Sponsorerna överger Renault, men stannar hos Alonso

Det går tungt för Renault nu för tiden. Bara idag har två stora sponsorer hoppat av som resultat av Singapore-skandalen.

Banken, och huvudsponsor, ING var i och för sig väntat. De har tidigare meddelat att de slutar sponsra stallet efter den här säsongen, men efter Singapore har de beslutat att säga upp avtalet med omedelbar verkan.

Andra avhoppet är spanska försäkringsfirman (lite osäker på vad de egentligen gör) Mutua Madrilena som också hoppar av med omedelbar verkan, men som stannar kvar som sponsorer åt Fernando Alonso. Vilket nog är det säkraste, så kan de ju hänga med över till Ferrari en vacker dag.

Tydligen har det snackats om att franska oljebolaget Total skulle ta över efter ING, men har inte sett mer om det nu. Gissar att de också ligger lite lågt.

Spännande att se vad det får för effekter för designen på bilen redan till Singapores Grand Prix nu till helgen. Och man kan ju undra hur det går med stallets hemsida som just nu har adressen ing-renaultf1.com.

ING skriver så här på sin hemsida i ett pressmeddelande;

ING to terminate contract with Renault F1 with immediate effect

Amsterdam, 24 September 2009

ING announced today that in light of the verdict of the World Motor Sport Council of 21 September 2009 concerning the events that occurred at the 2008 Singapore Grand Prix, ING will terminate the contract with Renault Formula 1 with immediate effect.

ING is deeply disappointed at this turn of events, especially in the context of an otherwise successful sponsorship. As announced on 16 February of this year, ING decided not to renew the three year sponsorship (2007-2009) contract with Renault F1 and to end its presence in Formula 1 after the 2009 season.

Tack för tips Antonio!

Mer i media (DN, AB, SvD, EX,).

11 comments

Leave Comment
 1. apropå något nästan helt annat; glöm inte bort att se över uppställningarna på ligan borta på http://www.f1manager.info. sitter själv med kimi och button.. men undrar om de där i mclaren är lite på gång.. blir att följa träningarna extra noga om jag ska få gjort något med den där 51a platsen man ligger på nu…

 2. Lisa

  Huvva, jag såg just att jag kallar mig Lisa Briatore i managerligan, inte HELT lämpligt längre, jag kanske blir utkastad… 😀

  Det blir ett fasligt klistrande, lappande och sprättande för stackars Renault att få bort allt ING från bilar och kläder. Fast jag läste nånstans att ING-pengarna var prestionsbaserade, så om inte Alonso (och bilen, framför allt) får en knäpp och vinner resten av loppen så förlorar Renault inte särskilt många €€€.

  • Olag

   Hmmm prestationsbaserat… Kanske vi ser en Renult i väggen och en Alonso vinner som i fjor så skramlar dom ihopa ett par €€ till 😉

   Nu tycker jag att hela denna historien är sorlig..F1 behöver absolut inte mer skandaler nu…

   • Lisa

    Japp, Grosjean har redan börjat träna. 😀

    Han gjorde det f.ö mycket snyggare än Piquet, slog inte sönder bilen så mycket. Hänsynsfullt mot Renaults haltande ekonomi.

    Synd bara att det inte kommer att funka i år eftersom SC-reglerna är ändrade. Och det är knappast troligt att Alonso kommer att starta 15:e heller, han ser rätt pigg ut. Om inte grejorna rasar samman som förra året, förstås.

 3. C

  Mutua Madrilena är ett kapitalförsäkringsbolag med fokus på sälj, ungefär som Acta i Sverige / Norge. Har säkert inspirerats av Deutsche Vermögensberatung som ung håller på med samma sak och sponsrat Michael Schumacher i många år.

 4. Lisa

  Ja det ser mycket trevligare ut. Hoppas det otäcka oranga försvinner också tills nästa lopp, det har väl inte hunnit klart med ommålningen än. Och att gubbarna får nya kläder.

  Fast det enda bil som ser riktigt läcker ut i det artificiella ljuset är Ferrarin, de andra… tja…

 5. FINNPWRUSA

  Jag har förstått av Amerikanska komentatorer att ING hade olika kontrakt på teamet som hel (klibborna på bilen, depon etc.) och ett annat på team ansälda, förarre mm. Så IGN loggan är borta från bilen men fortfarande på kläderna…???

  • Anonymous

   Jag såg lite på spansk TV (jag förstår inte mycket) men de visade på att Alonso med flera hade helt privata kläder medan mekanikerna inte hade något annat att använda som jag förstod det.

Leave a Reply