Renault lanserar sin retro-snygga svart-gula R30 – snyggaste bil i F1 i år?

renault loggaSå har också Renault lanserat sin nya utmanare inför säsongen; Renault R30. Och det visar sig att de läckta bilderna stämmer, det blir en retro-inspirerad svart och gul bil. Dessvärre med en del reklam-rött i sig. Men i övrigt en grymt snygg bil! Är det den snyggaste i år?

Dessutom är det nu klart att Vitaly Petrov, tvåa i GP2 sist, tar plats bredvid Robert Kubica. Stallets hemsida finns här, dock mest en byggarbetsplats ännu.

r30-3

r30-2

r30-2

r30-1

Men det är klart, något av det som gör den så snygg är väl precis som med Saubers avsaknaden av sponsorer. Gissar att det kommer in en del färgglada loggor på sidorna där som snabbt förstör helhetsintrycket. Men skönt att gå tillbaka till det klassiska efter några år med Milds ljusblå, och INGs organga mjukisfärger.

Vitaly Petron verkar hålla till här på internet. Kanske sämsta sidan, ok de bygger visst på den men ändå, av alla förare hittills..

Mer i media (AB, AB,).

18 comments

Leave Comment
 1. Hans

  Lite “Benson & Hedges” (eller Bitten & Hisses som det ju stod i Europa) på den så blir det ännu mer nostalgiskt…

 2. Sebastian

  Även Renault har stödfena där bak, precis som McLaren. Inser att det är kopierat från Redbulls 2009-bil efter att ha kollat på lite gamla klipp. Kanske dags för redbull-kopierings-index… 🙂

  • misstänker att stallet kan komma bestå av en geting och en humla.. renault har väl inte riktigt lyckats plocka ut de bästa rookiesarna de sista åren.. men, kan ju hända att vitaly petrov överraskar positivt på mig. men man blir ju lite skeptisk när stallet är så kraftigt ute och proklamerar att de valt honom på grund av hans talang, och inte pengarna han drar in till stallet..

   men kubica däremot, skulle inte överraksa mig att se honom helt uppe och fightas i toppen. eller ja.. helt i toppen blir tufft, där är det nog schumi, alonso, hamilton, button och möjligens massa som hamnar.

Leave a Reply