Petrov straffas efter galet omkörnings-försök som tog ut Hülkenberg

petrov

Rubriken säger det mesta.. Har inte hittat någon väldigt bra video, men Vitaly Petrov försökte sig på ett mer eller mindre galet omkörningsförsök på Nico Hülkenberg direkt i starten av Japans Grand Prix.

Ser ut som att han kör radiobil på Gröna Lund.. Minus fem platser på gridden till nästa race.

49 comments

Leave Comment
 1. M

  Av vad jag kan utdöma från det här klippet vet jag inte riktigt vad som är så galet i hans omkörning.
  Han har tydligt mycket bättre start och fart än vad Hulkis har, så varför skulle han inte fortsätta i det spår han har bakom Nick??
  Tycker faktiskt det mer ser ut som att Hülkenberg drar sig lite mot höger efter Nick kört förbi och Petrov som är i hans sug kommer för snabbt bakom… Nej, det var nog inget rättvist straff det här!

  • Johan R

   Håller med om att det ser ut som Hulken går åt höger. Han har ju gott om plats till vänster, och skulle nog ha gått åt det hållet istället när han såg att Petrov var jämsides. Petrov snuddar hans framhjul med sitt bakhjul, och sen viker bilen åt vänster som en följd av kontakten. Ungefär som Vettel i Turkiet – det ser mycket värre ut än det är. Trist att Petrov blir bestraffad för det.

   Då tycker jag Massas blunder är mycket värre, han struntar i att bromsa och väljer att gena över gräset utan minsta chans att hålla sig kvar på banan. Liuzzi ligger nästan längst ut till vänster när han blir träffad av Massa, som är på väg tvärs över banan mot sandfållan med god fart. Oproffsigt!

 2. Sapi-Jens

  Håller med att massas var mycket värre. med tanke på Petrovs fart kan man nästan tro att han tjuvstartade

 3. Simon

  Men sparka ryssen !
  Han är kass + att morsan hans som alltid är med och flinar i ett hörn förstör tvbilden och hela F1 cirkusen.

  Hadde mamma betalat miljardbeloppet hadde han varit historia för länge sedan.

  In med Kimi ! ! !

  • Sapi-Jens

   vad är ditt problem? du vet att petrov kör hyfsat bra för sin första säsong i F1 och är rolig att se på. Mamman som du nämner är hans manager. du beter dig verkligen som en p12. du kan börja titta på fotboll istället om du stör dig så otroligt mycket

   • Anonymous

    Petrov har gjort väger mycket bättre säsong än grojsen & piquet (2009, inga poäng för piquet), kimi tycker jag är allt överskattad (många konsekvenser nu från alla kimi fans)han är en ‘Zlatan’ i sverige och ab skriver att ‘zlatan’ är typ bäst i värden och sånt skit och exakt samma tänker ni att kimi slår hamilton, redbull och ferrari i en renault

    Vad fan gjorde kimi 2008? Drack absolut vodka och supa, fick 300 milijoner. 2009 käkade han glass när det regnade i malaysia och fick 25 milijoner.

    • Lisa C

     Men gud nu börjas det igen…

     Alltså, jag skrev inte detdär. Kimi är inte dålig. Däremot är några (inte alla!) av hans fans litet väl … hmmm … överambitiösa. Men det är nog mest småbarn.

     Låt nu stackars Kimi få fortsätta köra rally, för det är uppenbarligen det han vill och sluta tjata om att alla problem (inklusive världssvälten och klimatfrågan) skulle lösa sig om bara Kimi kommer tillbaka till F1.

 4. Erik R

  Det ser lite ut som att Petrov tjuvstartar, och i så fall är en bestraffning motiverat. Men det går inte att avgöra om det är så från bilderna, och jag har inte läst nåt om tjuvstart någonstans. Annars var det ju en typisk racing incident – trångt som tusan i starten och bilar med olika hastighet som byter spår hit och dit.

  Nej, Massa var definitivt värre. Han väljer ett omöjligt spår istället för att bromsa. Klumpigt gjort.

 5. Patrik Stenström

  Det är ingen tjuvstart. Det är en perfekt start.. Han kommer iväg snabbt och klantar sig lite när han svänger in för snabbt framför Hulkenberg. Onödigt med bestraffning.

  • Sebastian

   …och Hulkenberg hade en usel start. Men Petrov borde insett att det var för trångt. Hade han släppt lite så hade gapet ökat mellan kobayashi och hulkenberg ökat och han hade haft en riktigt snygg start.

   Nej, som vanligt ett misstag för Petrov. Med tanke på Kubicas placering på gridden så måste Petrov i princip vara uträknad inför nästa år.

