Men som vanligt… money rules F1…

  Jag skulle snarare kika lite på Mercedes 2012. Om MS inte levererar på nästa års däck, som enligt utsago skulle kunna passa honom bättre, så tror jag att han får göra en Björn Borg och ge upp.

  Kimi trivs i WRC och lär sig fort. Nästa år är det upp till bevis, tror nog att Fransmännen i Citroen är peppade att se vad han kan prestera när han sätter lite press på sig själv. Om det inte lossnar så borde han vara peppad på en storstilad comeback. Kimi verkar ju behöva lite break för att få upp peppet. Han lider av supertalangens största dilemma, att bli uttråkad.

  Apropå att anpassa sig efter bilen så gillar jag iaf anekdoten om när kimi körde kart och ratten lossnade. Han kör på som vanligt, men lyfter av ratten när han kör depårakan och viftar med den i luften för att mekanikerna ska se… Jag menar, vem behöver en ratt på rakan…

  • Sebastian

   Vill bara tillägga att Norbert Haug upplever att Mercedes har förlorar en, eller kanske två vm-titlar för Kimi pga dålig tillförlitlighet på motorerna. Jag tror han gärna skulle rätta till det…

 22. Claes

  Antonio det är ingen som bryr sig om dina okunniga inlägg ändå, du är så enspårig och alonso kåt så du kan inte de storheten hos andra förare , håller med mr alonso, fast Hamilton är redan i toppen.

  • Antonio

   Tala för dig själv. Till skillnad från alla Alonso-hatare på den här sidan har jag torrt på fötterna. Jag har förklarat att jag även gillar andra förare. Om du har missat det är det ditt problem.

   Jag har bara svårt att förstå den där Kimi-hysterin. Han är bra, men inte bland de bästa. Sorry men “don´t shoot the messenger” lixom.

   Och till allas glädje så lovar jag att starkt skära ner på mina inlägg. Har förstått att jag överdoserat den senaste tiden. 🙂

   • Claes

    Så vem är dem bäste då?… Defenitivt inte alonso i alla fall, jag är kimi fan men schumi är den störste bäste, näst bäst i dagens F1 cirkus Hamilton, alonso som dubbel världsmästare kunde inte konkurera ut en roookie, de sluta på samma poäng 07. Alonso är topp 2-4

  • Lisa C

   Claes. skriva vad man tycker om olika förare, må det vara Kimi, Alonso eller t.om Sutil 😮 – helt okej.

   Attackera folk personligen som har en annan åsikt än din – inte okej. Och som sagt, tala åtminstone för dig själv.

   • claes

    men lisa det är okej att skriva om alonso så som du alltid gör och hylla han till skyarna?
    Jag tycker du och Antiono kan träffas på ett cafe och så kan ni ta med era idol bilder på alonso

 23. Jan

  Hamilton är helt klart bland de 2 bästa, sett till meriter är schumi bäst, men nåt fattas i dagens läge. Jag tycker webber är klart underskattad, gör väldigt sällan misstag, hoppas han vinner vm, han har kört bäst i år. Så årets bästa förare är webber.

 24. Daniel

  Det va ett jävla tjat om vem som är bäst !!!!:)… Vem är bäst av Ac/Dc Metallica , iron maiden??…. Alla ör bra på sittsätt vissa gillar den ena bättre än den andra!!!… Kimi och alonso är de 2 största förarna schumi inkluderad. Arvtagarna är Hamilton och vettel. Fast fan vet om inte Hamilton är där uppe bland 3, fast det tar emot att erkänna det. YNWA..

  • Sebastian

   Lordi är ju bäst. Det fattar väl alla. De har ju vunnit ESC…

   Fattar inte vad folk hetsar upp sig för. Alla de bästa förarna kör på gränsen. Ibland över den. Kimi, Alonso, Hamilton, Vettel, Webber, Button har alla dåliga dagar på jobbet. Kimi kommer aldrig kunna bli den största inom F1 om han inte vinner en jäkla massa fler titlar. Klämmer han dock en WRC-titel så blir han en legend. Den bästa allroundföraren någonsin. Alonso har ju fortf chans att bli en legend om han klämmer några förartitlar i ferrari.

   En mer intressant diskussion är om Webber har varit underskattad, eller om han har lyckats komma i form. Jag hade höga förväntningar pa honom förra året och blev besviken så jag har nog underskattat hans prestation hittills i år.

 25. Alonsofan

  Hej jag läste precis på Aftonbladet , det går tydligen ett rykte om att Ferrari ska ersätta massa men antingen kubica, eller hör o häpna Kimi Raikkonen!. Vad tror ni om det? Kan det ligga nån sanning i det? Alonsofan

  • Daniel

   Ingenting är väl omöjligt i F1, men jag tror knappast Kimi är sugen på att återvända till Ferrari, inte såsom han blev behandlad, men man ska aldrig säga aldrig!!! Tror de är större chans att kubica går till Ferrari. Fast jag tror inte han är sugen på att lira andra fiol bakom alonso. Tror Massa stannar han verkar finna sig i att vara uttalad 2:à

 26. FINNPWRUSA

  Det är kanske dags för en silly season tråd… det verkade ju som om alla topp säten var bokade men nu går det ju rykten om ett ‘öppet’ säte i alla utom McL… och Webbers är väl inte heller SÅ löst… och sen kanske Renault och Merc inte räknas som topp säten…!!??

 27. Jorå

  Kimi är inte bara slut som F1-chaufför, han verkar vara helt slut i pallet oxå! Sicket spån…Renault utnyttjar mitt namn…

Leave a Reply