Super Aguri: The fat lady sings

Super Aguris vara eller icke vara har hängt över Formel 1 så länge jag följt med. Eller ok, den senaste tiden i alla fall. Kriser fram och tillbaka, inställda tester, uppköp, möten i Tokyo och ännu fler inställda tester. Nu ser det ut som att nästa lopp är i fara efter att den ryska (eller varifrån den där gruppen nu är) Magma-gruppen verkar dragit tillbaka sitt köp av stallet. Lutar åt att vi snart har 10 stall i cirkusen det här (Bernie och co skulle inte slarvat bort Prodrive).

På stallet hemsida finns ännu inget som tyder på problem, men enligt f1technical och andra källor ska stallchef Suzuki idag ha meddelat att:

Super Aguri F1 Team confirms that it has been informed by Magma Group, the potential purchasers of the team, that its investors no longer wish to fund the intended acquisition.

It is with deep regret that Aguri Suzuki is now forced to consider the future of the team, however negotiations with other parties continue.

The team will issue a further statement in due course.

Undrar om inte teamet snart är helt färdigt. Man undrar ju vad som i så fall händer med Sato och Davidson. Stallet är väl skapat för att se till att Sato fick en plats i F1 eftersom han är så populär i hemlandet, men Davidson verkar ju vara en talang. Frågan är bara om han stärkt sina aktier i Super Aguri och om han får plats någon annan stans.

2 comments

Leave Comment
  1. Sad, but question comes to mind… How serious these “potential investors” were when they backed off barely a month after they announced the deal …

  2. Meister

    Eftersom det tydligen “bara” var de mellanöstiska finansiärerna som hoppade av så kanske Mosleys små lekar var orsaken till att de gjorde det? De är ju inte särskilt glada över just sådant där nere, han var väl inte ens välkommen till Bahrain senast? Till och med Porsche sa nyligen att de är mindre intresserade av att gå in i F1 pga Mosley.

    Kanske lite långsökt men man vet aldrig.

Leave a Reply