  • Sebastian

   Har tittat på startsekvensen igen. Det var visst Heidfeldt. Och när man ser det framifrån så ser det ut som att Petrov lägger sig bra för att köra mellan Hulkenberg och sen Heidfeldt. Sen rör sig Heidfeldt lite och Petrov reagerar stort och klipper Hulkenberg. Kan nog mycket väl vara så att han reagerade instinktivt, man har ju inte jättetid att fundera… Ser sämre ut när man kikar på starten i slo-mo från sidan. Då ser det verkligen ut som om Petrov drar rakt in i Hulkenberg av ren klantighet.

 6. Ganska orättvis bestraffning, han följer ju efter nick. Hulkenberg tror väl kanske att det är över när nick drar förbi, och går lite höger, men petrov flyger ju fram.
  Tjuvstart är det knappast.

   • lax

    Omöjligt att uttala sig om eftersom man inte ser startlamporna. Man ser dock att Webber hade en usel start jämfört med Vettel och framför allt Kubica.

   • Sebastian

    Vettel… tjuvstart… vilket skämt! Det är Webber som får en svag start, men Vettel kommer iväg långt efter lamporna slocknar. Syns tydligt om man kolar på den officiella sändningen framifrån.

    • Sebastian

     De har ju en sensor som kontrollerar rörelse vid start och den har ju uppenbarligen inte reagerat för tjuvstart. Även om den där animationen stämmer så har han i praktiken ingen fördel av en sådan liten rörelse, snarare tvärtom.

     Det sagt så är jag stort fan av Vettel.

    • Erik R

     Fram till för några år sen var det i alla fall OK om bilen rycker lite före starten, så länge den står stilla när lamporna släcks och inte har passerat linjen vid startrutan. Jag har inte hört nåt om att reglerna för detta har ändrats.

    • Sebastian

     Har kollat upp. Sensorn används i första hand för tjuvstart. Stewards kan också dela ut en tjuvstart om de bedömer det som påkallat. Vettel tjuvstartade alltså inte enligt FIA Formula 1 sporting regulations.

     38.14 Either of the penalties under Articles 16.3a) or b) will be imposed for a false start judged using an FIA supplied transponder which must be fitted to the car as specified.

     och

     38.16 The stewards may use any video or electronic means to assist them in reaching a decision. The stewards may overrule judges of fact. A breach of the provisions of the Code or these Sporting Regulations relating to the starting procedure, may result in the exclusion of the car and driver concerned from the Event.

 7. Robin.

  Jag tycker att det ser ut som att Petrov är påväg upp brevid Nick(?) när han svänger till vänster snabbt och Petrov får svänga åt vänster med. :/

  • Johan R

   Från den vinkeln är det ju uppenbart att Petrov väjer för Heidfeld. Om han inte gjort det hade han krockat med Nick i stället för Hulk. Kul att bli straffad för det…

 8. Esset

  Ett dröm scenario är att Hamilton sätter sin bil i alonso nästa lopp, då redbull kan göra upp om titeln, webber, vettel är de 2 mest värdiga förarna till att bli världsmästare, defenitivt inte alonso…

 9. Antonio

  Ett drömscenario är att folk som har låg IQ och hoppas på att olyckor ska inträffa slutar skriva den typen av inlägg.

 10. Esset

  Ett drömscenario vore om alonso får punka i första kurvan, sen kan han harva runt där bak där han hör hemma

  • Anonymous

   Jaa din barnrumpa, man ser ju att du är en Mclaren fan och vill paja för andra (exmpel, alonso) bara för han har kört bättre och inte fuskat 6 -7 gånger som hamilton. Nu kommer du säga att alonso fuskade pÅ hockenheim. Men det var Ferrari som fuskade inte alonso!!

    • Antonio

     Hur menar du?
     Kan du precisera dig?
     Vad är “rent mjöl i påsen” i det här fallet?
     Kan du ge exempel på förare som har “rent mjöl i påsen”?

 11. Daniel

  Ett drömscenario är att vettel vinner nästa lopp, alonso 2, webber 3, det förhöjer spänningen, men hoppas dock att webber vinner det hela!, det är han värd

   • Lisa C

    Inte alls bedrövligt Sverige. Snarare REALITY CHECK SVERIGE – HALLÅ!!! Om ni inte fattat det så är Holland vice världsmästare efter Spanien. Det finns en anledning till det.

    Inget om om Sveriges landslag, men vem f-n trott att de skulle vinna mot Holland på Hollands hemmaplan? Inte jag i varje fall.

    • Anonymous

     De kunde förlorat med värdighet i alla fall, inte på pojklags misstag, hoppas de lär sig nåt av det här.

Leave a Reply